Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל מילה בסלע.

אין לי הרבה כסף.אני עובד מבוקר עד ערב בנוסף אני לא מבין כמעט כלום במכוניות ואף פעם לא הייתה לי אוטו שלי (רק מליסינג)

גיליתי בזמן אחרון שממש אין לי זמן לחפש.זה לא הגיוני שאני אקח יום חופש כל פעם כאשר צצה איזה מכונית באשקלון או חיפה...

תקרא עד כמה חזק אפשר ליפול וחבל..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=196137

כשהתקציב מאפשר רכב חדש, אין מה לחשוב פעמיים.. לשקט נפשי אין מחיר כספי. :?

אנשים, מי שהזכיר את נושא הבטיחות.. לאלטו 6 כריות אויר (תקנו אותי אם אני טועה) עוד כמה מערכות בטיחות - ABS, EBD, מערכת בקרת יציבות ESP, אומנם רק 3 כוכבים במבחני ריסוק. לא מי יודע מה, אבל גם לא כזה גרוע. לא הכל נמדד בכוכבי בטיחות, לסוזוקי ג'מני יש כוכב וחצי ונראה מישהו שיצליח לקנות אותו בעשר אלף מעל למחירון.. נסענו כמעט 17 שנה על פיאט אונו שחוץ מחגורות בטיחות לא היה בא כלום, לא צריך להיסחף.. :roll:

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער, אבל דוגמאות לכל צד יש למכביר. בסופו של דבר כדי להצליח בקנייה של רכב משומש צריך רק ראש על הכתפיים ונכונות להשקיע מאמץ, זה הכל.

לאלטו 4 כריות אוויר, אבל זה לא באמת משנה. הטיעון שלך של "נסעתי 100 שנה בלי אבזור בטיחותי ולא קרה לי כלום" הוא, תסלח לי, מטופש להחריד. אם חס וחלילה הייתה מתרחשת תאונה היית הופך לסנדביץ'. כאשר אפשר לקנות מכוניות בטוחות יותר במחיר דומה אז השיקול הבטיחותי בהחלט כן צריך לתפוס חלק בהחלטה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מצטער, אבל דוגמאות לכל צד יש למכביר. בסופו של דבר כדי להצליח בקנייה של רכב משומש צריך רק ראש על הכתפיים ונכונות להשקיע מאמץ, זה הכל.

לאלטו 4 כריות אוויר, אבל זה לא באמת משנה. הטיעון שלך של "נסעתי 100 שנה בלי אבזור בטיחותי ולא קרה לי כלום" הוא, תסלח לי, מטופש להחריד. אם חס וחלילה הייתה מתרחשת תאונה היית הופך לסנדביץ'. כאשר אפשר לקנות מכוניות בטוחות יותר במחיר דומה אז השיקול הבטיחותי בהחלט כן צריך לתפוס חלק בהחלטה.

רוני

אבל הבן-אדם מסביר לך שהוא לא רוצה להשקיע זמן ומאמץ בחיפושים.. בפורום קל להגיד, מה הבעיה, כך חופש לשבועיים שלושה.. מה לעשות שהוא לא עובד בפורום וכנראה שזה לא פשוט כל-כך.. אני מכיר את זה מנסיון, עד שאתה מוצא משהו שפחות הרוס הכל השאר, הבעלים של הרכב מתחיל אם הסיפורים - "אני לא יכול לבוא היום לבדיקה, אולי בסוף שבוע, אולי באמצע שבוע, אולי לא יודע מתי".. אתה מתקשר אליו באמצע שבוע ואז הוא כבר מכר את האוטו.. קיצור, יש אנשים שמקבלים הנאה מתהליך הקנייה עצמו, בדיקות, ישור קו וכד'.. יש אנשים שיש להם קרובי משפחה במוסך או לא יודע מה.. ויש אנשים שלא סובלים את כל זה, וגם אם האוטו עושה להם קצת בעיות לאחר הקנייה הם מתבאסים.. לי לפחות נוצר הרושם שהבחור שפתח את השרשור הוא בן-אדם כזה, אגב גם אני כזה..

