Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה לאיירבוס ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למנהלים,

לא יודע מי מחק את ההודעה שלי,אבל רק לפרוטוקול שום דבר ממה שנכתב לא מהווה עבירה על בטחון שדה, הדברים הנ"ל ידועים ופורסמו לא פעם בעיתונות הצבאית,הן זו בארץ (בטאון חיל האויר) והן במגזינים אחרים ונחשבים בחו"ל (ג'יינס למשל).

שורה תחתונה,

דני12,

אתה ממש מגזים,הפאנטום בהחלט יכול להחשב לאחד המטוסים האמינים שהיו בחיל, גם מטוסי ה-F15 נחשבים לאמינים ביותר (טפו טפו טפו), מטוסי ה-F16 מה לעשות,פחות אמינים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ל-B737 הייתה תאונה מחרידה (אי שם בשנות 80, אולי לפני. לא זוכר) - השתחררו משטחי מתכת מגוף המטוס, המטוס נשאר "קבריו" ולבסוף הצליחו להנחית את המטוס בשלום.

אמריקאית עם גג נפתח

No worries 8)

פורסם

אני לא כזה חובב פאנטומים,פשוט יצא שאני מכיר את המטוס היטב מקרוב (גם מביקורים בטייסת של אחי וגם מביקורים במקום עבודתו של אבי), המטוס בהחלט היווה את עמוד השידרה של חיה"א ובמשך הרבה זמן,ולמרות שהוא כמובן לא עומד בקו אחד עם מטוסי F-16 ו-F15, הוא לא כזה "רקוב" כמו שהציגו אותו,להיפך,מטוס מאוד אמין.

פורסם
ל-B737 הייתה תאונה מחרידה (אי שם בשנות 80, אולי לפני. לא זוכר) - השתחררו משטחי מתכת מגוף המטוס, המטוס נשאר "קבריו" ולבסוף הצליחו להנחית את המטוס בשלום.

בתום חקירת התאונה - התברר שבואינג פישלו אי שם בהדבקת/הברגת המשטחים.

כמובן שהמטוסים קורקעו, נבדקו, תוקנו וחזרו לשירות.

לא נעים...

ואגב, כאחד שמרבה לטוס (בן לעובד חברת תעופה גדולה ומוכרת מאוד) - זכורות לי לא מעט תקלות קטנות ומעצבנות במטוס המדובר (B737).

בגלל תקלה שכזאת נתקעתי בברלין חצי יום והגעתי באיחור לפרנקפורט (והביתה)...

בואינג לא פישלה באף תחום במהלך בניית המטוס, אלוהה פישלה בתחום האחזקה בזה שלא בדקה סדקים לפי שיטות עבודה מקובלות (רנטגן, אחת ל X מס' שעות טיסה) במיוחד במטוס שירד מפס היצור בסוף שנות ה 60 (!) והיה לאחד הראשונים בכלל שירדו מפס היצור של הדגם הנ"ל. מה גם שהאקלים הלח בהוואי גורם למטוס "להזדקן" מהר מהממוצע.

ואגב, כאחד שמרבה לטוס (עובד חברת תעופה גדולה, אך טס הרבה עם חברות זרות) תאמין לי שחוויתי תקלות מוזרות על גבול ההזויות במטוסים של שני החברות (אירבוס ובואינג) והכל בגלל אחזקה לקויה.

נראה אותך משתלט על עצבים של עיכוב בן 3 שעות על המסלול בתוך A-310 כשלא נותנים לך אפילו לקום להשתין... :evil:

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
אותי מאוד מעניין NBA. אני בעד שמכבי חיפה תחתים את ד"ר ג'יי, שייבנו היכל ל-20 אלף איש ויספקו מאות מקומות עבודה סביב ההיכל. אבל אני לא כל כך מבין בזה, בטח לא כמו שאתה מבין בתעשייה אווירית...

אני לא חושב שהרעיון או הכמיהה לפרוייקט בסדר גודל כזה שיבוצע בארץ הם דבר כ"כ גרוע שמצריך ציניות כמו שהראו פה מיטב הציניקנים של הפורום. אפשר פשוט להסביר למה לדעתך זה לא ישים.

