Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW סדרה 7 או מרצדס S (שנים 97 - 99)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בקנייה של אחד מן הרכבים הנ"ל?:lol:

אשמח לקבל המלצות של הפרמטרים הבאים:

אני מדבר על הדגמים הבכירים בעלי הגרסאות קצרות.

נוחות?

:twisted:ביצועים?

טיפולים?

איכות חומרים?

בעיות כרוניות?

שמירת ערך?

שורה תחתונה?

פורסם

לגבי הS קלאס בשנת 99 הושק בישראל דגם חדש W220 אשר החליף את W140 הישן ואילו ב.מ.וו המשיכו למכור את E38 עד שנת 2001.

אני מאוד לא ממליץ לך לקחת את הW220 משנתונים הראשונים על אף מחירם המפתה,משיחותי עם אנשים שהחזיקו רכבים כאלה מדובר ברכב עם אין ספור תקלות באלקטרוניקה ועלותן היא אסטרונומית.

אם אתה רוצה S קלאס אתה יכול להסתכל על W140 ואם תמצא אחד שמור ומטופל אתה עוד תוריש אותו לילדים שלך.

אני מעריך כי אתה לא מסתכל על גרסאות הבכירות בעלות מנועי V8 5 ליטר עקב מחירי הדלק של היום,מכאן שב.מ.וו תהיה מעט יותר זריזה וספורטיבית (עד כמה שרכב פרמיום יכול להיות ספורטיבי) ובעלת היגוי חד יותר.תזכור שS קלאס ובמיוחד W140 נבנה קודם כול לנוסע שמאחור והוא המלך ולב.מ.וו יש פילוסופיית בנייה מעט שונה ושם גם יש הקדשת תשומת לב לנהג ויש אומרים שE38 היא מכונית שבא האיזון חדות נהיגה\בלימת זעזועים ונסיעה רכה נמצא בצורה הטובה ביותר דהינה הE38 היא העמק המשווה בין נוחות וספינתיות של רכב פרימיום לבין הנאה מנהיגה ספורטיבית.

אבל שלא תחשוב שנוסעים האחוריים של E38 מקופחים מבחינת נוחות ופינוק כן?

בשתי הרכבים הבידוד רעשים הוא פנטסטי אם כי בW140 בזכות חלונות כפולים יש טיפה יותר שקט או שזה אולי פסיכולוגי:D

שמירת ערך,מדובר ברכבי פרימיום שביום שהם יצאו מהמפעל נחשבו לספינות הדגל של היצרנים הטובים בעולם אך כיום מחירם צנח ועקב ביקוש נמוך ועלות טיפולים גבוה מאוד מחירם צונח וימשיך לצנוח.

למרות שמר' לוי נוהג לתת למרצדס ירידת ערך יותר רכה אך אני חושב שזה מתכזז על ידי ביקוש(לדעתי האישית יותר אנשים מחפשים E38 מאשר W140).

איכות חומרים-ראה סעיף ספינות דגל של יצרנים גרמניים הטובים בעולם שאני אמשיך?

נוחות-לא מהעולם הזה תתבאס כול פעם שתצתרך להעלות הביתה.

בעיות כרוניות-שים לב שמנוע של הב.מ.וו לא התחמם יותר מדי כי זה יגרום לתגובת שרשרת שתכאב מאוד לכיס,בנוסף לכך עקב ריבוי האלקטרוניקה בשתי הדגמים וגילם המופלג יש לבדוק ב שבע עיניים את מצב כול האלקטרוניקה ברכב כי הטיפול בהם עלול להיות יקר וזה יכול להוות לך קלף מיקוח מצויין.

טיפולים אם תמצא מוסך טוב שמתמצא ברכבי ב.מ.וו או מרצדס ובאמת יודע לטפל ברכבים הנ"ל,אולי לפעמים תזמין חלקים מEBAY ולא תתקצמן על חלפים איכותיים בסופו של דבר מדובר ברכבים אמינים שחסרונם היחיד הוא הגיל.