בקשר לבטיחות כבר אמרתי, לא צריך להיסחף.. יש אנשים, תביא להם 30 כריות אויר ואת כל המערכות שבעולם והם יכנסו בקיר ויהפכו לסנדביץ' ויש כאלה שיסעו אם האלטו או כל דבר אחר 20 שנה ולא יקרה להם כלום.. שוב לא מדובר כאן בטאטא נאנו, האלטו מספיק בטיחותית.. מה לעשות שהשיקולים שלך בקניית רכב יכולים להיות שונים משיקולים של מישהו אחר וזה לגיטימי. מילים כמו "..מטופש להחריד" כדאי לשמור לעצמך.. :|

פורסם

הבנאדם גם מסביר לי שאין לו הרבה כסף והוא רוצה לחסוך. והוא לא צריך לקחת חופש לשבועיים שלושה. הוא צריך נכונות לחכות שבועיים שלושה עד שימצא רכב טוב. הוא צריך להשקיע חצי שעה כל בוקר בחיפושים בלוחות ובטלפונים והוא צריך לקפוץ בערב לראות רכב ולקחת אותו לבדיקה למחרת בבוקר אם הרכב טוב.

בטיחות - חסר טעם לדבר על זה בכלל. ברור שאם לא קורה כלום אז... לא קורה כלום. אבל אם קורה - תעדיף להיות באלטו או ברכב בטוח יותר? אתה לא חושב שזה קצת טיפשי להגיד "נסעתי X שנים בלי שום בעיה, אז אני לא מודאג מבחינה בטיחותית"?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
נסענו כמעט 17 שנה על פיאט אונו שחוץ מחגורות בטיחות לא היה בא כלום, לא צריך להיסחף.. :roll:

אל תשכח שגם הפרטנר שלך להתנגשות אז היה באותה רמת בטיחות וחוסן. היום האלטו המסכנה תתנגש בדברים הרבה יותר חזקים ממנה גם מבנית וגם בגודל ברובן.

חוץ מזה, מה לעשות, העולם מתקדם ואיתו הסטנדרטים.

פורסם
אל תשכח שגם הפרטנר שלך להתנגשות אז היה באותה רמת בטיחות וחוסן. היום האלטו המסכנה תתנגש בדברים הרבה יותר חזקים ממנה גם מבנית וגם בגודל ברובן.

חוץ מזה, מה לעשות, העולם מתקדם ואיתו הסטנדרטים.

מה אתה בעצם אומר, שבשנת 92 לדוגמא להתנגש עם אונו בפיאט טמפרה או וולוו 940 היה פחות "כואב" מאשר היום להתנגש בה בסיטרואן C4 או פורד מונדאו? :? או שאתה הייתה מתנחם בזה שנהג הטמפרה או ה-940 היה נמעך גם-כן? :shock: גם להתנגש בעמוד חשמל או עץ בשנת 92 לא היה פחות כואב מאשר ב-09..

אני לא אומר שצריך לזלזל בנושא הבטיחות, שלא תבינו לא נכון.. שימו לב שרוכשי הרכבים בארץ די מזלזלים בנושא הבטיחות, אחד הפרמטרים שהרוכשים מדגישים יותר מכל זאת האמינות של הרכב. המחירון של לוי יצחק פחות או יותר משקף את הצריכה בשוק המשומשות. משפחתיות יפניות ישנות לדוגמא, שרמת הבטיחות שלהם נמוכה ביותר, עולות כמו אירפאיות חדשות יותר בכמה שנתונים והרבה יותר בטוחות. אני לא בא להתווכח פה אם זה טוב או רע. אני רק רוצה לעמוד על-כך שפרמטר הבטיחות לא הקובע אצל חלק גדול מציבור הנהגים. אפשר להציע במקום האלטו, סריון ואפשר להציע סיטרואן קסארה שסביר להניח עוד יותר בטוחה, תעלה גם הרבה פחות, רק ספק אם פותח השרשור ירוץ לחפש אחת כזאת..

