Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, לאחר שקראתי בפורום על שחזור פנסים בעזרת משחת שינים, ניסיתי את זה. השיטה הרסה לחלוטין את הפנס. יכול להיות שכאשר מדובר בפנס שהמצב ששתחלתי שלו מאוד-מאוד עכור, אז יהיה שיפור. אבל במקרה שלי הפנס היה המצב טוב ורק חלקים קטנים ממנו התחלו לאבד מהשקיפות שלהם. השתמשתי בנייר מים 600 ו1200 ואחר כך משחת שיניים. עכשיו הפנס עכור לחלוטין!!!!

מה אתם ממליצים לעשות (חוץ מלקנות פנס חדש)? האם יש מישהו באמת יוכל לשחזר ולהחזיר לפנס את השקיפות המקורית שלו ("כמו חדש")?

אני חושב לנסות פוליש עם משחת יהלומים - אולי זה יעזור....

בכל מקרה, איפה אפשר לקנות פנסים בזול (אימפרזה 03)?

יבגני

בחו"ל: Audi Q7 3.0 TFSI 2014, ו- Porsche Cayman S 2013

בארץ: מחפש

פורסם
עשה ווקס לפנס ותרגיש בשינוי

עשיתי - לא עוזר

יבגני

פורסם

בד"כ נייר 2000 ופוליש איכותי עם מכונה עושה את העבודה יפה.

במקרים יותר קשים יש צורך בשכבה של לכה.

אם ליטשת עם נייר 1200 והפנס נעשה מט, אתה חייב לעשות פוליש בכדי להחזיר לו את הברק.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

טוב, התהליך שעשיתי היה כזה:

600

1200

משחת שיינים (פוליש?)

ווקס

הפנס לא שקוף.

חזרתי על התהליך שוב - עדיין אותו דבר

יבגני

פורסם

קודם כל הרגע. הנזק בהחלט ניתן לתיקון פשוט נייר מים 1200 הוא פשוט גס מידי.

יש לך 2 אפשרויות:

1. להזמין בעל מקצוע המתמחה בפנסים ולשלם לו על ליטוש הפנס מחדש (עשה חיפוש בפורום)

2. קניית ניירות מים עדינים יותר בחנות לציוד צורפים ועבודה איתם בהדרגה (אני עבדתי גם עם ניירות 1500, 2000, 2500). אח"כ פוליש גס, פוליש עדין ולבסוף וקס.

פורסם

סתם סיבכת את העניין...

אני שוטף את הפנס ומייבש אותו , אחר כך מורח משחת שינים בסיבובים לאורך כל הפנס ,אחרי זה לוקח צמר גפן ומוריד את המשחה וזהו שוטף ועושה ווקס וסיימתי.

אתה סתם שייפת עם נייר שיוף.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
סתם סיבכת את העניין...

אני שוטף את הפנס ומייבש אותו , אחר כך מורח משחת שינים בסיבובים לאורך כל הפנס ,אחרי זה לוקח צמר גפן ומוריד את המשחה וזהו שוטף ועושה ווקס וסיימתי.

אתה סתם שייפת עם נייר שיוף.

צודק 100%

אחרי שראיתי מה קרה לראשון, את השני עשיתי כך ויצא מצויין!!!

יבגני

פורסם

עירבבת פה בין שתי "שיטות"

הראשונה, שבה הפנס במצב טוב יחסית, צריך למרוח רק משחת שיניים, שהיא בעצם משמשת כפוליש מאוד מאוד עדין

והשנייה שבה משתמשים בנייר מים מהגס לעדין בהדרגה (500,1000,1500,2000,2500 וכן הלאה) אחרכך פוליש עדין לצבע מטאלי, ולבסוף ווקס (רצוי אחד טוב ולא חרטא)

מה שעשית רק ווקס לא יוכל לתקן עכשיו, אתה צריך לעשות פוליש (עדין) ורק אחרכך למרוח ווקס

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש עוד שיטה להברקת פרספקס שנהיה מט אבל היא מאוד מסוכנת ועל אחריותך בלבד - אני לא ממליץ!!

אתה לוקח ברנר קטן על גז מציתים למשל, ו"חורך" את השכבה העליונה של הפנס, זה קצת מתיך אותה ואם עושים את זה טוב הוא חוזר להיות שקוף. אם עושים לא טוב נשרף לך כל הפנס...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לא צריך לשרוף כלום ולא להיבהל.

הטעות שלך הייתה שהליטוש שסיימת בו-1200 הוא גס מידיי ולכן משחת פוליש (במקרה שלך משחת שיניים) לא תעשה את עבודתה.

אתה צריך ללטש עם ניירות דקים יותר (כמו שצינו ניתן להשיג בחנויות צורפות) ולאחר מכן לסיים עם משחת הברקה מתאימה.

יש כאלו שהצליחו עם משחת שיניים (גם אתה הצלחת בפנס השני), אני מעדיף עם משחת הברקה ייעודית לפלסטיק.

אם אין לך כוח להתעסק בזה כמובן שתוכל לפנות לבעלי המקצוע כפי שהומלץ לך.

חזור לעדכן.

• תוכן חדש...