Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מחפש רכב קטן אטומטי בסביבות 40-50000 ש''ח.

חשבתי ללכת על משהו כמו פונטו או דאיטסו סיריון יד שניה.

אבל בזמן אחרון בגלל "מיסוי ירוק" על מכוניות קטנות חברת סוזוקי הורידה מחיר על סוזוקי אלטו - רכב שיכול להתאים לי.

המחיר שלו עכשיו נראה לי 70-73000 ש''ח.

בקשר לזה יש לי מחשבה חדשה - אולי לא כדאי ללכת על משומשת, אלה להוסיף עוד 20000 על ידי מימון וללכת על אלטו החדשה.

למרות שזה מעבר לתקציב שלי, להחזיק אוטו חדש י יוצא יותר זול לא? לא צריך שנתיים ראשונות טסט, לא צריך ללכת למכון בדיקה בזמן קניה, לא צריך מוסכים ותיקונים, יש 3 שנים אחראיות.

מה אתם חושבים?

תודה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החשיבה שלך נכונה בהחלט.

רק 2 דברים שצריך לקחת בחשבון:

1. הרכב הזה הולך להיות להיט בחברות השכרה + ליסינג מה שמבטיח הצפה בתוך שנה שנתיים ונפילת ערך מדהימה.

2. האלטו קטנה בהרבה מהסיריון והמנוע שלה קטן יותר (1000).

פורסם
החשיבה שלך נכונה בהחלט.

1. הרכב הזה הולך להיות להיט בחברות השכרה + ליסינג מה שמבטיח הצפה בתוך שנה שנתיים ונפילת ערך מדהימה.

איך אתה יודע?

לא נראה לי שאנשים יוותרו בקלות על מזדה 3 שלהם.:)

ליסינג היום מתכווץ.בגלל מס שווי רכב לא משתלם היום כל-כך ליסינג.

פורסם

שמע - האנשים שנוסעים במאזדה 3 הם לא הקהל של האלטו.

אבל חבר שלי שמקבל יונדאי גטס מהעבודה שלו בתור סוכן מכירות באורנג', כן.

הסיבה פשוטה - לא אומרים איכס על אוכל ולא אומרים לא לרכב מהעבודה עם חשבון הוצאות פתוח.

ואם חברת אורנג' תקבל הנחה של 400 ש"ח בחודש על 100 רכבים, זה 40,000 ש"ח בחודש, חצי מיליון ש"ח בשנה.

הרבה כסף.

לכן האוטו הזה, בעזרת קצת שיווק אגרסיבי של היבואן - הולך להיות להיט השכרה\ליסינג ענקי.

גם הדייהו מאטיס הייתה כזו בזמנו - כמעט כל המאטיס שנמכרו בשנים 2000-2001 היו רכבי השכרה, וקח בחשבון שאז תופעת הליסינג לא הייתה נפוצה כ"כ וגם למאטיס לא הייתה גירסת אוטומט.

אתה יכול להתנחם בכך שבנקודה מסויימת המאטיס הפסיקה לאבד מהערך שלה - וכיום היא נמכרת במחירים כפולים ממחיר המחירון המצחיק שלה.

פורסם

את מבחן הריסוק של אלטו ראיתי?

http://www.euroncap.com/results/suzuki/alto/362.aspx

מה זאת אומרת, לא צריך שנתיים ראשונות טסט?

את אגרת הרישוי של שנה ראשונה אתה משלם עוד לפני שאתה מקבל את הרכב.

את השנה השניה אתה גם כן משלם (בלי לגשת לטסט).

כמה עשרות שקלים שעולה בדיקה עצמה, זה שיקול בהחלטה?

לא נראה לי, שלסיריון 2006-2007 במצב טוב תהיה בעיה לעבור טסט.

במקביל למיסוי ירוק , יהיה גם שינוי בתשלומים לליסינג - אחוז מסויים משווי הרכב (כחדש).

יכול בהחלט להיות, שחלק ממחזיקי מאזדה 3 יעברו לרכב יותר קטן (יותר זול) מסיבה זאת.

ואם לא - אלטו תיכנס לנישה של גטס\סיריון\אוואו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בין שנה שלישית לריביעית, אולי לא.

אבל כחדשה, גם סיריון הפסידה לא מעט, כמו כל רכב חדש.

לכן, כאשר אתה שוקל להשקיע עוד 20 אלף בשביל אלטו, אתה צריך לקחת בחשבון את ירידת הערך של רכב חדש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולעומת זאת יונדאי גטס מאבד ערך בכמויות מסחריות.

עניין של כמות מכירות ואגרסיביות של היבואן.

שברולט אביאו שנת 2004, אוטו שעלה 95 אלף ש"ח לפני 5 שנים (לפחות ללקוח הפרטי) עולה כיום 25 אלף ש"ח בהנחה והוא השכרה לשעבר.

זה 70 אלף ש"ח בתוך 5 שנים.

תתנחם בזה שאין שום סיכוי שתפסיד 70 אלף ש"ח תוך 5 שנים 8) כי המינימום שהאוטו הזה יגיע אליו אחרי 5 שנים זה 20 אלף ש"ח, מתחת לזה כבר אף אחד לא ימכור.

