Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על תאונה: מי צודק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המקרה הוא כדלהלן: חבר טוב שלי נהג בכביש דו סטרי ולפניו נסע רכב. אותו רכב החל להאט כשהוא מאותת ימינה ולאחר מכן כשהוא ראה שהוא מאט יצא חברי לעקיפה. לאחר רגעים מועטים הרכב שלפניו ביצע בפתאומיות פניית פרסה וחברי התנגש בצדו, בדלת הנהג.

יש לציין שהייתה זו שעה מאוחרת וירד גשם קל.

חברי חושב לתבוע את הנהג השני.

השאלה היא מי האשם ומי צודק??

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

מישהו שעשה פרסה (שמאלה) כאשר הוא מאותת ימינה,

ללא בדיקה יסודית במראה מרכזית ושמאלית, הוא אשם,

חברך לדעתי עקף כחוק (במידה וזה היה בזהירות ועם איתות),

ואין סיבה שהוא יהיה אשם.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

אני שמעתי על מקרה דומה רק שהבן אדם שאותת לפנות לא עשה פרסה אלא

פנה בקיצור אותו דבר כמעט..........

ולפי המשפט שהייה בין 2 הצדדים מי שפנה הוא האחראי לתאונה והוא האשם.....

כי הוא לא בדק טוב שהשטח פנוי והוא יכול לפנות או במקרה הנ"ל לעשות פרסה...

פורסם

עושה הפרסה אשם לדעתי.

1. ביצע פניית פרסה בלי לתת זכות קדימה.

2. סטה שמאלה (פרסה... הכי שמאלה שיש) ללא איתות וללא בדיקה מספיקה במראות.

3. פרסה תוך הפרעה לתנועה.

חברך עקף כחוק. רכב המאט ומאותת ימינה מעודד את הרכב שמאחוריו לעקוף משמאל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש מספר שאלות שחברך צריך לענות עליהן:

1. האם היה פס הפרדה לבן - במקרה כזה, 2 הנהגים אשמים, אלא אם חברך הצליח להשאר בתחומי הנתיב שלו ולא עבר את הקו בזמן העקיפה

2. האם המקרה קרה בצומת X - במקרה כזה, חברך עקף רכב בצומת (לרוב יש בצמתים אלו גם מעבר חצייה). עקיפה בתוך צומת היא אסורה (כמו כן, אסורה עקיפה ע"ג מעבר חציה - עבירה כפולה במקרה כזה).

3. לך תוכיח שהרכב שביצע את הפרסה לא אותת שמאלה לפני הפנייה. מילה שלו מול מילה של החבר שלך.

פורסם

האם המקרה קרה בצומת X - במקרה כזה, חברך עקף רכב בצומת (לרוב יש בצמתים אלו גם מעבר חצייה). עקיפה בתוך צומת היא אסורה (כמו כן, אסורה עקיפה ע"ג מעבר חציה - עבירה כפולה במקרה כזה).

לא מדוייק - במקרה של מס' נתיבים לכיוון אחד לא יחשב מעבר על-פני רכב אחר כעקיפה בתחום הצומת.

מס' שאלות להבהרה:

(1)רח' דו-סטרי דו-נתיבי או חד-נתיבי לכל כיוון נסיעה :?:

(2)האם קיים שטח הפרדה בין כיווני הנסיעה(אי-תנועה בנוי/מסומן) :?:

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כמו שאמרו לפני, אם זה קרה בתוך צומת או כמה מטרים ספורים מהצומת, אז העקיפה לא חוקית.

ותנסה גם את האתר הזה: http://odonline.co.il/

בו תוכל להתייעץ עם עורכי-דין בחינם בכל התחומים. לפי ניסיוני הם לא פוטרים את הבעיה, אלה נותנים לך איזשהו כיוון חשיבה (כי גם הם צריכים להתפרנס).

פורסם

מזכיר לי מאוד את התאונה שאני ביצעתי היום.. רק קניתי רכב וביצעתי אותה...

גם כן שלושה נתיבים כאשר הנתיב השמאלי מיועד לפניה שמאלה .. הבחור מאותת עולה על הנתיב, אני מתחיל בעקיפה מהצד הימני שלו (הנתיב האמצעי) והנהג התחרט וחתך ימינה בפתאומיות.. שיפשוף לא נעים בכנסף שמאל של הרכב פלוס פגיעה ממש מזערית בפח (2 דקות לפחח).. בעסה שצריך לצבוע כנף בגלל זה + פסי קישוט.

אני משער שמן הסתם הפונה הוא האשם ולא אני.. שהרי רשום וכך למדתי בנהיגה מונעת שכאשר יש נתיב לפניה שמאלה והנג עומד לפנות מותר לנהג לעקוף אותו מימין.

חבל שדברים כאלו קוראים.. במיוחד לי :( כאשר רק קניתי את הקליאו B שלי היום וכבר ביצעתי שפשוף לא נעים עם רכב אחר.. בעסה אש.. אבל צבע וממש קצת פחחות הכל מסתדר :) ). רק ירידת ערך נחמדה של צבע בכנף.

נו טוב.. עדיין הרכב נוסע .. :)

• תוכן חדש...