Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

אני מעוניינת לקבל את חוות דעתכם לגבי רכב שאני מעוניינת לרכוש.

הרכב מתוצרת פיג'ו, דגם 206 XT, שנת ייצור 2000, נפח מנוע 1400 סמ"ק.גיר ידני, קילומטראז': 95000, יד 1 מפרטית. מחיר המחירון בלוי יצחק בשקלול כל הפרמטרים הוא 29,500. המוכרת רוצה 26,500. האם כדאי?

בבדיקה יצאו התוצאות הבאות:

1)מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה - רעש מערכת תיזמון ושסתומים, סימנים שבוצעו עבודות במנוע, תושבות מנוע פגומות, להחליף רצועות זימון ע"פ הוראות היצרן, שריפת שמן, לנקות מערכת הקירור.

2) סרן קדמי ומערכת היגוי - נקישות במתלה + רעשים

3) קפיצים - בולמי זעזועים חלשים

4) שילדת רכב -

ליקויים בעלי משמעות נמוכה - הרכב לאחר תאונת קדימה+פגיעה כנף ימין המחוברת עם ברגים, החלפה כנף קדמי שמאלי המחוברת עם ברגים, פגיעה כנף אחורית ימנית מולחמת, פגיעה פח סף חיצוני ימין+שמאל, פגיעה בקורת רוחב מלמטה.

ליקויים בעלי משמעות שולית - מכות+לחיצות פח סביב דורש תיקון, תיקוני פח וצבע, סריטות בצבע, צבע הרכב דהוי פגום, פגיעות מרכבת תחתון, פורקו חלקי מרכב.

5)בלמים - צלחות שחוקות, לפרק גלגלים לבדיקה

6) מערכת תאורה - מתנע פגום רועש, לבדוק זר שיניים בגלגל תנופה, מצבר ישן.

7) העברת כח - מצמד מפריד גבוה (בלאי), נזילת שמן תיבת הילוכים, רעש מתיבת הילוכים.

8)מחוונים - מד מהירות פגום

טרם הספקתי לקבל הצעת מחיר ממוסכניק, אבל יש לי שאלה עקרונית לגבי מחיר מחירון - נניח שהצעת המחיר לתיקון מלא של כל הליקויים תהיה 6000 ש"ח, ו3000 לתיקון הליקויים הקריטיים בלבד. מהו לדעתכם המחיר המקסימלי עבור המכונית הזו - מחירון פחות 3000, מחירון פחות 6000, או מחיר אחר? האם כדאי בכלל לרכוש את הרכב הזה?

סליחה על ההודעה הארוכה ותודה רבה לכל העונים :-)

פורסם

לדעתי, ממש לא. למעט מד המהירות הפגום כל שאר הליקויים ניראים לי קריטיים. אם בכל זאת תירצי לרכוש את הרכב, רצוי ללכת למוסך מורשה, לקבל הצעת מחיר לתיקונים ואז להתמקח (האם לא לחייב את המוכרת בעלות תיקון מד המהירות הפגום...)

פורסם

לא כל הנוצץ זהב.

הנתונים היבשים טובים (יד ראשונה, קילומטראז' נמוך) אבל בפועל מצבו של הרכב רחוק מלהיות מושלם.

לדעתי כדאי להוריד עוד את המחיר, למרות היד והקילומטרים הנמוכים שמשחקים לטובת המוכר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני אתייחס לשני דברים שהכי מפריעים לי ושאתה חייב לתקן בשבוע הקרוב שתקנה את הרכב: טיימינג וברקסים, רק 2 אלו יעלו לך בסביבות 3,000 שקל.

אני קניתי רכב לפני שנתיים מבן אדם נכה שידע שמוכר את הרכב ולכן לא החליף ברקסים בסוף יצא שבגלל הקמצנות שלו( ותמימות שלי לגבי הבנאדם ויכולת להעריך עד כמה המצב חמור יותר) היינו צריכים להחליף לא רק את הרפידות אלא את כל 4 הדיסקים , ועל הדרך החלפתי גם את הצינורות בלם(אם כבר).,בברקסים לא לקחתי סיכון ועשיתי במורשה אפילו שיותר יקר.

