Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

COBRAF המכובד.

אני כן נהגתי על כמה וכמה מכוניות ספורטיביות. אחת מהם היתה אימפרזה טורבו ועוד אוטו אחד שנהגתי עליו אומנם לא בארץ אלה בחול זה היה פורשה 4S החדש של גיסי.

והוא בכלל בכלל לא נוח לנסיע אז מה זה לא אוטו טוב? המתלים שלו יותר קשים משל מאזדה משמעותית במיוחד עם מוד של הקשחת בולמי זעזועים. וגא'נט אם אני לא טועה או 20 או 19 אינץ' על רוחב של למעלה מ300 מ''מ. כן זה לא נוח אבל זה נותן אחיזה.

הסיבה שבחרתי במאזדה 3 היא זה שמחיר הזה ולצרכים שלי (אוטו משפחתי) אין משהו דומה לזה פשוט אין. אני לא יכול לקחת לעצמי אוטו קטן כמו איביזה טורבו לשמל וזה גם יצא לי מהתקציב וסובארו אימפרזה פשוט לא מתאימה למשפחה ואני בכלל לא מדבר על עלות הביטוח.

סה''כ רציתי לקנות אוטו משפחתי עם קצת "פלפל" כמו שאומרים כן?! האוטו ל מתיימר להיות רכב ספורט על תבינו אותי לא נכון, הוא פשוט הרבה יותר ספורטיבי ביחס לאחרים (סתם דוגמה סיויק או פוקוס). כן התיבה של 4 הילוכים מסרסת את המנוע MZR הטוב אבל אין ידני בארץ:cry:.

אתה אומר שבטיחות של מאזדה מפוקפקת אבל אם היתה קורה בEURO NCAP למה למאזדה הביאו 4 במקום 5 כוכבי בטיחות היתה חושב אחרת לגמרי. ו4 כוכבי בטיחות זה לא רע דרך אגב.

פורסם
לדעתי חישוקי 17" + צמיגים בחתך נמוך זה דווקא חיסרון ולא יתרון.

האוטו קופצני ומאוד קשיח ובכבישי ארצינו זה פשוט מתבטא במכות ורעידות חזקות ביותר ופשוט לא נעים לנסיעה.

מאזדה 3 רחוקה מאוד מלהיות רכב ספורטיבי, יש לה הגה מדוייק (לדעתי ההגה של הפוקוס עדיף מבחינת משקל ודיוק אבל זאת דעתי)

בנוסף 3 היא רכב מיושן והמחליפה כבר על האוניה בדרך לארץ, זה חלק מהשיקול לא לקנות אחת.

בנוסף לטעמי יש יותר מידי 3 על הכבישים, וזה שיש לך 2 ליטר לא ממש מבדיל אותך מכל המשפחתומטיות האחרות הנעות בבישי ארצינו.

מה לעשות שחישוקי 17" על צמיג חתך נמוך ב-3 פחות נוחים מאשר חישוקים קטנים יותר עם צמיג חתך גבוה יותר.

האוטו מקוייל יחסית קשיח, לא נראה לי שנסעת ברכב ספורטיבי כלשהו בחיים שלך אם אתה אומר ש-3 היא ספורטיבית, מנוע 2 ליטר עם תיבה אוטומטית 4 הילוכים, הרבה רעש ופוזה, ספורטיבית? לא נראה לי.

אם אתה מחפש רכב ספורטיבי, באמת שלא חסר במחירים של המאזדה לקנות מכוניות הרבה יותר ספורטיביות והרבה יותר מהנות לנהיגה.

לרכבים האלה אין כלל יומרה להיות ספורטיביים, אלא להיות משפחתית רגילה עם קצת אקסטרה כמו חישוקים יפים וחלון בגג ומלא צעצועים חשמליים

אני אגיד לצערי אבל מאזדה 3 היא פשוט רכב בינוני במחינת נוחות נסיעה, היא צפופה,קשיחה ורועשת והדבר שהכי מפריע היא גם לא בטיחותית כמו המתחרות האחרות בקטגוריה.

אז הדגם החדש כנראה יתקן כמה מהבעיה של הדגם היוצא שכמו שאמרתי לא טוב במיוחד וחוץ מעיצוב מיוחד לזמנו אין שום דבר מעבר למה שיש למתחרות האחרות.

ה-3 החדשה תישאר צפופה,קשיחה והגירסא שתשלוט בשוק תהיה עדיין עם תיבת 4 הילוכים

אז זה שנותנים לך "ג'אנטים" וספויילר וכל מיני מנורות נוצצות לא אומר שזה הופך אוטומטית את הרכב הזה לחורך כבישים.

מה לעשות אלה החיים

אתה אומר דברים שהם פשוט לא נכונים וחבל להטעות אנשים סתם. אני מבין שאתה אוהב את הרכב שלך, נהדר - הפוקוס מצויינת. אבל אתה מפגין חוסר בקיאות יסודית במכונית שעליה חרצת דעה כל כך מגובשת.

מאזדה רואה את ה-3 בגרסת ה-2.0 ליטר כהוט האצ' חלשה ולא כמשפחתית חזקה (לא כמו פורד עם הפוקוס). זו גם הסיבה שבחרה לצייד אותה בצמיגי פוטנזה מהמפעל (מאוד יקרים, אלו הם הצמיגים שתמצא על 350Z ו-Z4 כשהן יורדות מפס הייצור). היא בקלות יכלה לבחור צמיגים מצויינים אבל פחות ספורטיבים, אפילו מאותו יצרן - כמו הטורנזה למשל, אבל האמון של מאזדה ב-3 כמכונית ספורטיבית גדול עד כדי כך שבחרה לצייד אותה בצמיגים ב-4,000 שקל. זה אומר הרבה.