ההבדל הוא שאני כן בא מהתחום פחות או יותר ויש לי רקע צבאי בתחום, בניגוד לרקע שלך בכדורסל והנהלת היכלי ספורט (אני מניח)

נ.ב. מכבי חיפה בכדורסל היא גימיק חולף לכן כל העניין לא רלוונטי מלכתחילה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני לא כזה חובב פאנטומים,פשוט יצא שאני מכיר את המטוס היטב מקרוב (גם מביקורים בטייסת של אחי וגם מביקורים במקום עבודתו של אבי), המטוס בהחלט היווה את עמוד השידרה של חיה"א ובמשך הרבה זמן,ולמרות שהוא כמובן לא עומד בקו אחד עם מטוסי F-16 ו-F15, הוא לא כזה "רקוב" כמו שהציגו אותו,להיפך,מטוס מאוד אמין.

הוא אכן היה מטוס קו ראשון המון שנים אבל חוץ מיום כיפור (בהתשה הוא עוד לא היה דומיננטי, היו מעטים ) כמעט ולא עמד במבחנים.

לפניו היו למטוסי (וטייסי ) קו ראשון הזדמנויות להוכיח יכולת אמיתית,גם בק"א וגם בקרקע . הפאנטום כמעט ולא התמודד בסביבה של מלחמה אמיתית.לא לשכוח שחיל האויר לא נלחם כבר יותר ממחצית חייו. (ונשלם על זה שהנסיון הקרבי של המובילים דומה לזה של השויצרים מול ליכטנשטיין).

הסורים וחיזבאללה ? שם המשחק הוא נ"מ ובו כמעט ולא נתקל, כמו בטייסי/מטוסי אויב ברי תחרות באויר.

פורסם
אני לא חושב שהרעיון או הכמיהה לפרוייקט בסדר גודל כזה שיבוצע בארץ הם דבר כ"כ גרוע שמצריך ציניות כמו שהראו פה מיטב הציניקנים של הפורום. אפשר פשוט להסביר למה לדעתך זה לא ישים.

אני לא צריך להסביר למה זה לא ישים. עובדה שהפרוייקט בוטל.

למה הוא בוטל?

כי מי שמימן אותו החליט שזה לא מתאים לו יותר לשפוך על זה כסף, ובצדק. בוא לא נטפח לעצמנו על החזה, הלביא מומן ע"י האמריקאים ומה שחל כפרויקט למטוס זול וצנוע הפך למתחרה ל-F16, בזכות ניהול מוקפד ומסודר של הפרוייקט...

למדינה בסדר גודל של ישראל אין יכולת לייצר F16 ולאמריקאים אין סיבה לממן F16 נוסף.

היפה הוא שמבחינה כלכלית ביטול פרויקט הלביא עזר מאוד לתעשייה האווירית. הפרויקט היה מכשלונות החלם הגדולים במדינת ישראל וגעגועים אליו הם לא יותר מנוסטלגיה בגרוש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יפה, אז היית יכול להסביר את זה בצורה הזאת.

לפעמים פרוייקטים מתבטלים סתם גם אם הם מוצלחים וטובים כלכלית וזה בגלל אינטרסים כאלה או אחרים או סתם בלי סיבה אמיתית.

הפרוייקט הזה בוטל בהצבעה של 12 מול 11 (אם אני לא טועה, קראתי כתבה בזמנו ),אם נניח מישהו היה משנה את דעתו בגלל לחצים פוליטיים אז מה היה קורה? פתאום הפרוייקט היה כן ישים וכדאי ? (אמרת שעובדה שהוא בוטל)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

פרוייקט הלביא נמכר לסינים והם מייצרים מטוס כלשהו על בסיס הפרוייקט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זאת בדיוק הבעיה , שאנחנו מאמינים שזאת היתה מלחמה ואולי גם בונים מורשת על הנצחון בה.

לחיל האויר זה היה מבצע דה לוקס שלא יחזור בשום תרחיש עתידי. כעבור שעתיים היה נקי מנ"מ .