פורסם

תודה על התגובות :-)

המוכרת נתנה לי אופציה נוספת, תגידו מה דעתכם - היא הציעה שהיא תקבל הצעה ממוסך מורשה של פג'ו על עלות כל התיקונים, ואשלם מחיר מחירון פחות חצי ממחיר עלות התיקונים.

האם ההצעה נראית לכם סבירה? נניח שהעלות הכוללת של התיקונים תהיה 6000 ש"ח, אז זה כאילו יוצא שאם אתקן את כל התיקונים אשלם מחירון (29,500) + 3000, משמע 32,500 ש"ח על הרכב. לפי מה שהבנתי מכם, רוב אם לא כל הליקויים הם קריטיים, ולכן הגיוני שאתקן כבר הכל.

האם כדאי לי לוותר על הרכב אם מחירו הוא 26,500, או האם כדאי לי לוותר על הרכב בכלל?

מה המחיר ההגיוני לדעתכם?

תודה רבה לכולם.

פורסם

בהצעה שנתנה לך בעלת הרכב אין התיחסות לתאונה שעבר הרכב, שאמנם קשה לקבוע במדויק מה טיבה על סמך תוצאות הבדיקה שצירפת אבל לדעתי יש לה משמעות מסחרית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תודה על התגובות :-)

המוכרת נתנה לי אופציה נוספת, תגידו מה דעתכם - היא הציעה שהיא תקבל הצעה ממוסך מורשה של פג'ו על עלות כל התיקונים, ואשלם מחיר מחירון פחות חצי ממחיר עלות התיקונים.

האם ההצעה נראית לכם סבירה? נניח שהעלות הכוללת של התיקונים תהיה 6000 ש"ח, אז זה כאילו יוצא שאם אתקן את כל התיקונים אשלם מחירון (29,500) + 3000, משמע 32,500 ש"ח על הרכב. לפי מה שהבנתי מכם, רוב אם לא כל הליקויים הם קריטיים, ולכן הגיוני שאתקן כבר הכל.

האם כדאי לי לוותר על הרכב אם מחירו הוא 26,500, או האם כדאי לי לוותר על הרכב בכלל?

מה המחיר ההגיוני לדעתכם?

תודה רבה לכולם.

כבר שילמת על הבדיקה איזה 400 שקל ??? והמוכרת מציעה לך הצעה די נדיבה , אני הייתי לוקח את הרכב שהוא גם חסכוני וגם מהנה לנסיעה , אלא אם כן את נהנית לפרנס את מכוני הבדיקה בעוד בדיקת מכוניות ....

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

תרשי לי לנחש שהמוכרת היא אישה מבוגרת שכמעט לא נסעה ברכב או שברכב משמש כרכב שני וכנראה הרכב מעולם לא תוחזק כמו שצריך (תחזוקה שוטפת/מונעת) אלא בתחזוקת שבר (הולכים למוסך רק במקרה של תקלה)... דרך אגב, האם יש לרכב תיעוד טיפולים מהמוסך? בכל מקרה, הייתי מוותר על הרכב, תקלות כגון "מצמד מפריד גבוה (בלאי), נזילת שמן תיבת הילוכים"+"מתנע פגום" לא אמורות להיות ברכב מודרני עם נסועה של 100K אלא רק במקרה שהרכב הוזנח בצורה מחפירה. מניסיוני, מכרתי לפני כשנה מאזדה לאנטיס 1.6 משנת 2001 עם נסועה של 150K ובבדיקה התגלתה רק בעייה אחת (למעט הכסת"ח של המכון) של צמיגים ישנים....

פורסם
תרשי לי לנחש שהמוכרת היא אישה מבוגרת שכמעט לא נסעה ברכב או שברכב משמש כרכב שני וכנראה הרכב מעולם לא תוחזק כמו שצריך (תחזוקה שוטפת/מונעת) אלא בתחזוקת שבר (הולכים למוסך רק במקרה של תקלה)... דרך אגב, האם יש לרכב תיעוד טיפולים מהמוסך? בכל מקרה, הייתי מוותר על הרכב, תקלות כגון "מצמד מפריד גבוה (בלאי), נזילת שמן תיבת הילוכים"+"מתנע פגום" לא אמורות להיות ברכב מודרני עם נסועה של 100K אלא רק במקרה שהרכב הוזנח בצורה מחפירה. מניסיוני, מכרתי לפני כשנה מאזדה לאנטיס 1.6 משנת 2001 עם נסועה של 150K ובבדיקה התגלתה רק בעייה אחת (למעט הכסת"ח של המכון) של צמיגים ישנים....

