Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברלינגו 99 מנוע 1900

טוב אז היום באמצע הדרך מתל אביב לחולון נקרעה לי חגורת מנוע ( אלטרנטור, הגה כח )

המשכתי את הנסיעה עד לבית מרחק נוסף של 7 קילומטר - לא מומלץ אך לא היתה לי ברירה .

חום מנוע לא הראה סימנים במדיד ,

מהבית נסעתי לחבר (מרחק של 3 קילומטר ) ובאמצע המנוע התחיל לבצע רעשים .

חשבתי בהתחלה שהרעשים מכיוון החגורה הקרועה שעדיין היתה בין גלגלי השיניים

ניסיתי לקרוע אותה ולהוציא אבל לא הצלחתי ולא חשבתי שזה משם .

הגעתי אליו והוא אומר שיכול להיות שבטיימינג קפץ שן וזה לי רעש .

בנוסף לזה יש לי נזילת מים "פתאומית" מאיזה אזור שצמוד למנוע ( אולי משאבת מים ? )

צרות באות בצרורות - יכולתי למנוע את כל התסבוכת הזאת בהחלפה של חגורת מנוע .

מישהו יכול לתת לי דיאגנוזה טובה יותר

אופטימי אני כבר לא יכול להיות .

פורסם

קודם כל תפסיק ליסוע עם הרכב אתה תגרום רק ליותר נזק.

גרור את הרכב למוסך, או שתזמין מכונאי/מישהו שמבין במכונאות לביתך שיטפל בעניין הרצועות הקרועות.

ברכבך אם איני טועה משאבת המים היא על הטיימינג ז"א שהמשאבה מונעת ע"י הרצועת תזמון.

יש לבדוק בלחץ את מערכת הקירור ולאתר את הנזילה, לגבי הרצועות תחליף בחדשות.

אם קפצה שן ברצועת תזמון המנוע היה מזייף, הרעש שאתה שומע לדעתי זה הרעש של הרצועה הקרועה שהסתבכה בציר המניע.

מהיכן המיקום של הנזילה בדיוק, נסה לתאר, האם הנזילה מאותו הצד של הרצועות?

• ספונסר פורום
פורסם

אסור להניע את המנוע אפילו לשניה אחת! אפילו לא כדי להעלות אותו לגרר!

לפי התאור שלך ומניסיון עשיר בדגם,

רצועת האביזרים חדרה לטיימינג וכנראה שהקפיצה שן,בדרך כלל היא מקפיצה כמה שיניים ונגרם נזק למנוע,לעיתים נזק שמצריך החלפת מנוע.

אורן

פורסם

יש נזילה מכיוון חיבור למנוע .

כנראה זה מה שקרה באמת אור , בנסיעה לבית לא היה שום רעש החגורה לא הפריעה לנסיעה ולא היתה נגיעה

כשהגעתי הביתה ראיתי כבר חוטים על הרצפה החגורה התחילה להתפורר וכנראה זה מה שקרה .

אם קפץ שן לפי התאוריה שלך ויש רעש גדול בעת פעולת המנוע ( מדומה למנוע טרקטור)

החלפת מנוע בגלל שלא החלפתי חגורה פשוטה של 90 שקל ? נזק אמיתי

חבר נתן לי דיאגנוזה שבה המשאבת מים לא עבדה לא היתה סקרלוציה והחום דפק את המנוע

משום מה לא מסתדר לי כי המד חום לא הראה לי שהמנוע רותח ועומד "להתפוצץ" .

האם המשאבת מים מחוברת לחגורה הזו ?

פורסם

המשאבת מים מונעת ע"י רצועת התזמון, בדוק מהו הקוד מנוע ברישיון הרכב ונוכל לדעת בוודאות.

וכן המנוע יכול להרס מרצועת תזמון שהחליקה.

תקשיב לאורן הוא מומחה!.

כניראה הוא צודק הרצועת הנעה שנקרעה חלקים ממנה עפו לעבר הרצועת תזמון שם הם ניתקעו ברצועת תזמון וגרמו לה להחליק, המנוע נשמע כמו טרקטור אולי כי התזמון שסטומים לקוי כתוצאה מהחלקה של הרצועה.

גרור את הרכב למוסך(לא להניע את הרכב) כדי שהרצועה לא תיקרע או תחליק עוד, ואז תפרד מהמנוע לשלום.