חיל האויר המצרי חזק וחיל הנ"מ שלהם עוד יותר. הירדנים תמיד היו ברמת טיסה גבוהה. הסעודים משקיעים עשרות מיליארדים ולומדים מקרוב מהאמריקאים כבר 40 שנה .

בטורקיה לא לעולם הצבא עם מורשת החילוניות של אתאטורק יהיה משקל נגד למגמות דתיות אנטי ישראליות חזקות בממשל. (שכבר חש שהאמריקאים לא ייכעסו אם לא ייתרגלו איתנו וכן עם סוריה )

שלא לדבר על חלק גדול מהעולם המוסלמי/ערבי שלא ימשיך לפחד להרים ראש נגד האמריקאים כבעבר וייסיעו בגלוי.

חיל האויר קטן בהרבה ופחות מתאמן , התעשיות הצבאיות מופעלות כעסק , רכבת אוירית היא חלום רחוק.

פורסם

זה רק מחזק את מה שעופר כתב, הסינים הרבה יותר עשירים מישראל, קצת פחות דמוקרטים ממנה, ולא בדיוק נהנים מאהדה אמריקאית , פרוייקט לביא כזה מתאים להם בול.

פורסם
יפה, אז היית יכול להסביר את זה בצורה הזאת.

לפעמים פרוייקטים מתבטלים סתם גם אם הם מוצלחים וטובים כלכלית וזה בגלל אינטרסים כאלה או אחרים או סתם בלי סיבה אמיתית.

הפרוייקט הזה בוטל בהצבעה של 12 מול 11 (אם אני לא טועה, קראתי כתבה בזמנו ),אם נניח מישהו היה משנה את דעתו בגלל לחצים פוליטיים אז מה היה קורה? פתאום הפרוייקט היה כן ישים וכדאי ? (אמרת שעובדה שהוא בוטל)

צ'מע, צריך להבין משהו בחומר לפני שקובעים קביעות ומייצרים מקומות עבודה. קצת רצינות, אתה יודע. הפרוייקט אכן בוטל על חודו של קול, אבל גם אם לא היה מבוטל - לא היה מי שיממן אותו.

הפרוייקט הנ"ל היה כישלון כלכלי, כישלון ניהולי וכישלון פוליטי. הוא היה הצלחה טכנולוגית, כנראה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חיימי,

אתה צודק במה שאתה כותב לגבי "חוסר יכולת ההוכחה" של הפאנטום,הוא הגיע בשלב שישראל קצת נרגעה עם המלחמות, אבל עדיין, כניסת הפאנטומים לשירות העלתה את טווח הפעולה של חיה"א ועוד יותר העלה את יכולת הפצצת מטרות הקרקע בשל יכולת נשיאת חימוש רב.

הפאנטומים מראש לא נכנסו למשבצת של מטוסי עליונות אוירית, באותה תקופה היו בארץ את המיראזיים ומטוסי הכפיר (היו בעלי יכולת תמרון מדהימה לאותה תקופה) שהם היו מתאימים יותר למטרות הגנת שמי ישראל או כמעטפת להפצצות.

אגב, בדבר אחד אתה טועה, סוריה היא המדינה הכי מרושתת מבחינת מערכות נ"מ,לא מצרים.

פורסם

במה שנוגע ליכולת נשיאה וגילוי הייתי מאלה שנפלה להם הלסת ב... כשב-68 דיווח לנו אחד שמזמן נהרג על גילוי מאל עריש ונעילה בטווח שחשבנו שכל הבקרה יכולה ללכת הביתה. זוג נשא יותר חימוש מטייסת שלמה של אוראגאן/מיסטר/סמב"ד. היינו המומים.

עדיין , הם מעולם לא עמדו במבחני מלחמה אינטנסיבית ,גם לא בויאטנם, עם הרבה נ"מ לאורך זמן ומיירטי אויב כמו שיעמידו לנו המצרים (שהיו טובים יותר מהמדריכים הרוסים),הטורקים,הסעודים וכוחות סיוע מכל העולם המוסלמי.

• תוכן חדש...