Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר בן גילי שיצא ל14 ימי מילואים (שבועיים מלאים)

כמובן שלפני שהוא יצא הוא עבר דרך המנהל כח-אדם,הראה לו את הצו בשביל שהשני יעשה מה שהוא עושה,והבחור יצא שמח וטוב לב למילואים.

בתלוש משכורת שלאחר המילואים שם לב החבר שהוא קיבל תשלומים רק על 10 ימים,כי אנחנו מקום שעובד 5ימים בשבוע,ללא שישי-שבת.

לטענתו,ביטוח לאומי משלם למקום העבודה את כל ימי המילואים כולל שישי-שבת (14) ואילו לעובד שולמו רק 10ימים כי זהו נוהל ימי העבודה במקום עבודתי.

פרץ בין השתיים ריב ולבסוף שולמו הימים החסרים.

מה נכון ומה לא ?

תודה מראש-אופיר.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

המעסיק צדק

נכון שביטוח לאומי משלם כביכול (ודגש כל כביכול) גם עבור שישי ושבת אך הטריק הוא שהם לוקחים את השכר החודשי ובמקום לחלק אותו ל 22 ימי עבודה הם מחלקים את השכר ל 31 ימים ואז את הנתון הזה הם מכפילים ב 14 ימי המילואים.

פורסם

חולק עליך

יצאתי ל14יום? תשלמו לי 14 יום.

זה שביטוח לאומי משלם בצורה זו או אחרת,והמקום עבודה אולי מפסיד עלי - זבש"ו.

במילים אחרות - המקום עבודה אמור לשלם לעובד מה מגיע לו,ואחר כך לשבור את הראש עם ביטוח לאומי :)

תודה בכל זאת על התגובה,שבת שלום.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אתם לא הראשונים שעולים על הבעיה הקטנה הזאת בכל הנוגע לשירות מילואים.

בפועל הדרך בא פעלו בחברה שלכם תקינה דה-פקטו מבחינה חוקית. אתה אמור לקבל את אותה המשכורת שהיית מקבל ללא היית מתגייס למילואים, עם או בלי הסופ"ש. במילואים אתה עושה גם שעות נוספות רבות ולא מבקש עליהם תשלום, נכון?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם כבר במילואים עסקינן, ולאחר שנפתרה הבעיה של פותח השרשור. תרשו לי להתעלק.

אם אני מזומן למילואים בזמן שאני עובד בשני מקומות (3 משמרות בשבוע בכל מקום) כשבמקום אחד אני מקבל תלוש ובשני אני מקבל מזומן, מה הפרוצדורה?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אין תלוש אין כסף, ביטוח לאומי מזכה את המעביד לפי טופס 3010.

ולפותח השרשור, שישי ושבת נחשבים בתור ימי מילואים לכל דבר, גם אם היית בבית.

מגיע לו לפי 14 יום.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

העיקרון פשוט - עובד שיוצא למילואים, שכרו לא אמור להיפגע מכך.

אם אדם משתכר 3,000 ש"ח בחודש, הרי שזה מה שהוא אמור לקבל גם כשיהיה בשירות מילואים.

חודש יולי 2009 כדוגמא, הוא בן 31 יום.

מבחינת המעסיק הוא שילם 3,000 ש"ח עבור 22 ימ"ע = כ-136 ש"ח עבור כל יום עבודה. (5 ימ"ע בשבוע).

14 ימי מילואים הם 10 ימ"ע. יוצא שעבור 10 ימ"ע המעסיק אמור לשלם לעובד כ-1364 בכדי ששכרו לא יפגע.

מבחינת בטל"א התשלום הוא עבור 30 יום = כ-97 ש"ח ליום. עבור 14 יום יקבל המעסיק מבטל"א כ-1,355 ש"ח.

יוצא שהמעסיק מקבל מעט פחות ממה שהוא אמור לשלם ולמרות שהסכום זניח, עדיין העובד אמור לקבל את שכרו הרגיל.

יש מעסיקים שמחכמים או לא יודעים ומשלמים לעובד רק כ-968 ש"ח, עבור 10 ימים מתוך מה שהתקבל מבטל"א. 4 ימים נוספים נשארים בקופת המעסיק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

העקרון נכון, אבל המימוש "בערך" נכון. ביטוח לאומי משלם לפי ממוצע 3 משכורות אחרונות, ברוטו, ז"א כולל למשל בונוסים ומרכיבי שכר חד פעמיים.

עשוי לקרות שהתשלום המשולם על ידי ביטוח לאומי משמעותית גבוה או נמוך מהשכר עבור ימי העבודה שהעובד הפסיד. העקרון החשוב הוא שהכסף לא אמור להשאר בכיסו של המעביד.

המעסיק שלי, אחרי ש"הסבתי את תשומת ליבו" לעניין (שזה דרש ממני פנייה בכתב לביטוח לאומי וקבלת תשובה שאיננה משתמעת לשתי פנים) החליט לשלם את ימי העבודה, ובנוסף "הפרשי מילואים" שהוא ההפרש בין התגמול עבור ימי העבודה, לבין הסכום שהועבר בפועל מביטוח לאומי, אם היה הפרש (חיובי) כזה.

בפעם האחרונה שעשיתי מילואים, קיבלתי (לראשונה) מכתב מבט"ל המפרט את התגמול ששולם לי (דרך מעבידי).

:turn-l:
פורסם

עשיתי מילואים שהחלו ב- 28.4, כאשר ב-1.5 קיבלתי את הבונוס השנתי (בימים שעוד היה כזה דבר). על קוצו של יום אחד הפסדתי הרבה מאוד כסף, שכן בט"ל מחשב את ממוצע שלוש המשכורות האחרונות ששולמו לפני שהחלו המילואים.

:turn-l:
  • תוכן חדש...