Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בודק את הרכבים הללו - כנראה דגם סטלה ידני שכן סיגנו במצב טוב נראה שקשה למצוא, ובנוסף לא בטוח שרוצה בגלל העניין עם שדרוג הרדיו.. אם כי לא ממש חשוב לי הרדיו, לא אשתמש בזה דיי בטוח.

האם הגיוני שמבקשים על אחד שמור ידיים ראשונות מחירון (לפני הורדה על תקלות)? או שריאלי למצוא אחת שמורה, שמחיר התחלתי מתחת למחירון כמחיר התחלתי לפני תיקונים?

הבנתי שבסיאט איביזה אין בעיות נפוצות שצריך לשים לב אליהן, נכון?

וגם באופן כללי לא רק לגבי איביזה - האם ככל שהולכים על דגם עם היצע גבוה יותר, אפשר למצוא שמור מתחת למחירון? וככל שהולכים על אקסקלוסיביות ומעטות כמו קופה וכאלו - זה הולך מעל?

פורסם

נכון שיש אנשים שמבקשים מחירון או אפילו מעל ללא שום הצדקה ,אבל לא הייתי מצפה לקנות רכב מושלם וללא דופי במחיר מלכתחילה נמוך ממחירון. לפעמים כן כדי לשלם קצת מעל.

פורסם

המחירון הוא בגדר המלצה בלבד והוא נותן מדד בערך על שווי הרכב.

אין שום הצדקה לקנות רכב במחיר המחירון אלא אם יש לו איזה שהם תוספות או שמצבו נדיר במיוחד ביחס לשאר הרכבים הדומים לו בשוק.

גם ההורים שלי שמחזיקים רכב במצב נדיר במיוחד (מודל2002 62K ק"מ) לא מעיזים לבקש מחירון על האוטו.

בדוק עוד רכבים דומים תראה ותשווה אם אין משהו ממש מיוחד שאומר לך לקנות דווקא את זאת אל תשלם מחירון.

בהצלחה.

צח.

פורסם

להיות ישראלי אומר שתמיד שאתה מוכר רכב, אתה "מוכר" גם סיפורי אלף לילה ולילה בכמה מכרת אותו (תמיד זה יהיה לפחות מחירון). שישראלי קונה רכב, הוא תמיד מצא את הפראייר התורן שמכר לו "אוטו מושלם בלי שריטה" בלפחות 10 מתחת למחירון....

אם לא הבנת, עזוב סיפורי פוגי ומעשיות. יש מחירון שהוא הבסיס. ראית רכב מצויין, נדלקת עליו? הבדיקה מעולה? תגיע עם המוכר לעמק השווה ותיקח את הרכב.אם יש דברים קטנים לסדר, שני הצדדים יכולים להתגמש קצת. זה אינטרס של שניהם.

אל תחפש איביזה (או כל רכב אחר) שמראש רוצים עליו 20% פחות ממחירון, ועל זה תתחיל להתמקח.

1000 לפה או לשם, רק הריצות , הבדיקות, והטרטור, שווים לך יותר.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
המחירון הוא בגדר המלצה בלבד והוא נותן מדד בערך על שווי הרכב.

אין שום הצדקה לקנות רכב במחיר המחירון אלא אם יש לו איזה שהם תוספות או שמצבו נדיר במיוחד ביחס לשאר הרכבים הדומים לו בשוק.

גם ההורים שלי שמחזיקים רכב במצב נדיר במיוחד (מודל2002 62K ק"מ) לא מעיזים לבקש מחירון על האוטו.

בדוק עוד רכבים דומים תראה ותשווה אם אין משהו ממש מיוחד שאומר לך לקנות דווקא את זאת אל תשלם מחירון.

בהצלחה.

צח.

איזה רכב יש להורים שלך?

מנסיון ב2 עסקאות שאני מכיר מקרוב עם איביזות רגילות (2000 ו2002) , הרכבים הללו נמכרים במחירון ומעלה במידה ויש להם נתונים יפים והם שמורים ונקיים מתאונות. גרסת 3 הדלתות הולכת מעל המחירון .גרסת 5 הדלתות הולכת בדרך כלל באיזור המחירון. לא תקבלו רכב שהוא באמת במצב טוב במחירי ריצפה כי יש לרכבים הללו דרישה.

