Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצורף לינק לכתבה ממעריב על מכוני הבדיקה שלא מזהים תקלות יקרות במערכות המחשוב ברכב

נתנו למיודענו אייל נוימן לדמות תקלות יקרות במערכות הרכב ולקחו הרכב לבדיקה במכוני בדיקה

כמובן שהמכונים לא עלו על הבעיות ורק אמרו יש צורך לגשת למוסך מורשה

הלינק:

http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/938/143.html?hp=16&loc=4&tmp=9362

פורסם

אני בטוח שלכותבים הותיקים בפורום אין הנושא חדש, שהרי הדיון בנוגע ליעילות מכוני הבדיקה לפני קנייה אל מול בדיקה במוסך או אצל פחח עלה כאן מספר פעמים בעבר, ובכל זאת מצאתי עניין לא מועט בכתבה של מוסף עסקים של מעריב בסוף השבוע הזה.

במסגרת התחקיר נלקחה מכונית מסוג מאזדה 3 אל אייל נוימן (חבר הפורום ובעל מעבדה לדיאגנוסטיקה) שביים בה מגוון גדול ויקר יחסית של תקלות אלקטרוניות במערכות הרכב - החל מתקלות במזגן ועד לתקלות בטיחותיות במערכת כריות האוויר והABS.

אותה מאזדה 3 יקרה נלקחה אל מספר מכוני בדיקה מוכרים יותר ופחות באזור גוש דן לצורך בדיקה לפני קנייה. להפתעתו הגדולה של הכתב (גיל מלמד), אף אחד ממכוני הבדיקה לא גילה את חומרת התקלות ובכולם הסתפקו בהערה כללית על נורית ניהול המנוע שדולקת ללא פירוט או הסבר על מהות התקלה ועלות התיקון.

הכתבה גם מציינת האיקסים וסימני הווי שעלו שסומנו בכל בדיקה, ככל הנראה כדי להשוות בצורה מספרית בין טפסי הבדיקה.

השאלה העיקרית שעולה מהכתבה היא מדוע הבדיקה שמבצעים המכונים לא כוללת גם בדיקה ואבחון למערכות האלקטרוניות של הרכב. מדוע לקוח שנכנס עם רכב משוכלל ומודרני לבדיקה עלול לגלות לאחר הרכישה כי עליו להשקיע עשרות אלפי שקלים על תיקון תקלות אלקטרוניות שלא אובחנו במסגרת הבדיקה. הכתב מציע כי מכוני הבדיקה יצטיידו בסורקי תקלות ויבדקו עבור הלקוחות גם את המערכות האלקטרוניות.

עד כאן תקציר הכתבה.

לעניות דעתי הכתבה לוקה מעט בחסר ולא מציגה תמונה מלאה של המציאות אך עוד יותר מפליא אותי לגלות שזה המצב למרות שהכתבה נכתבה (או לפחות עושה רושם שנכתבה) בשיתוף עם בעל מקצוע מהתחום.

למיטב הבנתי הכנסה של סורקי תקלות למכוני הבדיקה לא תפתור את הבעיה כהוא זה.

ראשית כל, כדי לכסות את כל יצרני הרכבים בצורה טובה נדרשת כמות גדולה מאוד של סורקים. עלותו של כל סורק כזה מגיעה לכמה עשרות אלפי שקלים. האם באמת אפשר לצפות ממכון בדיקה שיחזיק כמות גדולה כזאת של סורקים?