חיים שלום,

לֱמה אתה מתכוון תחזוקה מונעת?

אם לרכב יש טיפולים (כל 15,000 למשל) ומבצעים אותם במועד + תיקון תקלות.

אילו עוד טיפולים ניתן לבצע שהם בגדר "תחזוקה מונעת"?

תודה.

פורסם

אני לא אצטט שוב את ההודעה של HAIM GDS - אבל בלאי למצמד זה סביר לרכב עם 100K ק"מ (וזה אפילו המצמד השני שעשו לרכב זה, אולי - תתפלא), ותלוי גם מאוד באופי הנסיעה.

לגבי מתנע - גם תלוי בתדירות הנסיעות, וההתנעות. לכן שתי תקלות אלה הן כן אופייניות לשנתון הרכב, לקילומטראז' שעבר

הרכב, וגם אולי לאופן השימוש בו. אולי המאזדה שלך היתה יותר אמינה, ספציפית לאקזמפלר.

בהנחה שהתיקונים יעלו כ-6000 ש"ח (מה שלא בטוח בכלל לדעתי, אבל בטח תוכלי לקבל חוות דעת מבעלי מקצוע בפורום)

-אני לא הייתי משלם על הרכב הזה גם מחיר מחירון פחות 3000 ש"ח (לפי הצעת המוכרת), כי זה שווה בעצם למחיר ההתחלתי שהמוכרת מציעה לך גם בהתחלה(כמה זמן יש אגב עד לטסט?).

גם במצב השוק היום, רכב עם תקלות כסתח"יות "רגילות" היה נסחר מתחת מעט מתחת למחיר המחירון, אבל זו רק דעתי כמובן.

alfa 156 2.5.

פורסם

לחולגי:

1. למיטב ידיעתי, מצמד מחזיק 60K עד 80K (בהתאם לאופי הנסיעה). מוזר הדבר שברכב זה (עם 90K) המצמד כל כך לא מטופל. זה מצמד ראשון? נראה לי דיי מדהים...

2. אתה צודק, בהנחה והרכב היה "רכב סידורים" (המון נסיעות עירוניות קצרצרות) אז אפשר להבין את מצבו הגרוע של המתנע (ושל שאר התקלות...)

בכל מקרה, נראה כי עלות ישור קוו ברכב זה תשווה לרכב דומה עם נסועה גבוהה בהרבה (לדעתי)

ובנוגע למאזדה שלי, לא נראה לי כי היא הייתה יותר אמינה מהממוצע, פשוט השתדלתי לתחזק אותה כמו שצריך (החלפת שמן כל שנה, שימוש בשמן טוב, הקדמת טיפולים וכו') ונראה כי זה הוכיח את עצמו בכמעט 0 תקלות למשך 9 שנים עם נסיעה על קוו י-ם מודיעין כמעט כל יום.

לֱמה אתה מתכוון תחזוקה מונעת? תחזוקה המיועדת למנוע בעייות במקום לטפל בהן.

אם לרכב יש טיפולים (כל 15,000 למשל) ומבצעים אותם במועד + תיקון תקלות. לא, חלק מהנזקים הניגרמים לרכבים בעל נסועה נמוכה נובעים מכך שלחלקים (רצועות לדוגמה) ונוזלים (שמן מנוע ונוזל קירור) ישנו אורך חיים מוגבל אשר אינו תלוי בנסועה ואילו רוב האנשים מחליפים/מתחזקים לפי כמות הקילומטרז. ברכב המדובר, שמן המנוע הוחלף אולי פעם בשנה וחצי עם כל המשתמע מכך.

