Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תבדוק שהמגברים לא מתחממים לך,כי בפגש בכל מקרה אין אוויר וגם את הטיפת אוויר שיש שם חסמת עם הדרך שבחרת להסתיר את המגברים.

לא משנה מה כמה המגבר טוב,חזק וחדש-ברגע שנחסמים פתחי האיוורור הוא יפסיק לעבוד.

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המגבר שלי כבר עובד חודש מתחת לשטיח בלי מאוורר, ועובד טוב.

אבל אני מודה אני לא נוסע הרבה והנסיעות הם קצרות יחסית בעיר, אבל נראה בנתיים שהכל טוב, והמגבר לא עשה אף בעייה (שקשורה לעניין וגם שלא :roll:).

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

האילייט עובדים מצויין גם בלי תיבה. אני מתערב שכל מי שרשם שהם צריכים תיבה מעולם לא שמע אילייט מוגברים כמו שצריך בדלת מבודדת היטב.

התקנה יפה מאוד! אהבתי את האילתור במיקום המגברים, לא פחות מגאוני :wink:

מאווררים הם בגדר חובה לדעתי, לאודיסון במיוחד.

אחרי שתוסיף בידוד ייצא לך לדפוק את הראש בקיר כמה פעמים ולצעוק "איך לא עשיתי את זה קודם?!".

תתחדש!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

100 ומעלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
האילייט עובדים מצויין גם בלי תיבה. אני מתערב שכל מי שרשם שהם צריכים תיבה מעולם לא שמע אילייט מוגברים כמו שצריך בדלת מבודדת היטב.

.

על מה מתערבים?:lol::-D.

ולעניין,

אני גם תמיד אומר שהאילייט דורשים נפח קטן יותר ממה שקיים בדלת סטנדרטית, מבודדת ואטומה ככל שתהיה.

אין ספק שלתת לוופרים הללו נפח של כ8-9 ליטר בתיבה אטומה זה יתן תוצאה טובה יותר,בוודאות,באחריות והבהתחייבות.

אבל, העלות של בניית זוג תיבות אטומות כאלו ברכב יעלה יותר מהסט הזה ++++ ולכן, להמליץ למישהו לעשות תיבות אטומות זה רעיון מצויין, בתנאי שהוא יהיה גם זה שמשלם על זה.

למעשה, כל וופר ישמע טוב יותר בתוך תיבה יעודית אטומה בתוך הדלת של הרכב, מאשר בדלת פח עם חלון,מנגנונים,ידיות וכו' וכו' וכו' וכל זה גם בנפח לא אטום.

למרות זאת זה לא אומר שהתוצאה היא לא תהייה טובה בדלת.

אבל לזרוק תיבות כהמלצה, גם אני יודע.

under construction..

פורסם

+1 לניר

מחזק את הדיעה של אילייט + תיבה - מנסיון אישי ארוך טווח.

וזה לא שלא שמעתי אילייט בדלתות מבודדות היטב שמעתי ושמעתי כמה פעמים, אבל בכדי להוציא מהרכיב הזה את המקסימום, צריך תיבות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ברור שכל רמקול ישמע מליון דולר בתיבה ייעודית, לא משנה אם זה רוולייטור או פולס.

מאחר וברכב עסקינן לא תמיד ניתן לבנות תיבה. ה"עדר" הוציא שם רע לאילייט וממש לא בצדק.

איתמר.

פורסם

אני לא חושב שאפשר להוציא שם רע למיד וופר ברמה שכזאת.

הוא ישמע מצויין גם ללא תיבה זה נכון - במידה והשקעת מעל ומעבר בבידוד הדלת והדיפון אז כן.

תאמין או לא - בשבילי היה קל יותר לבנות תיבה מאשר להלחם עם כל הקרקשת של הדלת.

מובן שבניית תיבה זה משהו לבודדים - בייחוד כשמדובר על עבודה עצמית ללא היעזרות באומן בניות.