ה-3 מיושנת כמו שהפוקוס מיושנת. שתיהן מבוססות על פלטפורמת C1 המשותפת לפורד-מאזדה-וולו. ה-3 החדשה היא יותר מתיחת פנים מקיפה מאוד מאשר מכונית חדשה לחלוטין (כמו שפורד עשו עם הרענון לפוקוס לאחרונה). מאזדה 3 חדשה ע"ב פלטפורמה חדשה תראה את אוויר העולם רק לקראת 2013. בנוסף, לפי המבחנים שנעשו ל-3 מתוחת-הפנים על ידי TOPGEAR (המגזין, לא הסדרה) ומספר ירחוני רכב אירופאים אחרים, היא מרגישה הרבה יותר מעודנת ובוגורת ולמרות שעדיין מדהימה מבחינה דינאמית, איבדה קצת מהחיבור לנהג שה-3 הנוכחית מספקת.

הפוקוס היא בהחלט מהנה לנהיגה (היתה לי אחת MK2 זמן רב מאוד) אבל לא מגיעה לרף הספורטיבי והדינאמי של ה-3. מה לעשות שפורד רואה את הפוקוס פחות כרכב נישה לעומת מאזדה ומכיילת אותה לצד הנוח על חשבון חלק מהיכולת הדינאמית. מאזדה מנסה לפנות עם ה-3 לקהל שמחפש דינאמיות וחיבור עם הנהג אל מול כל שיקול אחר.

יתראה מזאת, גם גרסאות ה-1.6 וה-2.0 ליטר (GHIA) של הפוקוס הנמכרות בארץ הן ללא כיול המתלים הספורטיבי הקיים בחלק מרמות האבזור באירופה (TITANIM ו-ZTEC או משהו אם אני לא טועה בשמות). לכן למרות שהפוקוס בהחלט תהיה מהנה לנהיגה מרב מתחרותיה בסגמנט, היא הרבה פחות חדה, אוחזת ומגובשת כרכב ספורטיבי מאשר ה-3. כמובן שזה בה ע"ח נוחות נסיעה ואין ספק שמתליה של הפוקוס סופגים מהמורות באופן טוב הרבה יותר מאשר ה-3.

בד"כ ההמלצה שאני נותן למתלבטים בין הפוקוס ל-3 בגרסאות ה-2 ליטר היא שבמידה והרוכש מעוניין ברכב טוב ALL ROUND אז הפוקוס 2 ליטר עדיפה כי היא מפנקת יותר, עם תא נוסעים איכותי יותר ונוחה יותר. אבל במידה והרוכש מחפש ספורטיביות ודינאמיות ע"ח כל פרמטר אכן, אין אופציה אחרת מלבד ה-3 החזקה בקבוצת המחיר שלה.

אני מפנה אותך למבחן הזה שנעשה ל-3 בגרסת ה-2000 סמ"ק במגזין אוטו:

"...ומנוע שמוכן להצפין עד 7,200 סל''ד, לא קשה להשאיר את המנוע בתחום היעיל שלו (מעל 4,500) ולתת לשלדה לרקוד. ואת זה היא בהחלט יודעת לעשות. חדות והמיידיות בה נכנסת המכונית הזאת לפניות, פשוט מלהיבה, ריסון המרכב מצוין והגלגלים הקדמיים (העוטים צמיגי ברידג'סטון פוטנזה דביקים) כמעט ואינם סרים ממסלולם. הגלגלים האחוריים לעומת זאת – גם בזכות אותן תגובות חדות של הדוושה – לא רק סרים, הם פשוט יוצאים במחול כל אימת שבקרת היציבות מנותקת. צריך רק שמץ של פרובוקציה בכניסה לפנייה, בלימה נגררת לתוך האייפקס או משיכת הגה חזקה, והזנב מקבל חיים משלו - נסחף לתוך העיקול עם שליטת נהג נדירה. ההיגוי המהיר עוזר כאן מאוד, ואלמלא היו אומרים לנו שהוא בתגבור חשמלי, באמת שלא היינו מאמינים; זאת כי יש לו משקל מעולה, אפס שטח מת והוא לחלוטין נטול אותן תחושות מלאכותיות כה מוכרות ממערכות אלו."

דברים כאלו נכתבים בדרך כלל על מכוניות ספורט, לא מכוניות משפחתיות.

ודרך אגב, ה-3 הרבה הרבה יותר שקטה מהפוקוס. גם רעשי כביש מובדדים הרבה יותר טוב (היה כל כך נוראי בפוקוס שפורד הבטיחה שהנושא שופר במתיחת הפנים שבוצעה לרכב) ובעיקר רעשי מנוע. ושוב, היתה לי פוקוס MK2 זמן רב מאוד ולמרות שאהבתי אותה מאוד, הרעש שחדר לתא הנוסעים היה רב בהרבה מה-3 בכל גרסאותיה (כולל בגרסת ה-1.6 שמגיעה ללא הבידוד הנוסף הקיים מתחת למכסה המנוע בגרסת ה-2 ליטר). מה לעשות - זו המציאות למרות הסיטגמה ההפוכה. זה הפריע לי עד כדי כך עד שחשבתי להחליף את המישלין אנרג'י שהגיעו עם הפוקוס לצמיגים שקטים במיוחד רק כדי להוריד קצת את השאון בתא הנוסעים.

גם המושבים ב-3 טובים יותר לנהיגה ספורטיבית. אלו שבפוקוס חסרים כל סוג של תמיכה צדדית מה שפוגע ביכולת של הנהג לשבת ישר בזמן נהיגה ספורטיבית. הפריע לי מאוד.

• תוכן חדש...