Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהלן,

המצבר הוחלף לפני כחודשיים כך שאני משער שהוא לא הבעיה.

נשמע לי מאוד הגיוני נושא אתחול מחשב הרכב ונושא ההתקנות המקומיות. למרות שלדיבורית אני זוכר שהשתלשל חוט מטעם הייצרן שאמר "תחברו כאן". אבל, לך תדע מה עשו הישראלים.

אגב, רק ה C5 כזה רגיש? אני לא מתכוון לדיון הידוע "האם לקנות מכונית צרפתית" אלא עניינית...

תודה

יקי

פורסם

אי-אפשר לקבוע מה מידת הרגישות של מכונית לפני שנדע מה עשו לה...

ל-C5 (ולכלל המכוניות של קונצרן פז'ו-סיטרואן) יש מערכת חשמל מאוד מתוחכמת (ובשנים האחרונות בסה"כ די אמינה).

בהנחה שתצליח לגלות מה בדיוק נעשה שם ולפתור את הבעיה, אני מניח שהמסקנה תהיה שכל מכונית היתה נכנעת בפני אילתור שכזה.

פורסם

לשם סקרנות-

האם הרכב הוא מהדור החדש יותר? (צורה חדשה mk2) שאמור להיות אף עמיד יותר מבחינה חשמלית?

האם לאחר שהמחשב מתניע את עצמו את רואה 3-4 הבהובים של כל הנורות בלוח השעונים? כולל צליל מכווני האיתות?

פורסם

יש עוד משהו שחשבתי עליו

ב C5 אם תנתק לגמרי את המצבר ותחבר שוב המערכות יתחילו לעבוד אחרי כמה שניות אולם אסור להתניע מייד אלא לחכות כדקה, זה הוראת היצרן וזה רשום במפורש בספר הרכב. זה רלוונטי גם אם המצבר מת וחיברת כבלים לרכב אחר.

אם הנעת את האוטו מייד אחרי חיבור המצבר ללא המתנה אתה תגלה שסיבובי המנוע לא יציבים והם קופצים בין 1000 ל 2000 סל"ד ללא כל שליטה עד שתכבה את המנוע ותמתין את הדקה.

כך זה לפחות בדגמים של הצורה הישנה.

השאלה היא האם לאחר שכבה לך המנוע ואתה מניע מחדש הסל"ד בסרק יציב סביב ה 800 ללא זעזועים?

אם כן אז כניראה שלא מדובר בנתק חשמלי טוטלי אלא משהו יותר נקודתי ולכן כדאי באמת שתתחיל בבדיקת התקנות האביזרים למינהם כמו שיעצו המומחים כאן

פורסם

ככל שזכור לי הספר מדבר על עשר שניות, ומשך הזמן נועד לאתחול מסודר של המחשב.

אני גם לא חושב שמדובר כאן בנתק חשמלי מוחלט אלא בנפילת מתח רגעית בגלל חיבור רופף (יכול להיות גם עניין של שבריר שניה) שגורמת למחשב לאתחל את עצמו.

בזמן האתחול אין חשמל ברכב מכיוון שה- BSI שולט בכל מערכות החשמל של המכונית.

כאשר הוא אינו פועל, אף מערכת חשמלית אינה פועלת.

לשם סקרנות-

האם הרכב הוא מהדור החדש יותר? (צורה חדשה mk2) שאמור להיות אף עמיד יותר מבחינה חשמלית?

עוד לא נברא המחשב שיהיה עמיד לניתוק אספקת החשמל.

אלא אם אנו טועים לחלוטין בכיוון, כנראה שהמתקין\מתקן של האזעקה\קודן עשה במערכת החשמל משהו שפיאט 127 היתה מסוגלת לשאת, אבל רכב מודרני ממוחשב, לא.

פורסם

ארנון, עם כל הכבוד, אני חושב שאתה נותן (הרבה) יותר מדי קרדיט לפועלים בקו ההרכבה בצרפת ומאשים יותר מדי את המתקינים הישראליים (לא שהאחרונים צדיקים גמורים - נהפוך הוא).

התקלה שמתוארת בהתחלת השרשור מעידה על נתק מוחלט של מקור החשמל (המצבר) מהרכב. לדעתי אין פעולה, גרועה ככל שתהיה, שיכול מתקין ממוצע לעשות כדי לגרום לתופעה כזו.

אני יכול לקבל השערות כאלה על קצרים למיניהם, על מערכות שונות שלא עובדות, על תקלות מוזרות שמגיעות ונעלמות - אבל לא על אובדן מתח כללי. לדעתי, מדובר בפירוש בנתק שנוצר באחד המקומות בהם יש חיבור ראשי, ולא בנזק כלשהו למערכת המתוחכמת ברמה כזו או אחרת של הצרפתיה.

מנסיוני - כל התקלות הדומות שנתקלתי בהן בצרפתיות (ונתקלתי, ימח שמם ז'אן-פרנסואה ופייר-לואי) הן בעיות של מגעים בצמות הראשיות, בין אם מהידוק לא מספיק ובין אם מקורוזיה. איכות ההרכבה והייצור של הצרפתיות הרבה פחות טובה ממה שנדמה לך ואתה משדר כאן.

שלא יהיה לך ספק, אני מאוד בעד המכוניות הצרפתיות העממיות, יש להן יתרונות לא מעטים - אבל איכות (הרכבה ותכנון) אינן ברשימה.

מקומות לבדוק כהתחלת חקירת מקור התקלה :

1. קטבי המצבר.