נ.ב. כשאני אומר נתונים יפים אני מתכוון לא יותר מיד 3, ק"מ לא יותר מ100-120K וכמובן ללא תאונות, מטופלות היטב וכו'.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הבנתי.... תודה לכל המגיבים :)

בעקרון רציתי לדעת מה הולך.. שלא אצא פראייר :-P

לא אכפת לי לשלם מחירון אם זה מה שהולך בדגם מסוים או משהו כזה.. אני לא מהישראלים האלה שיש להם צורך כזה להשוויץ לכולם איך מכרו ב 10K מעל או מתחת למחירון.. אני צריך את האמת ועסקה הוגנת, אין מה להתבייש בעסקה הוגנת לדעתי :)

עוד שאלה קטנה בקשה: האם זה מקובל להוריד מחיר ממחירון על כל תיקון של כל דבר באוטו? כמו צבע קצת דהוי בגג, וכו' עד שהרכב יגיע למצב מושלם? כי כמו שאני מבין - מחירון זה לאוטו של מצב מושלם לא?

עריכה: ועוד שאלה לגבי העניין הכספי של קניית רכב: האם צריך לארגן את הכסף שיהיה מוכן מראש, או שזה מקובל לעשות זכרון דברים עם המוכר, ולקחת כמה ימים לארגן את הכסף?

פורסם

מחירון זה ממש לא אינדיקציה לרכב במצב מושלם.

המחירון מתייחס לרכב במצב נורמאלי יחסית להיצע בשוק.

אם הרכב היה מושלם הוא היה נמכר במחיר של חדש לא? הרי מחיר הרכב יורד בהיתייחס לזה שלרכב יש בלאי.

אם יש רכב שהנתונים שלו טובים יותר מהממוצע בשוק הרי שהוא שווה יותר מהמחירון, אם לרכב נתונים פחות טובים מהממוצע בשוק אז הוא שווה פחות.

מה זאת אומרת "לא מעיזים לבקש מחירון?" מותא לבקש כמה שבא לך, השאלה היא כמה ישלמו.

אני על רכב מסויים ביקשתי תוספת של 50% יותר מהמחירון והיו הרבה קונים רציניים ולא מכרתי רק בגלל שהיתחרטתי.

לעומת זאת על רכב אחר ביקשתי 35% פחות מהמחירון ואפילו לא היתקשרו לשאול פרטים על הרכב.

פורסם

אז בהמשך לנושא.. היום בדקתי שניים, אחד יש שלישית עם 140K ואחד יד שנייה (נקנה מחברה ב-0KM חודש אחרי עלייה לכביש), עם רק 60K KM.. ועם כל טיפולי 15 אלף בצ'מפיון עם קבלות.

הרכב לא מושלם כמובן, אישה נהגה ברכב(:lol:), ויש שריטות בצדדים, כנראה מזמן נסיונות חנייה או משהו... בכל אופן כמה מהן מגיעות אף למתכת של הרכב!

"בעיה" אחרת זה שחוץ מטיפולים תקופתיים - לא ממש ראיתי תיקונים וכאלו - הגיוני? או שסביר לרכב של 60K קמ?

גם לא דיברתי עם בעלת הרכב שכן היא גרה בירושלים, והבן עוסק במכירה במרכז (יש לו ת"ז שלה ראיתי וגם שלו) ואומר שיש לו יפוי כוח להעברת בעלות - אז שאלה זה אם אפשר לוותר על זה? ז"א השיחה עם בעלת הרכב.. הוא מסרב לאפשר זאת כיוון שטוען שלקח כל הסיפור על עצמו להוריד ממנה את הכאב ראש הזה..

חוץ מזה הרכב באמת נראה תקין.. ידיות תקינות שזה בד"כ שבור בסיאט, ריפודים מקוריים לא שחוקים, שגם נראה תומך בקמ הנמוך...

בגלל היד והק"מ הנמוך והטיפולים במורשה, לא מוכן להתפשר על מחיר כלל חוץ מבעיות מהותיות שאולי יעלו בטסט כמו בולמים זעזועים שבורים, ראש מנוע מת או משהו וכאלו דברים.. אז זה סביר? עד כמה קשה יהיה למצוא כזו שמורה עם ק"מ נמוך ויד ראשונה בפועל?

לקחת בחשבון שגם הטסט כבר מגיע בינואר ויש גם טיפול של 15K שצריך יהיה לעשות מיידית - אך שוב, הוא לא מוכן לשקלל את זה ולהוריד.. אז מה המלצות? על הבוקר ב- 7:30 נעשה טסט לרכב...

גם, מה עלויות משוערות של תיקון צבע שלא יתחיל להחליד בחורף כבר איפה שהגיע עד המתכת?

ושוב תודה!

אגב עם מי צריך לדבר פה, כי התראות במייל לא עובדות לגימייל, וגם לא חיפוש כבר הרבה זמן בפורום..

