Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

החלפתי את הפיאט בפג'ו 206 XS 2002.

יחד עם זאת גם את המערכת פירקתי מהפיאט ואני רוצה להעביר אותה לפיג'ו.

הרכבתי כבר את הכל(מורל פולס מקדימה,סאב סרוין וגה מאחורה ומגבר פולס אודיו 1400W)

למעט הפלוס.

בזמן ההרכבה שמתי לב שכנראה הייתה כבר הכנה למגבר.

יש כבל פלוס בעובי 10 גייג' בערך שיוצר מקופסת הפיוזים בתוך הרכב עם פיוז 30A פשוט. אותו עובי של מינוס מחובר לבורג של החגורה מאחורה.

השאלה היא כזאת:

לפי טבלאות שונות ומשונות של חישוב עובי הכבל ולפי מפרט יצרן לא כל כך אמין של המגבר עולה

שלמגבר יש הוצאה כללית של 400 ואט RMS בכל ארבעת הערוצים. עד כמה זה נכון אני לא יודע.

לפי כך חישוב עובי הפלוס אמור ליהיות 8 גייג'.

אם אני יחבר את המגבר שעליו יושבים צמד המורלים(פולס) וסאב אחד מגושר לשני ערוצים. האם יש סכנה של התכה בכבל וסיכוי לשריפה כל שהיא?

במידה וקיימת סכנה מישהוא יודע איפה ניתן להעביר פלוס דרך קיר האש ב206XS בלי לקדוח בקיר??

תודה רבה על העזרה.

דודו

פורסם

אם לכבל יש פיוז אז הפיוז ישרף לפני שיגרם נזק ממשי לכבל.

אם זה קורה תדע שיש צורך להניח תשתית חדשה וחזקה יותר.

כרגע, לדעתי תחבר את הכבל ותבדוק, במקרה הגרוע הלך פיוז :-D

מתחדשת*

פורסם

נשמע שמישהו קיצר דרך.

במקום להעביר פלוס חדש מהמצבר לקחו פלוס מקופסת הפיוזים. אין עם זה כל בעייה למעט העניין שעד קופסת הפיוזים כנראה מגיע כבל דקיק בעובי 20 גייג' לפחות, מה שיוצר צוואר בקבוק וכל ה 10 גייג' לא שווה כלום.

אם אתה כבר מעביר כבל מתח כמו שצריך תדאג שהוא יהיה 4 גייג', אף פעם אי אפשר לדעת מתי שגעון האודיופיליה תוקף.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא מומלץ לקחת מתח למערכת סטריאו מוגברת (צרכן גדול) מבית הפיוזים שבתוך הרכב, ראיתי לא פעם שזה גרם להמסה של כבל המתח המקורי. מומלץ ורצוי לקחת ישירות מהמצבר. מישהו בהתקנה הקודמת פשוט חיפף.

פורסם

קיבלתי את הדברים ותודה רבה על ההמלצות.

הממ משהוא יודע אם יש מקום שאפשר להעביר פלוס נורמלי ישירות מהמצבר בלי לקדוח בקיר האש??

תודה רבה.

דודו

פורסם

מבחינת העובי של הכבל - יכול להיות שהוא יהיה יותר ממספיק אם אתה משתמש במגבר "סטנדרטי" בוא נקרא לזה ככה כרגע, אצלי ברכב הפרטי כל המערכת עובדת על כבל 4 גייג' עם פיוז של 40 אמפר ויש לי שם לא מעט מגברים, כרגע יש שם מגברים הרבה יותר "חסכוניים" ממה שקודם אבל גם מקודם עם מגברים שאחד מהם הוא מפלצת לא קטנה - לא היתה לי שום בעיה.

הדבר היחידי שאני מאוד נגדו זה שהחוט הזה יוצא מקופסת הנתיכים שלך... בנוסף כשרכבים צרפתיים לא ממש ידועים לטובה במערכות החשמל שלהם - גם לא איטלקיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
קיבלתי את הדברים ותודה רבה על ההמלצות.

הממ משהוא יודע אם יש מקום שאפשר להעביר פלוס נורמלי ישירות מהמצבר בלי לקדוח בקיר האש??

תודה רבה.

דודו

הממ..

פורסם

אל תתעצל תעביר כבל 4 גייג' שכבר תהיה לך הכנה בעתיד אם תרצה להוסיף מגבר.

מנסיון שלי עם ה xs קשה מאוד למצוא חור בקיר האש.

תסתכל מאחורי דוושת הקלאצ'\ברקס תראה כמו פקק שחור בקוטר של פחית שתייה,קדח בה חור בעובי הכבל והעבר אותו דרכו.

לאחר שסיימת אטום את החיבור עם מעט סיליקון.

כשהתקנתי בפיג'ו שלי ניסתי למצוא דרך להעביר את הכבל,ולאחר כשעה של חיפושים,בסוף קדחתי באותו הפקק.

בהצלחה!

פורסם

הכי טוב ובריא כמו שאמרו המומחים לפני, תריץ כבל מהמצבר למגבר ובלי כל המשחקים שהיו בהתקנה הקודמת.

ואם כבר אז שאלה קטנה, איך אני יכול לדעת איזה כבל + יש לי? האם יהיה כתוב עליו 10ג או 4ג, או שאני צריך לדעת לפי העובי?

ואיזה כבל הכי טוב?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

לפעמים כתוב..בדרך עלל זה לפי העובי.

לדעתי חברה זה פחות קריטי.

אני קניתי 4 גייג' 5 מטר ב-250 שקל בערך עבה איכותי ובעל ציפוי מסיבי.

דודו

פורסם

המתרה היא לא בידוד מסיבי - זה לא חסר - אלה שהכבל שבתוך הבידוד יהיה מסיבי 8)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

• תוכן חדש...