2. הארקה לגוף המנוע וחיבורי הכבלים לנעלי הכבל.

3. חיבורי הארקה של הצמות כולן לגוף הרכב (בד"כ מתחת לתיבת הנתיכים הראשית בתא המנוע.

4. חיבור הצמה שהולכת למחשב ניהול המנוע.

5. חיבורים ראשיים בצמה הראשית (בקסנטיה הם מתחת לכנפיים, לא יודע איפה ב-C5).

פורסם
איכות ההרכבה והייצור של הצרפתיות הרבה פחות טובה ממה שנדמה לך ואתה משדר כאן.
מצטער שמר, אבל זו אמירה חסרת משמעות.

אין כזה דבר "איכות ההרכבה והייצור של הצרפתיות". זו הצהרה שנועדה לאפשר לבני-אדם לעשות לעצמם סדר בראש ותו-לא.

לכל היותר יש "איכות ההרכבה והיצור של C5 שנבנתה בתאריך X".

כל יצרני הרכב -כולל הצרפתים המנוולים שבינהם- עוסקים כל העת בשיפור ויעול על בסיס מידע שזורם אליהם ממערך השירות ברחבי העולם.

רובם המכריע של מחברי החשמל במכוניות מודניות של PSA הם בכלל מתוצרת Bosch.

לגזור תובנות לגבי מערכת חשמל מודל 2009 לפי חוויות חשמליות ממכוניות שהיצרן בנה לפני עשר שנים הן חסרות משמעות.

אני עובד בחברה טכנולוגית ויכול להגיד שאם מישהו ינסה להגיד משהו חכם על מוצר עדכני שלנו על סמך נסיון עם מוצר שבנינו לפני עשר שנים - דבריו יהיו חסרי משמעות.

בכל מקרה, התיאוריה שלך (נתק חשמלי) בהחלט אפשרית אבל מה שצד את עיני היא הטענה לפיה אחרי שמתרחשת ה"קטסטרופה", הכל חוזר לתפקד מעצמו אחרי כמה שניות.

אם היה מדובר בנתק שבא והולך, פרק הזמן עד לשובה של מערכת החשמל היה משתנה והיית נתקל במקרים בהם הרכב ללא אספקת חשמל במשך דקות ארוכות.

מכיוון שהכל חוזר לתפקוד תקין תוך מספר שניות, אני נוטה לכיוון "סברת ה- Reset".

לדעתי סביר הרבה יותר שהמחשב המרכזי של הרכב עושה Reset, בדיוק כפי שהמחשב בבית יכול לאתחל עצמו בגלל נפילת מתח קצרצרה בזמן סערה - כזו שבקושי גורמת לאורות בבית להתעמעם.

פורסם

שמר, אני לא רוצה להיכנס לוויכוח התיאולוגי בין ארנון לבינך על מהות התכנון הצרפתי, אבל אני בטוח ב 100% שאתחול המחשב נראה כמו הקפאה של כל מערכות הרכב.

זה קרה לי פעם אחת ונפתר בעקבות עדכון תוכנה שביטלה את האתחול כאשר המחשב מאבד קישוריות עם מסך ה LCD.

אפילו עכשיו, לאחר כ 4 שנים אני זוכר את השקט ואת ההעלמות של כל סימני החיים ברכב כולל מחוונים ונורות אזהרה. לאחר מספר שניות הכל חוזר כאילו לא קרה כלום. אצלי מנורת ה SERVICE דלקה ונכבתה בהתנעה הבאה.

אין לי ספק שהבעייה המתוארת דומה לאפיון של אתחול מחשב הרכב.

אריאל

פורסם
ככל שזכור לי הספר מדבר על עשר שניות, ומשך הזמן נועד לאתחול מסודר של המחשב.

ארנון, הספר מדבר על דקה.

תוך עשר שניות הכל יתפקד אבל המנוע ישתגע אם תניע אותו.

אתה לא חייב לחכות 60 שניות עגולות, גם 40 או 50 שניות יכולות להספיק אבל בפחות מזה המנוע יניע אך יעבוד משובש.

אני כותב את זה מניסיון, תקופה ארוכה היה לי מצבר חלש שהתעצלתי והתקמצנתי להחליף והנעתי את הרכב עם כבלים.

לכן במקרה של הבחור אם מדובר בנתק חשמל טוטלי הנעה מיידית לאחר חזרת החשמל צריכה לגרום למנוע לפעול בצורה משובשת.

פורסם

מתוך ספר הנהג של הרכב שלי:

התנעת המנוע לאחר ניתוק וחיבור המצבר מחדש:

- סובב את מתג ההצתה

- המתן 10 שניות לפני התנעת המתנע כדי לאפשר למערכת האלקטרונית לאתחל מחדש בעקבות ניתוק המצבר.

פורסם

חברה' - למה שלא תסתכלו על הגרסה האנגלית שהיא הקובעת..................כי גם אצלי רשום 10 שניות והספר באנגלית באוטו ואין לי כח לצאת עכשיו

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם
חברה' - למה שלא תסתכלו על הגרסה האנגלית שהיא הקובעת..................כי גם אצלי רשום 10 שניות והספר באנגלית באוטו ואין לי כח לצאת עכשיו

א. למה אתה חושב שהגרסה האנגלית קובעת? אולי בדגמים בארץ הם שינו דברים. לא ניראה שהיה כאן תרגום לא מקצועי.

ב. מניסיון, אצלי לפחות עשר שניות זה לא מספיק, האוטו יניע אך סיבובי הסרק יקפצו כמו שיכור.

• תוכן חדש...