Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג או סוחר ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

נתקלתי במודעה של רכב

הרכב מליסינג אצל בן אדם פרטי שעשה ליסנג מימוני אצל ליסקאר..האוטו רשום על שם הליסינג ויש לו עדיין חוב בחברה

האם הבחור סוחר שמנסה לעבוד עלי ?

או שבאמת יש דברים כאלה ושווה לי לבדוק ? יש המלצות מה לבדוק ?

לפי מה לתמחר את הרכב?

תודה

פורסם

המלצתי לך : עזוב את זה.

סיפורים וקומבינות לא חסר במיוחד לא בתחום הזה של מכוניות.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

באיזה אוטו מדובר?

לפעמים יש אנשים שנתקעים עם הרכב וצריכים להעיף אותו בדחיפות.

עכשיו נכנסים המון המון שיקולים.

אם היית אומר לי למשל שמדובר בפורד פוקוס, אז רק לידיעה כללית מדובר ברכב שדוחפים אותו בהנחות עצומות לחברות הליסינג, כמעט 20 אלף מתחת למחיר מחירון של רכב חדש. אתה *חייב* לקחת את זה בחשבון מול הבנאדם, כי אם הוא ייקח את הרכב לסוחר אז הסוחר יוריד אוטומטית את ה-20 אלף וידאג להוריד עוד עשירייה כדי שיהיה לו מרווח נשימה של רווח.

יש פה את אלמנט החוב לחברת הליסינג. האם אתה צריך לשלם את יתרת החוב, או שמספיק רק חלק? האם הרכב רשום על שמה של חברת הליסינג או על שמו של האיש? האם הרכב משועבד?

בקיצור - אני ממליץ לך להיכנס לזה רק אם יש פה הפחתה מטורפת ממחיר המחירון, משהו בסביבות 20 אלף ש"ח פחות - סכום שמצדיק את ההתעסקות עם האיש הנ"ל.

פורסם

זה יונדאי אקסנט 2005

הבחור אמר לי שהרכב רשום על שם החברה...יש לו עדיין חוב לחברה וברגע שהוא משלים את החוב הרכב יהיה על שמו...

אני לא משלם כלום עד שהוא לא סוגר את החוב...

פורסם

אקסנט 2005? 4 שנים והוא לא סיים את עסקת הליסינג?

יקירי - אין שום סיכוי שלא מורחים אותך כאן. אתה עומד לחזור בדמעות לפורום.

אקסנט 2005 יש כמו זבל, אוטו ליסינג נפוץ בטירוף. אתה מוזמן להיכנס לכל סניף של חברת ליסינג ולבחור לך אחת באיזה צבע שאתה רוצה.

אם אין לך כסף ואתה מתפתה לרכב בגלל המחיר שלו, אז תבדוק את הקאיה ריו. אותה מכונית בדיוק מבחינה מכנית ועיצובית, רק 15 אלף שקל פחות במחירון בגלל התדמית של קאיה.

פורסם

סליחה מכל המגיבים, אבל זה גיבוב של שטויות

לפותח השרשור: הרבה מאוד אנשים, כולל אני כולל השותף שלי, למשל, ממנים את הרכב שלהם בכל מיני צורות, כי הם מעדיפים את המזומן אצלהם בכיס (או כמובן כי אין להם אותו, אבל אז כנראה הסיכוי נמוך מלכתחילה שיקבלו את המימון).

אני, למשל, בחרתי לממן באמצעות הלוואה מהבנק. במקרה כזה, הרכב רשום על שמי אך משועבד לטובת הבנק. כך גם בפוליסת הביטוח אם אינני טועה. הבחורה שרכשה ממני אתה רכבי הקודם, שמומן באותה צורה, באה לראות את הרכב, ואותי, הרתשמה, שוחחה עם הבנק, העבירה את הכסף אל הבנק - ששחרר את השעבוד, העבירה את יתרת המחיר אלי, והרכב עבר אליה.

השותף שלי, מימן את רכבו בצורה דומה, אך את הרכב של אשתו באמצעות ליסקאר (מוכר לך השם?). אגב, גם אבי היקר מימן את רכבו באמצעות ליסקאר. אצלהם, הרכב רשום על שמם משום שאכן מדובר בליסינג מימוני ולא הלוואה (לא שאני מבין כל כך מה ההבדל אבל ניחא). אם תרצה לקנות נניח מאבי את הרכב (או מאשתו של השותף שלי אם אתה מעדיף תימניות בעלות אופי פולני), אתה אכן תראה רכב בבעלות ליסקאר, ויתכן שאת סכום הרכישה אתה באמת תצטרך להעביר לבנק. אני הייתי מבקש, למשל, אם ההתרשמות מהבן אדם והסכם חתום עימו אינם מספקים, מכתב מהבנק שמאשר שבמידה ותעביר XXXXX ש"ח, השעבוד יוסר ותוכל להעביר בעלות על הרכב.

