Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציוד ברמה גבוהה חוסך הרבה זמן וכאב ראש אח"כ

שווה להשקיע בהתחלה ושיהיה ראש שקט אח"כ

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

ceyal, אני נוטה להסכים עם wil בקשר לשרת SOHO. קח בחשבון ששרתים, אפילו של חברות מותג שמיועדים ל-SOHO למעשה מאוד קרובים בתצורה שלהם ל-PC רגיל, כולל אי יכולת לבצע החלפה חמה של דיסקים, בקרי SATA במקום SCSI, מעבד אחד, ספק (של בסביבות 300W) אחד וכד'. יש לא מאט לוחות אם למחשבי דסקטופ שכוללים אפשרות RAID, למשל DP35DP של אינטל שהוא לוח אם זול למדי ביחס ללוחות של שרתים יעודיים. מבחינת עדיפויות לתהליכים וכאלה, אפשר לקנפג את זה במערכת הפעלה, אפילו ל-XP יש את זה, שלא לדבר על 2008. כדי להבטיח שרידות ברמה סבירה, צריך לבצע גיבויים. אין צורך בטייפ או כרטיס SCSI, אפשר לחבר דרך ESATA, אפשר להחזיק NAS על הרשת או דיסק שמחובר ל-USB.

סה"כ מדובר על אירגון קטן, כל מה שצריך "שרת" כזה, זה קצת זכרון (רצוי 4G+ - זה לא יקר היום). לא צריך מערכי RAID מטורפים על חיבורי SCSI אופטיים, אולמות תקשורת עם מאות מתגים, שרתי גיבויים עם מערך טייפים ורובוט שמחליף קלטות, קלסטרים וכד'.

אם יש אתר או מייל, צריך מחשב אחד ב-DMZ ועוד אחד לצרכים פנימיים (מטעמי אבטחה כמובן). אם אין אתר או מייל, אז מספיק אחד פנימי.

יש הרבה מאוד כלים שמאפשרים לנטר רשת, החל מסניפרים שיכולים להראות איזו תעבורה יש מאיפה ועד לכלים טיפה יותר מתקדמים :twisted:, כדי להפעיל אותם לא בהכרח צריך מחשב שנולד להיות שרת.

נכון שגם שרת SOHO בסיסי, נניח בסגנון DELL PE T100, למרות שיש לו ספק אחד, מעבד אחד וכד', מדובר על חומרה הרבה יותר אמינה ואיכותית ממה שמפיע מחשב סיני בסיסי ב-1500ש"ח. אבל אותו DELL עולה כבר מעל 5K. זה שיקול של עסק נטו - מה הם מעדיפים: אמינות מול מחיר. כאשר במקום אותו DELL אחד הם יכולים לקנות 3~5 מחשבי PC עם בערך אותם ביצועים כ"א ולהריץ בקלסטרים למשל. אפשר לקנות שני מחשבים ב-3K+-, לעשות כל לילה גיבוי IMAGE וכאשר אחד "הלך" לשפוף IMAGE על השני. יש אינסוף אופציות. אירגון קטן לא צריך להיות עם ציוד ברמה של ספקית אינטרנט, תלוי כמובן ממשמעות כלכלית במקרה של נפילה.

אני חושב שלא צריך לעשות מקומקום רכבת.

זה כמו לקנות בומר סדרה 7 כדי להסתובב איתו בעיר לקניות בסופר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל השאלה היא כמה חשוב לך המידע וכמה זמן אתה יכול לתפקד בלעדיו.

זה לא קשור לגודל החברה אלא לסוג המידע.

אני עובד בחברה שיכולה להחשב בינונית ומטה אבל המידע שעל השרתים והזמינות שלהם הוא קריטי.

ובשורה התחתונה אתה כותב כמוני.

עדיפות של אמינות מול מחיר.

מי שיכול לשרוד בלי שרת עד שהטכנאי של החנות שבה רכש את הPC יגיע ויתחיל לעשות ניסויים - שיקנה PC ב 1500 שקל.

מי שמפסיד כסף (ואני מתכוון אשכרה מפסיד כסף) על כל דקה שהשרת מושבת - יקנה את האמינות.

ושוב, זה לא קשור לגודל החברה.

הלוח של אינטל נחמד מאד לבית. הוא לא יעמוד בעומס של עבודת רשת נון סטופ במיוחד שהRAID שלו מבוסס תוכנה ולא חומרה.

שורה תחתונה:

למי שיש ראש להתעסק כל היום עם החומרה שלו - שיקנה PC ב 1500 שקל.

פורסם

ה-RAID של לוחות האם הפשוטים אכן לא ממש חומרתי ולא שווה התייחסות.

אבל אני עומד מאחורי הדברים שלי, עבור שרת שלא סובל מעומס גבוה בגישה לדיסקים, ה-RAID התוכנתי של וינדוז או לינוקס הוא די והותר.

לא מדובר ב-SERVICE, אגב, אלא חלק מהגרעין של מערכת ההפעלה. אף פעם לא היו לי בעיות עם ה-RAID הזה.

כמובן שזה לא פתרון עבור שרת קבצים מרכזי של 1000 משתמשים.

לגבי ספק כח כפול HOT SWAP - זה נכון בשרתים גדולים וזה יתרון, אבל צריך לשקול את העלות של מארז כזה (גבוהה מאוד) מול התועלת.

אם מדובר בשרת שהשבתה שלו למשך שעה תגרום נזק לארגון - אני מסכים שיש מקום לספקים כפולים וכו'.

אם ניתן לסבול שעה של DOWNTIME - אז מה הבעיה להחליף ספק ולהפעיל שוב? לוקח 10 דקות להחליף ספק.

להחזיק ספק ספייר זה זול מאוד. כמובן שרצוי בכל זאת לקנות ספק סביר ומעלה ולא איזה זבל סיני 5000W ששוקל 100 גרם ועולה 30 שקל.

לגבי דיסקים HOT SWAP - אותו שיקול.

לגבי כלי ניהול (וגם ניטור של מאווררים ומה שלא תרצה) - זה כבר תחום של תוכנה, מה הקשר לחומרה?

ל-PC רגיל (עם לוח סביר, של אינטל נניח, וספק לא סיני) שיושב בחדר ממוזג אין שום בעיה לטחון 24/7 במשך שנים.

כמובן שיכולות לצוץ בעיות, אבל זה נכון גם ב"שרתים ייעודיים". כבר ראיתי שרתים שהושבתו בגלל קבלים מנופחים בלוח האם וכו' וכו'.

כרטיסי רשת עם OFFLOAD חומרתי ברור, אבל הם ממש לא יקרים היום.

בכל מקרה, הכל תלוי גם בשאלה על איזה גודל של עסק מדברים.

אין דין חדר שרתים ראשי של חברה עם 2000 עובדים ו-8 סניפים כדין חברה של 30 איש.

השאלה היא תמיד "כמה כסף החברה תפסיד אם השרת יהיה למטה שעה-שעתיים".

אם התשובה היא שהרבה, אז כל היתירות הנוספת כדאית.

אם התשובה היא שאין הפסד מיידי - אז מספיקה חומרה של PC.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...