Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פונטו HGT שנתון 2001,

קצת על ההיסטוריה של האוטו, הקילומטראז' שלו הוא 90K, עבר לפני חודשיים יישור קו שכלל גם החלפת טיימינג ורצועת מנוע.

בערך כחודש וחצי לאחר הטיפול המקיף, הוחלף מספר פעמים שמן המנוע למספר סוגים, בגלל בעיות של היעלמות שמן.

באחד מהפעמים שבו הוחלף השמן, הגעתי למוסך בגלל מחסור גדול בשמן, ומילו לי כמעט גלון של שמן חצי סינטטי, כאשר המנוע של האוטו דורש שמן סינטטי מלא.

אני לא ידעתי על הטעות הזאת, עד ששבוע לאחר מכן זרקתי מבט על הגלון (לא הייתי בעת מילוי השמן), וראיתי שמדובר בשמן לא מתאים - ומיד החלפתי את השמן ל5W40 סינטטי מלא.

בכל ה-HGT ישנו רעש של דיזל בערך חצי דקה אחרי ההנעה הראשונית, אבל מה שקרה אצלי זה שבאותו זמן מהמקרה למעלה - רעש הדיזל נשאר באופן קבוע בנסיעה.

אני נוסע עם רעש של דפיקות דיזל, שנשארות קבועות לאורך כל הנסיעה.

האם מדובר בווריאטור דפוק שרק החלפתו תסדר את אותו רעש? או שמא מדובר בבעיה אחרת לגמרי?

רוב המכונאים שלא מכירים את מנוע הרכב הנ"ל (ויש המון כאלה) ישר יקבעו שמדובר במנוע "דופק", בגלל זה אני בא לבקש ממכם את חוות הדעת הראשונית על העניין - כי ללכת לפתוח מנוע עכשיו לא ממש בא בחשבון.

על הדרך אם אפשר המלצה על בעל מקצוע שמבין במנוע של הרכב הנ"ל, ויידע לאבחן את כל הבעיות שיש לו כרגע (אכילת שמן ללא עישון, דפיקות מהמנוע).

ליום יום: Mercedes CLS-500 AMG - לסוף שבוע: Ferrari 599XX ולמכולת: BMW M3

:lol: אשליות

פורסם

שמן שנעלם סתם ככה נשמע די מוזר כמה קילומטר עבר שהיה חסר לך כמעט גלון?

בנוגע לדפיקות, לפי מה שאתה מספר נשמע כאילו אחת הבוכנות או כמה.. דופקות בראש המנוע

מתי החלפת פלאגים?

פורסם

קודם כל, לעולם אל תיגש עם הרכב הזה למוסך שלא מכיר אותו ומתעסק עם הרכבים האלה (ואלפות למיניהן) באופן שוטף.

המנוע מאד רגיש לטיפול לא נכון ויש מספיק מומחים לרכב הזה כדי שלא תצטרך להתעסק עם חאפרים (אגב, רוב המוסכים המורשים של פיאט הם חאפרים כשזה נוגע ל- HGT מנסיון מר שלי :cry:...).

החלק שמרעיש לך (סביר להניח, מנסיוני) ושעושה את "רעש הדיזל" המוכר הוא הווריאטור (מתזמן שסתומי יניקה משתנה) אשר מאד רגיש לשימוש בשמן לא נכון.

הוראות היצרן הן שמן סינטטי מלא מסוג 5W40 או לפי הפרסום האחרון של פיאט 5W60 (אני אישית משתמש ב"אגיפ" - שמן מצויין) אשר מגיע מהר יותר לראש המנוע עם ההתנעה כאשר המנוע קר ומונע שחיקת הווריאטור.

הפיתרון היחיד לרוב הוא החלפת הווריאטור במוסך מתמחה בלבד. ישנם כלים מיוחדים לצורך העניין שאין בכל מוסך.

על הדרך כבר ניתן להחליף טיימינג, פולים, מחזירי שמן ומשאבת מים (אם כבר מפרקים - על זה עיקר התשלום).

אין מה להתבאס על זה. טיפול טוב במנוע הזה יתן לך תמורה והנאה רבה בהמשך.

יום טוב,

מאור.

פורסם
שלום,

אם תוכל להקליט את הרעש שנשמע , נוכל אולי לעזור.

אתה רציני בעניין? אני מסוגל לעשות את זה.

שמן שנעלם סתם ככה נשמע די מוזר כמה קילומטר עבר שהיה חסר לך כמעט גלון?

בנוגע לדפיקות, לפי מה שאתה מספר נשמע כאילו אחת הבוכנות או כמה.. דופקות בראש המנוע

מתי החלפת פלאגים?

וזה לא היה חסר גלון אלה יותר בכיוון של חסר שמן בצורה דרסטית (מתחת לקו המינימלי).

במנוע הזה לא קיימים פלאגים.

לפי תאורך זה אכן נראה רעש מהוריאטור.

יש בפ"ת מוסך פרטי שמכיר היטב מכוניות ומנועים אלו והאם זה מתאים לך?.

בברכה - רפי לין :-)

אני אשמח לקבל טלפון של בעל מקצוע שמכיר את המכוניות והמנועים האלה, עדיפות לאיזור המרכז \ שפלה.

IMPACT

האם חובה לבצע החלפת טיימינג ומשאבת מים? כי כל אלו כבר הוחלפו ביישור קו לפני חודש ושילמתי על כך לא מעט.

כמה אמורה להיות העלות של הווריאטור? באיזה מוסך אתה ממליץ לטפל?

פורסם

ישנו אולי משהו יותר קרוב? אני אישית גר ברחובות אם אתה מכיר מוסך יותר קרוב.

• תוכן חדש...