Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי אורך חיים של מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע שאחת הסיבות העיקריות בזכותן מנועי דיזל מאריכים חיים היא שהם עובדים על סל"ד נמוך ביחס למנועי בנזין. כלומר, אם גולף TDI וגולף FSI יוצאות בצוותא למסלול מסוים - המנוע של הדיזלית יסתובב בדרך פחות פעמים. נגיד שמנוע בנוי להסתובב מיליארד פעם במהלך חייו (כמובן שזה לא מדויק) - המיליארד הללו יתחלקו לאורך קילומטרז' ארוך יותר במנוע דיזל.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת - רוב מכוניות הספורט, וגם חלק מהמכוניות ה"נורמליות", מתוכננות מסיבות שונות לעבוד על טורים גבוהים. כלומר, אם אל שתי הגולפיות ממקודם תצטרף למסלול גם מיאטה (בכוונה לא דוגמא קיצונית) - סביר להניח שהבוכנות שלה יעבדו יותר פעמים במהלך הדרך. כמובן שבשיוט רגוע על 90 קמ"ש היא תעבוד על סל"ד כמעט כמו של הגולף בנזין, אבל בפועל זה לא מה שקורה.

האם לפי הגישה הזו מנוע שמתוכנן לעבוד על סל"ד גבוה ומספק את הכוח שלו בצד ימין של הסקאלה = מנוע שיחיה פחות ממנוע בנזין מתון עם עקומת כוח ממוצעת (קרי מנוע שיסתובב פחות לאורך אותה דרך)?

אני כמובן שלא מדבר על מנוע שהנהג טוחן אותו סתם כי בא לו, אלא על מנועי שמיועד מלכתחילה להסתובב הרבה (דוגמא מובהקת - הונדה S2000 שמשחררת את מלוא סוסיה רק ב-8,300 סל"ד). כמובן שגם מנועים מוגדשים זה סיפור אחר לגמרי.

פורסם

יש היגיון מסויים במה שאתה כותב הרי ככל שיש יותר סל"ד יש יותר שחיקה,אבל צריך לזכור שחלק מהמנועים הספורטיביים עליהם אתה מדבר בנויים ממכלולים פנימיים עמידים יותר לתנאי העבודה אליהם מיועד המנוע וחוץ מזה,גם מנועים ספורטיביים מתוכננים עם מנתק הצתה שישמור על המנוע,כלומר גם ב-S2000 המדוברת שאכן אוהבת סל"ד גבוה במיוחד (מנתק ב-9K אם אינני טועה) יש מנתק הצתה שמונע ממנה להגיע נניח ל-10,000 סל"ד,שמנקודה זו והילך יכול להיווצר נזק למנוע.

אל תשכח דבר חשוב מאוד נוסף:

רבים מבעלי הספורטיביות משתמשים בשמנים איכותיים מאוד,דבר שמהווה גורם מרכזי וקריטי בשמירה על המנוע לאורך זמן, פה גם יש משוואה שבה ככל שהשמן איכותי יותר כך השחיקה של המנוע תיהיה נמוכה יותר.

בשורה התחתונה זה באמת תלוי בצורת האחזקה של הרכב,אני מכיר רכבים ספורטיביים שגם לאחר 200,000 ק"מ כוחם היה במנועם ומכיר רכבים פרטיים לחלוטין באחרי 200,000 ק"מ המנועים שלהם הרגישו עייפים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אתה נוגע בנקודה שאומנם קשורה לנושא אבל לא לדיון.

זה ברור שרמת התחזוקה תהווה גורם משמעותי ואפילו קריטי לחיי המנוע.

אבל הוא מדבר על הנושא של חיי המנוע בתנאים זהים.

וזאת שאלה קשה, מכיוון שיכול להיות יצרן שישקיע יותר במנוע מיצרן אחר, ולכן המנוע שלו יחזיק יותר זמן מעמד.

מנועים שבנויים לעבוד בסל''ד גבוהה יותר מהסל''ד הרגיל, כנראה מתוכננים ובנויים לעמוד בעומס,

ע''מ לשמור על אורך חיים זהה כמו למנוע רגיל.

אני חושב שבלוק מנוע מכל סוג אמור להחזיק מעמד 20 שנים או מליון ק''מ.

נראה לי שזה בערך הטווח שהיצרנים מכוונים אליו.

אבל מכיוון שכיום יש יותר זמינות ותחרות שמורידה את המחירים, כמעט שום מנוע לא מגיע לקצה היכולת.

וברגע שהולכים רינגים יותר משתלם כבר לקנות מנוע משומש.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...