פורסם

לאחר נהיגה באלטו: ברור לחלוטין שמדובר במכונית בסיסית ביותר, ולמעט עניין צריכת הדלק, כל סופר מיני משומשת תהיה עדיפה עליה ברוב מובני הנסיעה והנהיגה. אם התקציב שלך הוא כ-50000 לא תרוויח דבר מבחינה כלכלית אם תוסיף עוד 20000 ותקנה את האלטו. טסט צריך לשלם בכל מקרה, מכון בדיקה זה 500 שקלים, ותיקונים - טוב, זה גם עניין של מזל וגם עניין של תחזוק נכון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי ירידת ערך:

רכב חדש יד ראשונה שטופל מוסף מורשה תמיד יאבד פחות מאותו רכב מליסינג או השכרה עם קילומטרג' מתורף.

עם אני קונה רכב קטן אוטומטי יד שניה שנת 2005-2006 אחרי 5 שנים (זה כבר יהיה יד 2 או 3) נראה לי הוא לא יעלה בכלל כלום.

פורסם

לא נכון. רכב חדש מאבד מערכו יותר מרכב משומש. למשל - רכב של 100 אלף שקלים עשוי לאבד כ-12% בשנה בממוצע למשך 5 שנים, כלומר להיות שווה נניח כ-53 אלף שקלים בסוף התקופה, כלומר איבוד ערך של 47 אלף שקלים (מבלי לחשב ריביות, שווי הכסף וכולי). רכב בן שלוש שווה 68 אלף במחיר קנייה ואחרי 5 שנים שווה לפי אותו חישוב כ-36 אלף, כלומר איבוד ערך של 32 אלף שקלים. אפילו אם הוא יאבד 15% בשנה בממוצע במקום 12% הוא עדיין יהיה "מורווח" בכמה אלפים מדי שנה לעומת הרכב החדש. לזה צריך להוסיף את הסיכוי לתקלות - שברכב חדש לא יעלו לך כלום למשך 3 שנים, ולהוריד את הריבית על ה-30 אלף שאתה חוסך במחיר הקנייה בקניית המשומש. בסה"כ - זה שווה את זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תראה, לכיף של לנסוע ברכב חדש אין מתחרים. פשוט אין.

אם יש לך יכולת להחזיר את ה-20 אלף ש"ח האלה בלי לפשוט רגל, ואתה מעדיף את ההרגשה של רכב חדש דנדש, אז למה לא.

בכל מקרה אתה חייב לקחת בחשבון שלא יישאר הרבה מהערך של הרכב - וזאת עובדה. זה מה שקרה לפיאט פנדה, זה מה שקרה לדייהו מאטיס וגם ליונדאי אטוס.

דווקא ממרחק הזמן, אחרי ההתרסקות הגדולה, המאטיס והאטוס נמכרות מעל המחירון. אבל עד שהגענו לרגע הזה הייתה נפילה מטורפת ואי אפשר להתעלם מזה.

אני ממש לא פוסל את האלטו, הרכב נעים למראה ובטח כיף גדול למצוא איתו חניה בכל מקום. אם הרכב עונה על צרכיך, ואתה יכול לעמוד בתשלומים של עוד 20 אלף ש"ח, אז תהנה.

אני אישית הייתי מת להגיע יום אחד למעמד של רכישת רכב חדש לחלוטין - נותר לי רק לקנא :|.

פורסם

סע באלטו ואז תדבר על כיף. הרכב מאובזר כמו סוזוקי יורו סוויפט שנת 2000 ומרגיש לא הרבה יותר טוב. נכון, הוא נראה חמוד והוא קטן מאוד, אבל סוויפט חדשה ארוכה רק ב-20 ס"מ והיא מכונית טובה בהרבה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בכל מקרה אתה חייב לקחת בחשבון שלא יישאר הרבה מהערך של הרכב - וזאת עובדה. זה מה שקרה לפיאט פנדה, זה מה שקרה לדייהו מאטיס וגם ליונדאי אטוס.

משום מה זה לא קרה לטויוטה יאריס:-).

תראה,לא אכפת לי לנסוע ברכב חדש או ישן.

מה שהכי חשוב בשבילי - להתעסק כמה שפחות עם קניה\מכירה\בדיקות\מוסכים.

השאלה - אם זה שווה אתה כסף.

ועוד משהו:

זה רכב ראשון בבעלותי (היה לי ליסינג לפני) ושמעתי ש מי שקונה רכב חדש אחר כך ממשיך עם רכבים חדשים, ומי שלא-לא.

פורסם
סע באלטו ואז תדבר על כיף. הרכב מאובזר כמו סוזוקי יורו סוויפט שנת 2000 ומרגיש לא הרבה יותר טוב. נכון, הוא נראה חמוד והוא קטן מאוד, אבל סוויפט חדשה ארוכה רק ב-20 ס"מ והיא מכונית טובה בהרבה.

לא איכפת לי מנחות.

אם הייתי חושב על זה, לא הייתי הולך על סופר-מיני.(דרך אגב שקלתי גם לקנות יורו סוויפט:-))

• תוכן חדש...