פורסם

אני חייב להגיד שזה:

גם לא דיברתי עם בעלת הרכב שכן היא גרה בירושלים, והבן עוסק במכירה במרכז (יש לו ת"ז שלה ראיתי וגם שלו) ואומר שיש לו יפוי כוח להעברת בעלות - אז שאלה זה אם אפשר לוותר על זה? ז"א השיחה עם בעלת הרכב.. הוא מסרב לאפשר זאת כיוון שטוען שלקח כל הסיפור על עצמו להוריד ממנה את הכאב ראש הזה..

נשמע לי קצת תמוה.

דבר אחד זה להוריד מבן אדם כאב ראש של שיחות, פגישות, בדיקות וטרטורים - מוצדק לחלוטין.

ודבר אחר לחלוטין זה לדבר מספר דקות עם קונה הרכב הסופי, שיאשר שהכל תקין.

תגיד לו שאתה מוכן להוציא את הכסף/צ'ק, להכין הכל להעברת הבעלות, לקבל 2 דקות שיחה עם בעלי האוטו המקוריים, ואז להמשיך.

אם זה לא מתקבל על ידו הייתי מתרחק, משהו נשמע לי פה לא טוב בכלל. לדעתי זו זכותך המלאה בתור קונה האוטו לשוחח עם בעל הרכב המקורי לפני הרכישה.

פורסם

אני יכול להבין שעד למכירה ממש הוא לא רוצה להטריד אותה בשביל כל אחד שרוצה רק לוודא וא"ח להתיעץ בפורום.

אמא ובן קל לאמת מתעודות הזהות, כפי שאמרו אם הוא לא מוכן שתראה אותה במעמד המכירה אז יש בעיה.

לגבי הטיפול והטסט, אתה לא קונה רכב חדש וגם אם היית קונה כזה היית משלם אגרת רישוי בנפרד ,לא רואה סיבה אמיתית להתפשר.

את הצבע יש לתקן ונשמע לי הגיוני שיתפשר על עלות תיקון סבירה.

הק"מ מאד נמוך, שווה לעקוב אחר ספר הטיפולים ולאמת במוסך.

פורסם
אני יכול להבין שעד למכירה ממש הוא לא רוצה להטריד אותה בשביל כל אחד שרוצה רק לוודא וא"ח להתיעץ בפורום.

אמא ובן קל לאמת מתעודות הזהות, כפי שאמרו אם הוא לא מוכן שתראה אותה במעמד המכירה אז יש בעיה.

לגבי הטיפול והטסט, אתה לא קונה רכב חדש וגם אם היית קונה כזה היית משלם אגרת רישוי בנפרד ,לא רואה סיבה אמיתית להתפשר.

את הצבע יש לתקן ונשמע לי הגיוני שיתפשר על עלות תיקון סבירה.

הק"מ מאד נמוך, שווה לעקוב אחר ספר הטיפולים ולאמת במוסך.

תודה לשניכם... אני אבדוק אם יהיה מוכן לשיחה זאת במעמד המכירה.

העניין עם הצבע אני לא חושב שיהיה מוכן להוריד עוד על זה - כמה בכלל בערך עולה תיקוני צבע לבן? כך שלא יהיה חלודה?

העניין זה שלפי מחירון (גם של לוי יצחק וגם יד2 - זה 30500, הוא מוכן ל 30K.

השאלה היא אם משקללים עליית מחיר של כ- 10 אחוז על יד ראשונה וק"מ ממש נמוך - ואז מורידים על הצבע - נראה לי שייצא אותו מחיר באמת לא?

אני עקבתי אחרי הטיפולים.. יש חותמות של צ'מפיון בספר הטיפולים, קבלות מקוריות והכל... ממש קשה לי להאמין שזה זויף.

מה שאפשרי זה שבשנה אחרונה פתאום מישהו עשה על האוטו 100 אלף נוספים ואז שינו את המונה למה שמסתדר עם הפרשי הזמנים והקמ של טיפולים הקודמים... למרות שזה כבר נשמע קצת בתחום הקונספירטיבי 8)

פורסם

גם אני כרגע בחיפוש אחר איביזה "שמורה", שמת לב לזה שכל האיביזות בעלות הנתונים הטובים נמצאות בירושלים?

מעניין למה:p

פורסם
גם אני כרגע בחיפוש אחר איביזה "שמורה", שמת לב לזה שכל האיביזות בעלות הנתונים הטובים נמצאות בירושלים?

מעניין למה:p

אולי כי בשבתות כל הכבישים חסומים עם מפגינים, ופנגווינים שצובעים אספלט בשחור :lol:

אז אין לאן לנסוע :-P

• תוכן חדש...