שורה תחתונה:

רכבי פאר שעד היום יכולים לעשות בית ספר להרבה מאוד מכוניות חדשות על מזה איכות בניה,הנדסת אנוש ונוחות נסיעה.אבל על כול דבר בחיים צריך לשלם וכאן המחיר הוא לא נמוך,אם אתה יודע לאן אתה נכנס ולא "אוי במחיר של למזדה 3 קניתי ב.מ.וו" ויש לך כמה אלפיות בצד ליום שחור. אתה תקבל נוחות פינוק שלא הכרת מקודם והדבר שהכי יבאס אותך הוא שאחריהן לא תוכל כבר לסוע על מכוניות אחרות:lol:

עריכה:

ממליץ לך להסתכל דווקה על דגמים היותר עממיים בעלי V6 דהיינו 730 וS320. מפני שמדובר במנועים אשר חולקים עם עוד דגמי היצרן ולפחות במקרה של מנוע ב.מ.וו מדובר במנוע וותיק וידוע.(אין לי מידע על המנוע של מרצדס אךף אי משאר שהוא גם טוב)

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

אני מקווה בשבילך שאתה מודע לעלויות אחזקה אסטרונומיות של עשרות אלפי שקלים בשנה.

כי אין ארוחות חינם. לא סתם הן עולות גרושים.

כעת נעבור תכל'ס.

קשה להשוות בין W220 לW140. למרות שאני אישית אוהב יותר את העיצוב בעל נוכחות של W140.

אבל מבחינה טכנולוגית W220 הרבה יותר מתקדמת ותרגיש עדכנית.

E38 על כל גרסאותיה היא גם כן חתיכת יאכטה בלי שום יומרה ספורטיבית.

להורי הייתה כזאת בחו"ל ויצא לי לעשות סיבוב או שניים עליה.

למיטב זכרוני W220 הגיעו ב98, אבל יכול להיות שווקו כדגם 99.

בכל מקרה, אני מצתרף להמלצה על W140 S3320 כאופציה אופטימלית.

פורסם

אם בW140 ההוצאות אחזקה שלו יהיו גדולות מאוד בW220 הן יהיו אסטרונומיות!

פורסם

בעיות כרוניות-שים לב שמנוע של הב.מ.וו לא התחמם יותר מדי כי זה יגרום לתגובת שרשרת שתכאב מאוד לכיס

מנוע V8, זה מנוע M60/M62, הדגמים המוקדמים סבלו מקורוזייה בצילינדרים עקב איכות דלק. במנועים מאוחרים יותר טיפלו בבעייה. הבעייה שמנועים האלו: אלומיניום ביציקה בלחץ גבוה, קירות שלו דקים מאוד עם ציפוי תעופתי קשיח שנותן קשיחות לחומר. אפילו צילינדרים עצמם עשויים לא מברזל (שבנוסף להכל מסיעה בפיזור חום) אלא סגסוגת אלומיניום עם סיליקון (או משהו בסגנון).

במילים אחרות, בעברית אפשר לומר את הדבר, הבא: חס וחלילה התפוצץ צינור וכשלה משאבת מים (דבר שקורה לפעמים

כנפיים שלה בחלק מדגמים ד"א מפלסטיק), נדלקה מנורה של התחממות יתר, זה אומר שצריך להחליף מנוע, מכיוון שלרוב הוא מתעוות גלים. התוצאה מהתחממות, מאוד שכיח שמחליפים מנוע כזה, דא" המנוע לא כ"כ זול - בספק שתיצא מזה בנזק של 10,000ש"ח בלבד.

אחד הסיבות למה אני לא מתקדם לבומר מתקדם יותר, זה מנועי V8. (יש עוד סיבות כמובן, למשל לא אוהב את הצורה שאיבדה מהאגרסיביות שלה לטובת אלגנטיות).

ממליץ לך להסתכל דווקה על דגמים היותר עממיים בעלי V6 דהיינו 730 וS320. מפני שמדובר במנועים אשר חולקים עם עוד דגמי היצרן ולפחות במקרה של מנוע ב.מ.וו מדובר במנוע וותיק וידוע.(אין לי מידע על המנוע של מרצדס אךף אי משאר שהוא גם טוב)

easyrider0, תרשה לי לתקן כמה אי דיוקים:

1. לבומרים סדרה 7 אין מנוע V6, לא היו, אין וכניראה גם לא יהיו. מנוע 6 צילינדר טורי בדגמי הכניסה.