שנית, וכאן מגיעה הפליאה הגדולה שלי כלפי אייל נוימן - מהכתבה מתקבל הרושם המוטעה כאילו חיבור למחשב וקריאת התקלות מספקת רשימה מיידית על המכלולים המקולקלים ברכב. האמת, כפי שבוודאי יודע כל מי שעסק בדיאגנוסטיקה לרכב, רחוקה מכך. לעיתים תקלה שמדווחת במחשב בחיישן מסוים תשלח גרורות אל רכיבים יקרים הרבה יותר. לעיתים תקלה שנראית גדולה ומסובכת תתגלה כקצר או נתק קטן בפינה נידחת בתא המנוע אבל איתורה המדויק עלול לקחת ימים ארוכים. האם באמת מצפה הכותב שבבדיקה שיטחית של כ10 דקות יבצע המכון דיאגנוסטיקה מלאה לרכב? הצעתו מעלה בסימן שאלה את עצם קיומם אנשי הדיאגנוסטיקה לרכב ואת המעבדות לדיאגנוסטיקה שקמו בשנים האחרונות.

שלישית, לאחר קריאה עולה הרושם שהבדיקה במכון מיותרת וכי הקונה יכול להסתפק בבדיקה של היסטוריית טיפולים במוסך מורשה, חיבור למחשב וקריאת התקלות וכן בדיקה אצל פחח רכב.

גם כאן, לצערי, אינני מסכים עם המסקנה. בדיקה במכון, למרות חסרונותיה הרבים שרק חלקם עלו בכתבה זו, עדיין הכרחית לקונה ההדיוט שאיננו מצוי ברזי מכונאות הרכב וטרם פיתח יחסים של ממש עם המכונאי והפחח. אני מסכים שבדיקת היסטוריית הטיפולים במוסך חשובה, אני מסכים שביצוע דיאגנוסטיקה בהחלט מוסיפה והכרחית במקרה של נורית תקלה אולם אין לסמוך על שני אלו בלבד כדי לקבוע את מצבו המכני של הרכב. ללא בדיקה מכנית יסודית הרכישה משולה לרכישה של חתול בשק.

אשמח לשמוע את דעתכם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין אפשרות לסרוק כתבה ללא אישור - לכן יש קישור לכתבה החלקית , ושאר הכתבה דומה

מכוני הבדיקה לא בודקים בעזרת מחשב את מערכות האלקטרוניקה והמחשב ברכבים .

הדברים גם כתובים בקטן בטופס הבדיקה בתחתית דף סיכום הבדיקה -

הבדיקה ותוצאות הבדיקה הם חלקיות , ולכן כתבנו כבר בהרבה דיונים , לאחר הבדיקה המכנית/שלדה במכון בדיקה, לגשת למוסך יבואן

להתחבר למחשבי הרכב , ולהשלים בדיקה .

חפש רכב איכותי ללא תאונות רציניות ,שיעבור את הבדיקה במכון טוב , בקש אחריות ותיקון הליקויים שיתגלו בבדיקה .

בדוק היסטורית טיפולים ותאונות לפני לקיחה לבדיקה ( חובה , במסגרת גילוי נאות )

המחירון הוא מנחה - אם תמצא רכב טוב , הורד כ 10% , וקח לבדיקה ( התיקונים עלייהם )

אם התיקונים במוסך יבואן , בקש גם שיבדקו את מערכות המחשב - אם לא -

קח גם למוסך יבואן - ובקש סריקת מערכות מחשב , כריות אויר ושאר מאיצי החלקיקים - זה חשוב עלות כ 150 ש"ח .

ראה דיון קודם .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2205741

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לעיתים תקלה שמדווחת במחשב בחיישן מסוים תשלח גרורות אל רכיבים יקרים הרבה יותר. לעיתים תקלה שנראית גדולה ומסובכת תתגלה כקצר או נתק קטן בפינה נידחת בתא המנוע אבל איתורה המדויק עלול לקחת ימים ארוכים.

אשמח לשמוע את דעתכם.

אז לא לקחת רכב למכון בדיקה?

פורסם

אני תמיד אמרתי שמכון בדיקה יעלה על תאונה רצינית ואולי מנוע גמור , בכל שאר הבעיות לא בטוח.

מצד שני אני עדיין מאמין ששווה לקחת כל רכב מעל 10,000 ש"ח לבדיקה.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
  • תוכן חדש...