פורסם

מה שאני אומר זה שבטיחות פסיבית (גם אקטיבית אבל זה לא קשור לדוגמא זו) התפתחה מאוד.

מכוניות בתכנון מודרני מגינות טוב יותר על נוסעיהן, נקודה. נכון שאם תיקח שתי מכוניות מודרניות ובטיחותיות, אחת קטנה ואחת גדולה, נוסעי הגדולה ינזקו פחות.

מצד שני תיקח את האונו שלך בתאונה עם מונדאו שנת 92 לעומת גרנדה פונטו שמתנגשת עם מונדאו 2008, לנוסעי הגרנדה פונטו יש סכוי שרידה טוב יותר.

קח את המרוטי אלטו שהדביקו לה סמל של סוזוקי אבל היא עדיין קופסת סרדינים הודית עם הנדסה של עשור וחצי אחורה לפחות ותפגיש אותה עם מכונית מודרנית בגודל שלה במקרה הטוב או גדולה יותר במקרה הפחות טוב ותקבל ערימת פחים מעוכים עם שאריות של כריות אויר ששמו שם ליופי.

כדי להבין את עוצמת ההתקדמות והשנוי הדרסטי לבטיחות נוסעי הרכב צפה בקטע הבא שמראה מה עושה סופר מיני מודרנית לטנק וולוו מיושן.

http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

פורסם
שלום.

אוטו חדש י יוצא יותר זול לא? לא צריך שנתיים ראשונות טסט,

תודה.

לא נכון, זה שלא צריך להעביר אותו טסט זה לא אומר שלא צריך לשלם את האגרה .

לסיכום כל מה שרשמת שאתה חוסך באוטו חדש :

100 שקל העברה בשנה השנייה במסלול

400 בדיקה

ניראה לי שתפסיד יותר מזה בריבית שתשלם על ההלוואה.

פורסם
מה לגבי פנדה משומשת? זה דיי סוגר לך את הפינה מבחינת תקציב-שנתון-חיסכון לא? :roll:

כרגע אני הולך לכיוון פיאט פונטו ספייס שנות 2005-2006. שוקל גם להגדיל את התקציב(אם יהיו תנאי מימון טובים) ולקחת דאיטסו סיריון 2006.

לקנות אני רוצה בחברת טרייד אין גדולה (טרייד אין מוביל, טרייד אין umi).

לגבי פנדה - הצורה שלה לא נראת לי וגם כמעט לא קיימים משומשות עם גיר אוטומטי.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם

לאחר חיפוש ארוך ומתיש של רכב יד שנייה קטן בסביבות ה 60 אלף אני שוקל מאוד ברצינות לקנות את האלטו.

רציתי לדעת אם יש מישהו שקנה את הרכב ויכול לענות לי על השאלות הבאות:

1. האם הרכב "יסחב" לי גם בעליות לירושלים פעמיים בשבוע?

2. האם צריכת הדלק שהיבואן מפרסם אכן נכונה (אני מדבר על הדגם הידני).

3. אילו תוספות ניתן "לסחוט" מהסוכנות? (שמעתי שיש כאלו שהצליחו להשיג ניקל בגריל, קודנית וכו')

אני ממש אודה אם תוכלו לפרט לי כמה שיותר.

אוראל.

פורסם

1. כן, הוא פשוט יתאמץ בעליות הקשות.

2. לא. צפה ל-20-30 אחוזים פחות בממוצע. כמו בכל רכב.

3. מה שתצליח...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
עכשיו בקל אוטו, יש רכבי 2010, עם 5000 ק"מ מליסינג.

כתוב שהמחירון הוא 79 אלף, ככל הנראה המחיר האמיתי יהיה בסביבות 65K.

תחשוב על זה.

תוכל לפרט באיזה רכבים מדובר?

תודה:)

• תוכן חדש...