לבודד דלתות בשכבה אחת של בידוד בכל דופן של הדלת בכל צד עולה סביבות ה1500 שקלים כולל עבודה של מתקין עד כמה שידוע לי.

כל שכבה נוספת תעלה עד 1000 שקלים במידה ומדובר בחומר בידוד טוב כמו הדינאמאט אקסטרים.

אם בשביל להפיק מרמקול של אילייט תוצאה מצויינת אתה תזדקק לבין שתי שכבות עד שלוש שכבות של חומר בידוד כולל טיפול בדיפון - תעשה חישוב, יכול להיות שתיבה כבר תהיה פתרון זול יותר...

סתם נקודה למחשבה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני אישית לא מכיר הרבה פסיכים שיבנו את כל הדלת מחדש. 99% מהאנשים ירצו לשמור על מראה מקורי.

מעבר לזה, אם כבר עושים תיבות עושים אותן מפיבר, ולעשות תיבה מפיבר עולה פי כמה מבידוד דלת מסיבי.

לגבי מחירי הבידוד - אין שום סיבה בעולם שבידוד של דלת אחת יעלה 1,500 ש"ח וגם 1,000 זה מחיר חסר פרופורציה. בשנת 2005 ביצעתי בידוד דלתות אצל סאונד FX בראשון (ע"י עופר ידידנו) והעבודה כולל החומר עלתה 700 ש"ח, לשתי הדלתות. אז נכון שהיה מדובר בבידוד בסיסי, אבל הוא כלל ארבע יריעות דיינמאט אקסטרים ועבודה על זוג דלתות יפניות מחו*$נות.

בניית תיבת פיבר אחת יכולה להגיע גם ל 2,000 ש"ח כמו כלום.

בשורה התחתונה (וזה תקף לכל רמקול): יש לך תקציב בלתי מוגבל? תיבה תיתן את המענה האיכותי ביותר. אין זמזומים, הרמקול מנגן לתוך תיבת תהודה מסודרת, אטומה, בראבו. יש לך תקציב מוגבל או שאתה מעוניין לשמור על מראה מקורי? תשקיע בבידוד מסיבי בדלת וסע לשלום.

איתמר.

פורסם

ב700 ש"ח אתה תעשה בידוד של קיט דלתות שהוא מספיק או לדלת אחת לדופן הפנימית והחיצונית או לשתי הדלתות רק לאחת הדפנות.

אני מדבר על בידוד של שתי הדפנות בכל דלת לפחות שתי שכבות... זה לא זול בכלל גם כן.

התיבות שאני בניתי ברכב הפרטי, ותתעלם לחלוטין מהמראה שלהן כי ממש לא עניין אותי גימור - עלו לי מבחינת חומרים הרבה פחות מ700 ש"ח אבל מבחינת הוופרים - הם לא יכולים לקבל תנאים טובים יותר.

Pioneer TS-X150

פורסם
התיבות שאני בניתי ברכב הפרטי, ותתעלם לחלוטין מהמראה שלהן כי ממש לא עניין אותי גימור

איזה דגם (רכב)?

פורסם

האילייט הוא וופר שמסוגל להרבה יותר ממה שהוא מבצע ב- 80-90% מההתקנות שהוא נוכח.

איתמר- אני מזמין אותך לשמוע איך נשמע אילייט מנגן בנפח דלת מבודדת (2 שכבות כל דלת) ומוגבר ע"י 110 RMS לאלמנט.

זה לא שהוא נשמע גרוע, אבל שמעתי אלייט מנגן טוב יותר. מעבר לזה, שמעתי אלמנטים זולים ממנו שמנגנים טוב יותר.

אנא אל תראה זאת כזלזול בניסיון/ידע שלך.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

איך הוא מותקן? איך הוא חתוך? איזה מגבר עובד עליו?

האילייט נשמע פנטסטי בהתקנה טובה, לא סתם הוא אחד המתמודדים על תואר הוופר הבא שלי.

איתמר.

• תוכן חדש...