• ספונסר פורום
פורסם

אין קשר לרצועת אביזרים,משאבת המים מונעת ע"י רצועת התזמון,לפעמים שיירים של הרצועת אביזרים נכרכים סביב גלגלת המנוע המרכזית ומצליפים בצינור המים התחתון,בכל מקרה,חובה לפרק את הפולי מנוע ומכסות התזמון ולנקות משיירי רצועה ישנים.

אורן

פורסם

סורי על הדבל , אני חייב עזרה .

מה אניעושה עכשיו , גורר את הרכב ממוסך למוסך כדי לבדוק עלויות ?

אני צריך קודם כל השערה של עלויות לפני אני לאבטוח שיש לי את התקציב .

כמה עולה מנוע + הרכבה ?

פורסם
סורי על הדבל , אני חייב עזרה .

מה אניעושה עכשיו , גורר את הרכב ממוסך למוסך כדי לבדוק עלויות ?

אני צריך קודם כל השערה של עלויות לפני אני לאבטוח שיש לי את התקציב .

כמה עולה מנוע + הרכבה ?

מי יכול לעזור לי ?

פורסם

קודם כל לא בטוח שהלך המנוע, תבקש שירכיבו לך את רצועת הטיימינג ורצועת האביזרים כמו שצריך ואז תנסה להניע ותראה אם יש בעיה. לא בטוח שקפיצת הטיימינג הייתה כזו שגרמה למפגש בין השסתומים לבוכנה.

אם יתברר שאכן יש בעיה, גם לא בטוח שצריך להחליף מנוע, מפרקים את הראש מנוע, מחליפים את השסתומים שהתעקמו ומשפצים בו מה שצריך ובמקביל בודקים את נגרמו נזקים נוספים בגוף המנוע (בכלל לא בטוח!)

מי שאמר לך שצריך להחליף מנוע בלי שלפחות ניסה להרכיב את הרצועות כמו שצריך ולבדוק הוא ממש לא אחראי.

לסיכום:

אם רצועת הטיימינג נשארה שלמה אז תבקש שירכיבו אותה ואת רצועת האבזרים. זה אולי 400 ש"ח עבודה ושיבדקו אם הכל בסדר.

אם צריך תקנה רצועת טיימינג חדשה בעוד 150 ש"ח אולי או יותר אם היא מקורית.

אם אכן נדפקו השסתומים תשיפתחו את הראש מנוע ויבדקו מה הנזק, פתיחת ראש המנוע תעלה לך עוד 1000 ש"ח אולי, אם כל הנזק הוא ביצוע טיפול של החלפת השסתומים הדפוקים וכל מה שצריך בראש המנוע - תוסיף עוד 1500-2000 ש"ח.

אם הנזק יותר חמור ודורש החלפת מנוע (סיכוי קלוש) אז זרקת 1500 ש"ח לשווא אבל אם לא אז חסכת כמה אלפים טובים.

זה פחות או יותר המצב שלך, אין לך יותר מדי אפשרויות.

פורסם

קיבלתה אבחנה מאורן בן סימון אבחנה נכונה לדעתי .

המלצה שלי היא החלפת רצועת טיימניג בלבד והנעת הרכב על מנת לבדוק שלא נגרם נזק לשסתומים ולראש המנוע.

במידה ולא נגרם נזק בראש מנוע ההוצאה על התיקון היא עלות נמוכה יחסית לראש מנוע או מנוע וכדאית.

פורסם

בעת הנעת הרכב יש תיקתוקים כבדים מכיוון המנוע , אני לא בטוח בכלום . בנסיעה עם הרצועה הרגילה קרועה לא היו תיקתוקים

הגעתי הביתה , לאחר 20 דקות נסעתי שוב 2 דקות ואז התיקתוקים החלו .

רק פתיחת ראש מנוע 1000 שקל ?

היום לא הנעתי את הרכב , אני עדיין חושב מה לעשות .

פורסם

שים לב למה שרשמו לך אל תניע את הרכב כי יכול להגרם נזק גדול יותר למנוע תגרור את האוטו למוסך ואל תנסה להתניע את האוטו גם בשביל להעלות אותו לגרר זה חשוב.

• תוכן חדש...