2. מנוע הותיק שאתה מדבר אליו 6 צילינדר טורי, הלא הוא M30 המפורסם בעל שורשים לשנות ה-60 של המאה הקודמת (בלוק ברזל) היה בדגם אחרון של סדרה 7 ב-E32. ל-E38 מנוע אלומיניום שסובל בדיוק מאותן בעיות כמו קודמו והוא מסוג M52 בנפח 2.8 ליטר (מנוע הזמין בדגמים של סדרה 5 ו-3 בנפחים החל מ-2 ליטר).

3. 730 E38 זה מנוע מסוג M60 V8, רק ה-728 כולל את מנוע ה-6 צילינדר 192 סוסים שנדד מסדרה 5/3.

כמה שאני יודע, מנוע V8 של מרין מבוסס עדיין על בלוק ברזל בעל שורשים לשנות ה-70'.

6 צילינדר טורי בדגמי הכניסה בדגמים כגון S320, לא חקרתי יותר מידי אבל לפי מטיב הבנתי גם הוא בלוק ברזל (שוב מציין שאינני בטוח בדבר הזה ומי שמעוניין בבקשה לבדוק את העיניין).

אם הייתי בבחירה כרגע E38 מול W140, ללא ספק שהייתי הולך על מרין (מרצדס בכינוי רוסי) ע מנוע V8 - עדיפות ל-5 ליטר בסדרות מוקדמות עם 4 שסתומים לצילינדר.

עריכה:

רציתי להוסיף דברים חשובים מאוד:

מכוניות פאר מזדקנות נעשות זולות וזולות יותר לקנייה. מחיר חלפים גבוה מאוד וזמינות חלפים לא הכי טובה עקב מיעוט מכוניות האלו בארץ. לכן חלק גדול מחלפים יגיעו בהזמנה מחו"ל. במכונית כזאת לשים חלפים משומשים - זה פשע. יש לשים חלקים חדשים מקוריים, למאט חלקי פח שאם מצבם טוב, אפשר לשים משומשים.

גם במכונית במצב מעולה יש המון דברים ליישור קו, בוקסות, בלמ"ז, גומיות שונות ומשונות וכד'. יישור קו בקלות יכול לעבור 15K בכמה חודשים ראשונים. רק צמיגים סבירים עולים החל מכ-4K ש"ח.

מכונית כזאת יכול לקנות אדם שבלי כל קושי כלכלי במקרה הצורך מוכן להוציא 5~10Kש"ח ברגע שיידרש. זה לא מכונית למי שמחפש פוזה ובאותו זמן רוצה לחסוך בטיפולים, חלפים, דלק. המכונית מיועדת לאדם שבאמת מסוגל להחזיק אותה ולא רק לקנות. לכן יש אנשים שבאותו מחיר במקום בומר סדרה 7 קונים טויוטה קורולה או רכב אחר שהוא מקסימום שנתון במינימום מחיר - כך עושים רוב, מבחינת שיקול כלכלי זה מוצדק.

למכוניות האלו שמירת ערך זוועתית, שוק חלש במכירה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר תודה לך על התיקון החכמתי והשכלתי:D

רק שאני מתפחד מעצמי שהתבלבלתי על מנוע טורי של ב.מ.וו=\

פורסם

ממה שאני מבין מדבריך צביפר שגם מנועי במוו ה-6 צילינדר טורי(528,328) סובלים מאותה בעית היתחממות של ה-V8 ,והאים גם מנוע ה-M50 שקיים ב-E34 נפחים 2 ו-2.5 ליטר סובל מבעיה זו והאים יש לו שרשרת או רצועה שיש להחליפה.

פורסם

לא בדקתי בקשר ל-M50, אבל M52 שהחליף אותו ככל שאני מבין יש לו שרשרת תזמון ולא רצועה כמו ל-M20.

המנועים לא סובלים מבעיית התחממות. הבעייה הגדולה רק כאשר יש תקלה ומנוע מתחמם. הבעייה ברכב משומש תמיד יש סיכוי לכשל של משאבת מים, פיצוץ צינור, נזילת אנטיפריז, סתימה ברדיאטור, אי תפקוד של טרמוסטט שעלולים לגרום להתחממות, במיוחד באקלים החם שיש בארץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...