Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לנהוג נכון בגיר רגיל ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוזר, אני נוהג על בנזין ועדיין לא חובה להוסיף גז, במקום ישר, על מנת להתחיל לנסוע.

אולי זה הורס את המנוע, אני לא כ"כ בקיא.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה לא מוסיף גז,איך בדיוק האוטו אמור לנסוע?

ברכב בעל מנוע בנזין אתה עוזב טיפה את המצמד וחובה להוסיף גז על מנת להתחיל את הנסיעה.

פורסם

ברכב בעל מנוע בנזין אתה עוזב טיפה את המצמד וחובה להוסיף גז על מנת להתחיל את הנסיעה.

שמע תלוי,אפשר בירידה ובמישור בלי גז-אבל זה תלוי כמה אתה מכיר את האוטו/כמה אתה יודע לנסוע בהילוכים,בעלייה חובה לשלב גז כי אז האוטו יסע אחורה[בבנזין],במישור גם עדיף לשלב גז כדי שהפתיחה תהיה יותר מהירה.

פורסם

מן הסתם שבירידה האוטו יתחיל להדרדר בעצמו,ובעלייה יש צורך להוסיף גז.

במישור גם עדיף לשלב גז כדי שהפתיחה תהיה יותר מהירה

מה אתה ילד בן 2?

גם בכביש מישורי על מנת להתחיל את הנסיעה,אמורים לשחרר מעט את המצמד ולהוסיף מעט גז על מנת להתחיל בנסיעה.

פורסם
מן הסתם שבירידה האוטו יתחיל להדרדר בעצמו,ובעלייה יש צורך להוסיף גז.

מה אתה ילד בן 2?

גם בכביש מישורי על מנת להתחיל את הנסיעה,אמורים לשחרר מעט את המצמד ולהוסיף מעט גז על מנת להתחיל בנסיעה.

אני בן 4 נא לדייק.

אפשר בכביש מישורי להתחיל נסיעה עם אוטו מסוג בנזין בלי שילוב של גז,ואם אתה רוצה שאני יראה לך תגיד לי איפה אתה גר-תביא אוטו ידני מסוג בנזין[משנת 94] ואני גם אראה לך.

פורסם

אני זוכר נהיגה על קליאו ספורט , הרכב הרגיש "דיזלי" לחלוטין במובן הזה ,לא היה צריך בכלל גז לתחילת נסיעה .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

פונטו, אתה צודק, אך במישור אפשר להתחיל נסיעה ללא גז ברכב בנזין, פשוט צריך לשחרר לאט לאט את הקלאץ' ולשמוע את המנוע מגרגר למוות, כמובן שלא נוהגים ככה אבל זה אפשרי באמת העיקרון, ככה הגעתי הביתה שנקרע לי הכבל של המצערת.

לפותח התארד, יש שתי דרכים לזינוק באוטו ידני בנזין.

לפני זה, אתה צריך להכיר את הקלאץ', יש קלאץ' נקודתי ויש ליניארי, יש כזה שמפריד גבוהה ויש מפריד נמוך.

1. התחלת נסיעה בעליה לא רצינית - רגל אחת על הברקס ואחת על הקלאץ', תשחרר לאט את הקלאץ' עד שהיא מתחיל להצמיד, את תוכל לראות את מד הטורים יודר ותרגיש את הויברציות ברכב.

ברגע שהוא מתחיל להצמיד במידה הנכונה, אתה יכול לעזוב את הברקס והמנוע ימנע מהרכב להדרדר אחורה, בשלב הזה אתה לוחץ על הגז ומשחרר לאט את הקלאץ'.

2. בעליה רצינית, הכי פשוט להעזר בבלם היד, תמשוך אותו (חשוב להחזיק את הכפתור נעילה שלו לחוץ), שהבלם יד מורם אתה יכול לעזוב את הברקס, ללחוץ על הגז ולהתחיל לשחרר את הקלאץ', ברגע שאתה רואה שהרכב מתחיל להתנגד ולמשוך קדימה, תשחרר את בלם היד. אם הרכב מתחיל להדרדר את יכול לתקן בעזרת הדוושות או פשוט למשוך את הבלם בחזרה.

מקווה שהייתי ברור, בן.

שמע תלוי,אפשר בירידה ובמישור בלי גז-אבל זה תלוי כמה אתה מכיר את האוטו/כמה אתה יודע לנסוע בהילוכים,בעלייה חובה לשלב גז כי אז האוטו יסע אחורה[בבנזין],במישור גם עדיף לשלב גז כדי שהפתיחה תהיה יותר מהירה.

לא נורא, החופש נגמר עוד 20 יום.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
אני בן 4 נא לדייק.

