Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משאבת מים חשמלית בBMW E90 320I שנת 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האא או קיי תודה על העזרה.

ד"א האם המכשיר של הגילוי דליפת גז, מסוגל לקלוט דליפות של 134R או שצריך להכניס גז מיוחד על מנת לבצע את הבדיקה של הדליפה?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

גלאי דליפות גז מיועד לסוג גז מסויים או לקבוצות גז מסויימת. יש לבדוק על הגלאי עצמו את הרישום לאיזה גז הוא מיועד.

פורסם
טיפ, כדי לשלול חשד שבכל זאת מערכת החימום גורמת לבעיית המיזוג, יש לחסום את אחד מצינורות החימום עם קלמרה ולבחון את ביצועי המזגן.

דניאל עוד כמה שאלות ברשותך:

מה זה בדיוק קלמרה?

האם לעשות את זה למרות המשאבה שקיימת על הצינורות?

במידה ואין שמש, נגיד אמצע הלילה, מה היא הטמפ' שאמורה לצאת מפתח המיזוג? האם זה תלוי בכמות הגז או שככה או ככה בסופו של דבר הטמפ' תגיע לאותה טמפ'?

פורסם

קלמרה = פלייר, ליתר דיוק אתה צריך פלייר חוסם צינורות:

KD-145.jpg

עזוב לרגע את הטמפ' שיוצאת מפתח האוורור, היא תלויה במספר גורמים חיצוניים מעבר למערכת המיזוג עצמה. שורה תחתונה, אתה אמור להרגיש נוח בתוך הרכב שהמזגן עובד.

פורסם

האם כדי לחסום את הצניור למרות המשאבה שקיימת שם?

ד"א הסתכלתי קצת באתרים מחו"ל, וממה שהצלחתי להבין תפקיד המשאבה הוא לעזור בספיקת המים למסלול של הרדיאטור הפנימי.

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/59836/

כנראה שמראש עושים את הערוץ זרימה של הרדיאטור הפנימי, שיהיה בעל התנגדות גבוה יותר.

זאת על מנת שהמים החמים ילכו ישירות לקרור דרך הרדיאטור החיצוני ולא דרך הרדיטור הפנימי. כנראה ברגע שמפעילים את החימום המשאבה החשמלית מתחילה לפעול, על מנת לעלות את הספיקה של הזרימה בערוץ של הרדיאטור חימום.

ד"א שמתי לב שברגע שבטורים עולים המזגן מקרר הרבה יותר טוב, עדיין לא מצויין אבל יותר טוב.

האם הדבר מעיד על חוסר גז או שבל הרכבים המצב דומה?

פורסם

זנ בדיוק הייתה ההשערה שלי, אין לך בעיה לחסום את הצינור גם אם המשאבה עובדת. אם אתה לא רגוע לגבי זה נתק את המחבר החשמלי שלה בזמן הבדיקה.

פורסם

אני מציע שתיקח את הרכב לדיאגנוזה במוסך. ברכבים עם מערכת בקרת אקלים קיימים (לעיתים) מספר חיישני טמפרטורה המסייעים למערכת בקרת האקלים לווסת את תריסי העירבול בין יחידת החימום לקירור בתוך הרכב. כמו כן בהחלט ייתכן שקיימת דליפה של גז והמערכת סובלת מחוסר גז במזגן.

זה שהצינור היוצא מיחידת החימום הפנימית הינו קר לא בהכרח מעיד על תקלה, ייתכן ובמערכת זו המשאבה החשמלית עובדת רק כאשר יש דרישה לחימום (ובשביל זה היא שם).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זנ בדיוק הייתה ההשערה שלי, .

אכן זה בדיוק מה שרמשת, אך היה חשוב לי להביא חיזוק נוסף לדבריך.

יש משאבה כזאת גם עם שתי סולונאידים לפחות בסדרה 7, המטרה שלהם היא לשלוט על רמת החימום של צד ימין ושמאל בהתאם לדרישת הנהג/נוסע. בכלל שם יש שתי מערכות מיזוג נפרדות לצד ימין ושמאל.

מה בקשר לזה ששמתי לב שברגע שהטורים עולים המזגן מקרר הרבה יותר טוב, עדיין לא מצויין אבל יותר טוב.

האם הדבר מעיד על חוסר גז או שבל הרכבים המצב דומה?

פורסם

זה שהצינור היוצא מיחידת החימום הפנימית הינו קר לא בהכרח מעיד על תקלה, ייתכן ובמערכת זו המשאבה החשמלית עובדת רק כאשר יש דרישה לחימום (ובשביל זה היא שם).

איציק

זהו שהקטע אצלי הוא שהצינור של היציאת מים יוצא יותר קר (אך עדיין חם), מהצינור של הכניסת מים לרדיאטור הפנימי.

זאת למרות שהפעלתי רק קרור על מקס', אני פוחד שהדבר מעיד שמערכת המיזוג סוחפת חום מהרדיאטור הפנימי.

אני מפחד לתת לשלומיאלים להתעסק לי ברכב, בגלל זה אני רוצה להיות כמה שיותר בטוח לפני שאני מחליט מה לעשות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: הבעיה של החוסר קרור נבאה בעקבות מדחס תקול.

המדחס הוחלף במגסרת הסכם של "רצון טוב" בעלות העבודה בלבד. יש לציין שהרכב כבר שנה לא באחריות ולמרות זאת קמור הלכו לקראתי. עלות מדחס ככה סתם היא 9000 ש"ח לפני מע"מ וכו'.

• תוכן חדש...