Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא קרה לטויוטה יאריס כי היא לא מתחרה של פנדה, מאטיס ואטוס.

המתחרה של האלטו מבית טויוטה היא הAYGO והיא לא משווקת כאן בארץ.

עכשיו חזרנו לתחרות בסגמנט מעניין - יש את I10 ויש את ALTO וגם פיג'ו 107 - יהיה מעניין לראות לאיפה תגיע כל אחת.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכב חדש מבטיח "שקט כלכלי" לשלוש שנות האחריות. מלבד טיפולים שוטפים אחת לשנה לא אמורות להיות לך עוד הוצאות כלשהן על הרכב מלבד דלק וביטוח.

מאחר והמתחרות על התואר אין להן שום יתרון משמעותי על פני האלטו, אני חושב שלהוסיף עוד קצת ולקבל רכב מהניילונים בהחלט שווה את זה.

לגבי ירידת הערך - כמה כבר אפשר להפסיד על רכב שעולה 73K? נניח שירד 15% בשנה (ואין סיבה לאחוז ירידה כל כך גבוה), ז"א שעוד 3 שנים אתה מוכר אותו ב 45K ש"ח? ב 3 שנים הפסדת 28K? זה בערך מה שמפסידה גולף אחרי שנה וחצי על הכביש.

מצד שני, איך שאתה לא מסתכל על זה, מכונית היא לא נכס מכניס או שומר על ערכו. אין מה לעשות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
משום מה זה לא קרה לטויוטה יאריס:-).

תראה,לא אכפת לי לנסוע ברכב חדש או ישן.

מה שהכי חשוב בשבילי - להתעסק כמה שפחות עם קניה\מכירה\בדיקות\מוסכים.

השאלה - אם זה שווה אתה כסף.

ועוד משהו:

זה רכב ראשון בבעלותי (היה לי ליסינג לפני) ושמעתי ש מי שקונה רכב חדש אחר כך ממשיך עם רכבים חדשים, ומי שלא-לא.

לא בוודאות, אני מחזיר בימים אלו ליסינג (פוקוס) ןקונה אחת 2006-7. ברור שבשנה שנתיים הראשונות נפילת המחירים היא עצומה. גם אח"כ היא ממשיכה, אבל פה כבר לא כדאי לקנות ישן יותר כי מתחילה שאלת האמינות והתקלות הקטנות.

ראיתי את האלטו (לא נסעתי) נראית קטנה וצפופה, נראה לי שהחיים עם סיריון 2007 יהיו יותר מרווחים, לא ישנים מידי, אמינים באותה מידה (באמת נראה לי לא בעיה למצוא רכב במצב מעולה). כלומר עדיפים בכל היבט, וכבונוס זולים ב20 אש"ח.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

חדש זה חדש ואין לזה תחליף,עם אתה מחפש רכב עירוני וחסכוני בדלק אז האלטו אופציה מצויינת,לגבי ירידת הערך אני בספק שהיא תיהיה גדולה ורק ביגלל הביקוש הגדול לו הרכב יזכה בתור משומש(מחירי דלק ומצב כלכלי).

פורסם

פותח השרשור,

נראה שאת ההחלטה שלך כבר עשית ואתה מחפש חיזוקים.

אני אומר שתעשה נסיעת מבחן ואם אתה מרוצה מהרכב אז לך על זה.

emotion of motion

פורסם
פותח השרשור,

נראה שאת ההחלטה שלך כבר עשית ואתה מחפש חיזוקים.

אני אומר שתעשה נסיעת מבחן ואם אתה מרוצה מהרכב אז לך על זה.

אני עוד לא החלטתי כלום, פשוט מחפש בעד ונגד.

אבל אתה צודק - צריך לבוא לשם,לעשות נסיעת מבחן,לבדוק תנאי מימון,ביטוח וכו'.

פורסם
לא איכפת לי מנחות.

אם הייתי חושב על זה, לא הייתי הולך על סופר-מיני.(דרך אגב שקלתי גם לקנות יורו סוויפט:-))

מצטער, לא הבנתי את הכוונה שלך. ובנוגע ליורו-סוויפט - תנחומיי.

חדש זה חדש ואין לזה תחליף,עם אתה מחפש רכב עירוני וחסכוני בדלק אז האלטו אופציה מצויינת,לגבי ירידת הערך אני בספק שהיא תיהיה גדולה ורק ביגלל הביקוש הגדול לו הרכב יזכה בתור משומש(מחירי דלק ומצב כלכלי).

בטח שיש תחליף. אם יש לך 50 אלף שקלים ובשביל רכב חדש אתה צריך להשיג מימון, להפסיד יותר ירידת ערך ובסופו של דבר לקנות רכב נחות (כמו האלטו) - אז מה השגת בזה? את השקט הנפשי של לא לפחד להגיע למוסך עוד פעם אחת ולהוציא עוד נניח 1000 שקלים בממוצע בשנה על תקלה זו או אחרת? זה באמת שווה את האלפים הרבים שתחסוך ואת העובדה שתיסע ברכב עדיף?