אילו עוד טיפולים ניתן לבצע שהם בגדר "תחזוקה מונעת"? לדוגמה: החלפת שמן מנוע + פילטר פעם בשנה (ללא תלות בקילומטרז') כדי להימנע מ"טחינה" בשמן, החלפת נוזל קירור פעם בשנתיים (למניעת נזק למשאבת מים), החלפת משאבת מים בכל החלפת רצועת תזמון וכו,

שוב, האם לרכב ישנו תיעוד טיפולים מסודר? ללא תיעוד מלא הייתי נזהר מאוד מרכישה. רק לדוגמה, האם הוחלפה רצועת תיזמון ומתיי? רצועת תיזמון ישנה הנקרעת באמצע הנסיעה עלולה (בחלק מהרכבים) לדרוש שיפוץ ראש והחלפת שסתומים, סיפור של אלפי שקלים...
פורסם

למען האמת חיים צודק.

האוטו היה שייך לאישה מבוגרת שעשתה נסיעות עירוניות מהבית לסופר.

לגבי הקלאץ', ביתה של בעלת האוטו (שאחראית על המכירה) הראתה לי קבלה שהיא החליפה את הקלאץ' לפני שנה.

לגבי טיפולים נאמר לי שיש רישומים שלהם במוסך המורשה בה טופלה המכונית (למען האמת לא בדקתי).

בכל מקרה קיבלתי הצעה ממוסך מורשה של פ'גו שסך עלות התיקונים היא בסביבות ה6000-7000 שקל.

פורסם

לדעתי, אם תחליטי לקנות את הרכב הזה אז יש להתקזז על כל הוצאות התיקונים ולהתעלם מהקילומטרז' הנמוך. ברכבים בגיל זה, בדרך כלל משמעות הקילומטרז' היא נמוכה ומתבטלת בשישים לעומת מצב התחזוקה של הרכב אשר במקרה הזה אינו מזהיר. כלומר, סכום של כ 20K הוא המקסימום שכדאי לשלם לרכב זה. מטריד מעט סיפור המצמד, לא מובן לי איך נגמר מצמד תוך שנה אלא אם המוסך ממש לא מיקצועי (כיוונון לא נכון או דיסקית מצמד תחליפית) או תקלה בקפיצים ו/או גלגל תנופה. הייתי מציע לך לפנות לפורום הטכני http://www.carsforum.co.il/vb/forumdisplay.php?f=9 בבקשה למוסך טוב של פיג'ו באזורך, לחוות דעת נוספת ולתיקונים וכן לקבל המלצה ל"ישור קו" לרכב הזה.

פורסם

מה זה מד מהירות פגום? אם הוא לא עובד איך את יודעת שהרכב עשה באמת רק 95K קילומטר?

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני מציע לך לבדוק גם :

1. מתי מועד הטסט (רישוי שנתי) של הרכב. זה קל (לבדוק מתי).

2. להתייחס למה שכתב צביקה פיק, שייתכן וישנה משמעות מסחרית (ירידת ערך) לרכב שעבר תאונה (ובשביל זה צריך שמאי).

3. העירו עכשיו גם על מד מהירות פגום על כל המשתמע מכך (האם רק מד המהירות או גם מדידת ק"מ איננה תקינה?).

אני מניח שאת התיקונים (שאת עלותם העריך לך מוסך מורשה) ניתן לבצע במוסך שאינו מורשה, וברמה לא פחות טובה (יש

המלצות בפורום על מוסכים למכביר), וגם בפחות כסף אולי.

אבל, ואבל גדול - אם בסעיפים 1-2 הכל בסדר (יש לפחות לפחות חצי שנה טסט + אין ירידת ערך) גם אז לא הייתי משלם יותר מ-24000-25000 ש"ח (ואני מאמין שאם תבדקי, תגלי גם שצריכים להוריד יותר, כי הטסט ממש בחודש הבא, וכו').

אם הרכב היה תקין, למעט הכסת"חים הרגילים, המחיר שהוצע לך היה ריאלי (אפילו עוד 1000 ש"ח). במצב של שוק

חלש + רכב לא מושלם - אני הייתי יורד ממנו (אין כאן עניין לפרנס או לא לפרנס מכוני בדיקה, כפי שמישהו רשם) ועובר הלאה.

מודה ועוזב ירוחם.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...