אתה יכול לקחת את בעל הרכב לבנק, לבצע העברה זה"ב (מיידית), ואז באותו רגע מסירים את השעבוד ואתם הולכים לבנק הדואר לבצע העברת בעלות. כמובן, אם הבן אדם מצטייר בעיניך כנוכל - הישמר. אבל לרכוש רכב שהיה בליסינג מימוני זה לא בעיה - רק צריך לדעתי להוריד במחירון אם הליסינג יירשם כיד הראשונה, משום שאח"כ תצטרך להוכיח שאין לך אחות.

אם יש לך שאלות נוספות, אל תתבייש לשאול. אם הרכב טוב, ושמור, אני הייתי הולך על זה בלי בעיה, שוב בהתחשב ברושם שעושה עליך הבן אדם ובמחיר שתסגור עימו. במקרה שלי, הבחורה קיבלה רכב במצב מעולה, שעבר בדיקה בלי ריגקרטים, יחסית נדיר בשוק המכירה, ואכן היא העבירה את הכסף לבנק שמימן את רכב, כאמור. היא גם היתה לפני זה אצלי בבית ובמשרד וראתה שאני לא "מפוקפק".

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אקסנט 2005? 4 שנים והוא לא סיים את עסקת הליסינג?

יקירי - אין שום סיכוי שלא מורחים אותך כאן. אתה עומד לחזור בדמעות לפורום.

אקסנט 2005 יש כמו זבל, אוטו ליסינג נפוץ בטירוף. אתה מוזמן להיכנס לכל סניף של חברת ליסינג ולבחור לך אחת באיזה צבע שאתה רוצה.

אם אין לך כסף ואתה מתפתה לרכב בגלל המחיר שלו, אז תבדוק את הקאיה ריו. אותה מכונית בדיוק מבחינה מכנית ועיצובית, רק 15 אלף שקל פחות במחירון בגלל התדמית של קאיה.

שתי הערות:

א. סובארו, נו די עם התשובות הלא מבוססות. ליסקאר עושים גם ליסינג מימוני לשש שנים, אם רק תבקש. הנה הרחבת דעת. כך עשו גם אשתו של השותף שלי על מזדה 3, ואבי היקר על אימפרזה 2.0 סטיישן.

ב. אקסנט באמת יש הרבה מאוד, במיוחד על ז'בוטינסקי באחד ממגרשי הטרייד אין שאני לא זוכר את שמם. ממש עשרות - רק לבחור. עם זאת, במידה ואכן מדובר על רכב שננהג בידיים פרטיות (ובליסינג מימוני הרכב באמת שלך ולכן אתה שומר עליו יותר), אולי שווה להתאמץ - לשיקולך.

פורסם
תודה על ההרחבה..רק לא הבנתי בדיוק את נושא השחרור שיעבוד מהבנק...ואם הרכב משועבד לחברת הליסינג ?

אותו דבר. הבנק עושה זאת ממחשבו באופן ישיר מול משרד הרישוי וזה תוך דקות מופיע גם בדואר. לגבי חברת הליסינג אני חשוב שכן (אם אני זוכר נכון), אבל תשאל אתה את החברה ישירות.

מכל מלמדי השכלתי.

ועדיין - האם שווה להתעסק עם כ"כ הרבה פרוצידורות בשביל אקסנט?

אני מניח שלא, אלא אם באמת מדובר על מציאה בהיבט של מצב האוטו והמחיר.

אני מביט לרגע מן הצד על מי שירצה לרכוש בעתיד את המזדה 3 של אשתו של השותף שלי. יד ראשונה שהיא בעצם פרטית (אם כי הרישום של היד הראשונה הוא כמובן ליסינג מימוני וזה צריך לבוא לידי ביטוי במחיר), עם ק"מ נמוך ונסיעות מרמת השרון לאונ' ת"א. זה מול הצפת הליסינג מה עדיף? לא יודע.

פורסם

בזמנו היה לי רכב שקניתי מאלבר, והיה משועבד עקב ההלוואה לשלוש שנים, לאחר שנתיים שרצתי למכור אין שום בעיה.

תיאמתי עם הקונה במשרדים של אלבר, הוא הביא שני צ'קים בנקאיים אחד על החוב שלי לאלבר, והשני על יתרת הסכום

עד המחיר שסיכמנו. הם מקושרים למשרד הרישוי, והשעבוד מוסר בו במקום.

לאחר מכן העברת בעלות רגילה בדואר.

זה קצת טרטור וריצה נוספת, זה שווה בהחלט אם מצאת רכב שהוא מציאה.

מה שכן בתור קונה לא יודע אם הייתי מוכן לזה כי לאחר שחברת הליס שחררה את הרכב תמורת כסף ששילמת, אתה בידיים של המוכר, כי הרכב עדיין רשום עליו.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לכן צריך הסכם בכתב, ולעמוד על טיבו של המוכר מראש (כמו ש"בחנו" אותי - ביקור במשרד, ביקור בבית). מצד שני, לי היתה גם הצעה של הטרייד אין.

• תוכן חדש...