אפשר בכביש מישורי להתחיל נסיעה עם אוטו מסוג בנזין בלי שילוב של גז,ואם אתה רוצה שאני יראה לך תגיד לי איפה אתה גר-תביא אוטו ידני מסוג בנזין[משנת 94] ואני גם אראה לך.

מצטער על אי הדיוק.

אתה לא צריך להראות לי שום דבר.נסעתי בחלק מהרכבים מהשנתון הזה בעצמי.

יש לי פונטו '97 בדקתי במישור,בדקתי על אונו,בדקתי על קליאו.

בכדי להתחיל נסיעה בצורה נורמאלית בלי פתיחות ובלי זחילות כמו צב,תוסיף מעט גז ותסע כמו בנאדם.

פורסם

ואם, נניח, אני עוזב את הקלאטצ' בלי לתת גז? האוטו יכבה?

Insane things comes from insanely people.

פורסם

כאשר רכב עומד, משלבים הילוך, זורקים קלאץ ולא נותנים מספיק גז, המנוע עוצר, כי אין לו כוח לסובב את הגיר והוא כמובן נכבה.

פורסם

אגב, רוב הסיכויים שאכן מכוניות ישנות יותר עם גיר ידני באמת קשות יותר לנהיגה ממכוניות חדישות. זה מתחיל משיפורים לגירים הידניים לאורך השנים דרך פעולת קלאץ' וידית חלקה יותר ועד מצב תחזוקה טוב יותר של מכוניות חדשות יותר. נסעתי על לא מעט מכוניות ישנות וחדשות עם גיר ידני ומרבית המכוניות החדשות קלות יותר לנהיגה ובכלל - קלות אבסולוטית. כמעט כל פעם שאני טס לאירופה ונוסע על מכונית מודרנית עם גיר ידני אני תוהה כמה ישראלים שהיו רק מנסים את זה, היו אומרים לעצמם "וואלה, זה הרבה יותר נוח ממה שחשבתי".

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תלוי ממנגנון קלאץ' ברכב ספציפי. לדוגמא באלפא 164 היה קלאץ' עם משאבות הידראוליות (עם נוזל בלמים). בנוסף, במכוניות עם מחשב, יש מנגנון שיכול לפצות עד מידה מסויימת לחיצה לא מספיקה של גז (בעזרת מנוע צעדים או מצערת חשמלית - תלוי מדגם).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם כבר מדברים על מורי נהיגה, התלבטתי אם לפתוח על זה שרשור חדש - אבל פה זה נראה לי מספיק טוב:

היום בבוקר הייתי במוסך והופתעתי לראות מכונית ללימוד נהיגה (פאסאט דיזל ידנית, אם זה משנה) עם חיישני רוורס :shock:

כמו שדני ציין בהודעה מעליי, גם פה זה לדעתי זה דבר אשר משרת רק את האינטרס של המורה נהיגה שרוצה לשמור על האוטו שלו ולא טוב בכלל לתלמיד, שלומד להסתמך בעזרים אלקטרוניים ולא יכול ללמוד לבד אמידת מרחקים ו"לחוש" את גודל/מיקום הרכב ביחס לעצמים אחרים.

מה אתם אומרים? חיישני רוורס במכונית ללימוד נהיגה - טוב/רע?

אל תשכח שהמכוניות של רוב מורי הנהיגה משמשות גם כרכב המשפחתי. אולי הם התיקינו בהן גלאי רוורס כדי למנוע תאונות של האישה\ילדים ובזמן שיעור נהיגה הגלאי מכובה.

פורסם

אני גם במצב דומה לשלך,אני נהגתי בכלל על גולף ידנית חדשה 2008 והכל היה טוב ויפה,אני מפחד לעלות על רכב בנזין אני יגיד לך ככה,אני לא מספיק בטוח בעצמי,עכשיו אני על אוטמט בכלל.

פורסם
כאשר רכב עומד, משלבים הילוך, זורקים קלאץ ולא נותנים מספיק גז, המנוע עוצר, כי אין לו כוח לסובב את הגיר והוא כמובן נכבה.

יש לי לנו בדיוק אותו רכב מאותו שנתון, אם אתה עוזב את הקלאטצ' לאט וחלק, אז הרכב מתחיל לנסוע בלי הוספת גז ובלי לרעוד.

אכן אם אתה כן מוסיף גז אז התהליך יקרה יותר מהר, אבל הוספת גז לא חובה. לך תנסה לבד.

נ.ב. אם תשחק טיפה עם בריקס, גם תצליח לזנק בעליה בלי גז.

ה"יכולות" האלה חסרות תועלת כלשהי אבל אשפריים.

• תוכן חדש...