מצטער, אני לא רואה סיבה לקנות אלטו חדשה כשבאותו הכסף אפשר לקנות מכוניות עדיפות בהרבה עם שנה-שנתיים על הכביש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מבין אותך, יש אנשים שלא סובלים את כל האופרת סבון של לקחת רכבים לבדיקה, לבזבז שעות וימים רק כדי לגלות שאף אחד לא שומר על האוטו שלו כמו שצריך ושמצבם של הרכבים בשוק היד-שנייה עגום.. :| כאן בפורום אוהבים לומר, תמצא אחת שמורה, שטופלה כראוי וזהו.. בפועל (מנסיון) זאת משימה קשה עד בלתי אפשרית. הכסף מתחיל לזרום, אתה מבזבז זמן רב ובסוף אחרי אינספור רכבים, שבועות וחודשים אתה קונה משהו ואז תמיד מתברר שצריך לתקן פה ושם.. ההרגשה אחרי הקנייה כבר לא נעימה כמו שהיא אמורה להיות. רק בשביל בשקט הנפשי הייתי מעדיף להוסיף את ה- 20K וכמובן מה שלא יגידו, אין כמו רכב חדש! :-)

פורסם

אני רק לא מבין דבר אחד; איך הגעת למסקנה שלהוסיף עוד 20,000 שקל יצא לך חסכוני יותר?

עם ירידת הערך של המכונית, וזה בכלל לא משנה איזה מכונית, ועם ה20,000 שקלים תוספת זה בטוח לא חסכוני יותר ממכונית משומשת.

אפשר למצוא מכונית משומשת במצב טוב שלא תעשה יותר מדי בעיות... השאלה אם אתה רוצה אוטו חדש או שאתה רוצה לחסוך כסף... כי זה שני דברים שונים שסותרים אחד את השני. זאת דעתי לפחות.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
אני מבין אותך, יש אנשים שלא סובלים את כל האופרת סבון של לקחת רכבים לבדיקה, לבזבז שעות וימים רק כדי לגלות שאף אחד לא שומר על האוטו שלו כמו שצריך ושמצבם של הרכבים בשוק היד-שנייה עגום.. :| כאן בפורום אוהבים לומר, תמצא אחת שמורה, שטופלה כראוי וזהו.. בפועל (מנסיון) זאת משימה קשה עד בלתי אפשרית. הכסף מתחיל לזרום, אתה מבזבז זמן רב ובסוף אחרי אינספור רכבים, שבועות וחודשים אתה קונה משהו ואז תמיד מתברר שצריך לתקן פה ושם.. ההרגשה אחרי הקנייה כבר לא נעימה כמו שהיא אמורה להיות. רק בשביל בשקט הנפשי הייתי מעדיף להוסיף את ה- 20K וכמובן מה שלא יגידו, אין כמו רכב חדש! :-)

כל מילה בסלע.

אין לי הרבה כסף.אני עובד מבוקר עד ערב בנוסף אני לא מבין כמעט כלום במכוניות ואף פעם לא הייתה לי אוטו שלי (רק מליסינג)

גיליתי בזמן אחרון שממש אין לי זמן לחפש.זה לא הגיוני שאני אקח יום חופש כל פעם כאשר צצה איזה מכונית באשקלון או חיפה...

פורסם

אין לך הרבה כסף ואתה רוצה להוציא עוד עשרות אלפים בשביל לחסוך לך שבועיים שלושה של חיפושים? כנראה שיש לך הרבה כסף...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מוזר שזה לא עלה עד עכשיו אבל הבטיחות של ה"יצירה" ההודית הזו די זוועתית, גם אם משווים אותה למיני/סופר מיני בנות 2-3 שנים שלא לדבר על חדשות.

הרכב נכשל כישלון צורם ומהדהד במבדקי הבטיחות של EuroNCAP.

http://www.motocar.co.il/article/10919.aspx

פורסם
כל מילה בסלע.

אין לי הרבה כסף.אני עובד מבוקר עד ערב בנוסף אני לא מבין כמעט כלום במכוניות ואף פעם לא הייתה לי אוטו שלי (רק מליסינג)

גיליתי בזמן אחרון שממש אין לי זמן לחפש.זה לא הגיוני שאני אקח יום חופש כל פעם כאשר צצה איזה מכונית באשקלון או חיפה...

ואתה עוד אומר שלא החלטת כלום? 20 איש אומרים לך פה שכלכלית זה לא ההחלטה הטובה ביותר, צדיק אחד אומר שכן (וזה לגיטימי, שלא יהיו אי הבנות) ואתה כותב - כל מילה בסלע?:-)

אז החלטת ועוד איך החלטת, אולי אתה רק מחפש צידוק לנושא.

שיש כסף , לגיטימי לקנות "רק חדש מהניילונים". שאתה לא משופע בכסף, חבל על הכסף הנוסף שתזרוק.

וכן, אם אתה מחפש רכב טוב, זה יקח זמן וריצות , מה לעשות?

למזלך, סוויפט אינה רכב נדיר במיוחד או רכב ספורטיבי שנקרע ע"י צעירים, וכן בהחלט ניתן למצוא רכב נחמד.

הכל עניין של סדר עדיפויות בחיים.

אם החלטת (וככה זה נראה) שעדיף לך חדש בראש שקט ואתה מוכן לשלם את המחיר תרתי משמע (רכישה, איבוד ערך גבוה) לך על זה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לא חסר סיריון מליסינג, חלקן במצב מדהים.

אתה מוזמן לחפש הודעות של תומר, mr_shankly, שקנה סיריון מליסינג - הוא מספר שהסוכן התבאס לראות את הרכב יוצא כ"כ נקי בבדיקה - אם הוא היה יודע שמצבה כ"כ טוב בטח היה נותן אותה לחבר.

הרכב אח"כ נמכר כרכב פרטי לכל דבר ללא ההפחתה של הליסינג - מרוב שהיה שמור.

גש ללובינסקי טרייד, הם מסדרים כל בעיה שעולה בבדיקה על חשבונם - והרכבים שם בד"כ מגיעים מחברת הליסינג הפרטית של לובינסקי.

אם אתה נעול על האלטו, סע לשלום 8) אני דווקא מסמפט את האוטו, אולי אקנה אחד כזה בעוד שנתיים שלוש.

• תוכן חדש...