Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עשיתי היום טיפול גדול ל-206 שלי, מודל 2003. ידעתי שצריך להחליף רצועת תזמון בטיפול, אך עם קבלת החשבונית להפתעתי ראיתי רכיב נוסף שהוחלף, "מותח טיימינג" בעלות של 405 ש"ח לפני מע"מ (למעלה מפי שניים מעלות הרצועה עצמה עליה ידעתי: 171 ש"ח, וגם זו עלתה למעלה מפי שניים מאשר לפני 3 שנים).

הדבר הפתיע אותי מכיוון שבהחלפת הטיימינג הקודמת לפני 3 שנים (במוסך אחר, המרכזי), לא הוחלף ה"מותח" הזה. האם זה דבר נורמלי או שסתם מותחים את הכיס שלי?

ושאלה נוספת: האם מקובל שמוסך מורשה יבואן משתמש ברכיבים חליפיים כרצונו? אמנם בחשבונית רשום ליד החלפים הנ"ל שהם מקוריים אך לצד רכיבים אחרים, למשל רפידות בלם שהוחלפו ושמן מנוע נרשם שהם חליפיים. כאשר שאלתי, בדיעבד (לגבי השמן) נאמר לי שאין דבר כזה שמן מקורי ושזה מאושר יבואן, קצת מעצבן מכיוון שהעלות שלהם היא ממש לא כמו של תחליפים (200 ש"ח לפני מע"מ לשמן..).

תודה,

שגיא

פורסם

מי שעשה לך טיימינג בלי להחליף את המותח אל תחזור אליו כי מכונאי הוא בטוח לא.וכן חייבים להחליף את המותחן בכל פעם שעושים טיימינג מכיוון שהמותחן הוא מיסב שיש לו בלאי ואם הוא יתפרק הרצועה תקפוץ והשסתומים יעשו לך מיקסר במנוע.שמן באמת לא יכול להיות מקורי {אלא אם כן תייבא את השמנים של total וגם הם לא ממש מקוריים} לגבי הרפידות אני באופן אישי מעדיף לשלם עוד קצת ולקבל רפידות מקוריות אבל אם הרפידות תחליפיות ברמה טובה{בטח שלא סיניות}אז אין בעיה.חוץ מזה אתה צריך להבין שאתה נכנס למוסך אתה צריך לבקש שיסבירו לך בדיוק מה הולכים להחליף ברכב ומהי רמת החלפים.אם אתה לא מעוניין שישתמשו בחלפים תחליפיים תבקש ותענה.

פורסם

אני מאמין שהשמן הוא השמן של TOTAL. ככה לפחות במוסך סיטרואן שלי.

בכל מקרה אני יכול לגלות לך כשאני גם עשיתי טיימינג לסיטרואן שלי וגם אצלי הוחלף מותחן.

מעבר לזה, אני ביקשתי להחליף גם את כל המותחנים הקיימים וכל מחזירי השמן - וזאת מכיוון שלא ידעתי מתי עשו טיימינג בפעם האחרונה.

נכון שאם הייתי מחליף רק רצועה הייתי יוצא בזול, אבל סיימתי עם נזק של מעל 2000 ש"ח מיוזמתי בלבד! וזאת מכיוון שלא ויתרתי על אף רכיב מרכיבי הטיימינג, כולל 3 מכסים מקוריים חדשים במקום אלו שהיו במצב מחריד - שבורים או סדוקים.

בקיצור - אולי היה מקום להוזיל מעט את העלויות, אבל בטח ובטח שכדאי להחליף רכיבים מתבלים כשכל מכלולי הטיימינג גלויים.

פורסם

מנוע 1.4 רגיל. בחשבונית אכן כתוב: מותח טיימינג TU 206. אך המחיר פי ארבעה מזה (המרכיב הכי יקר בטיפול).

פורסם

כמה עלה לך הטיפול הכל כולל הכל?

405 ש"ח לפני מע"מ זה די יקר למותחן טיימינג, בטח אם הוא לא מקורי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ה"חלק" הכי יקר בטיימינג הוא העבודה, הרצועה זניחה ועלות המותח קצת גבוהה אבל לא מדע בדיוני בהשוואה ליצרנים אחרים (אצלי בGTI עלה מותחן מקורי 350 ש"ח לא מזמן)

מה עם משאבת מים? בדקו את מצבה?

מי שמחליף טיימינג בלי מותחן באמת לא הייתי חוזר אליו כמכונאי כפי שהמליצו מעליי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כמה עלה לך הטיפול הכל כולל הכל?

405 ש"ח לפני מע"מ זה די יקר למותחן טיימינג, בטח אם הוא לא מקורי.

על החלפים של הטיימינג דווקא רשום שהם מקוריים.הטיפול כולו עלה כ 2,850 ש"ח כולל מע"מ (לאחר הנחה של 10%), וכלל החלפת כל הנוזלים (שמן/קירור/הגה/ברקס), טיימינג וצלחות+רפידות קדמיות.

מה עם משאבת מים? בדקו את מצבה?

מי שמחליף טיימינג בלי מותחן באמת לא הייתי חוזר אליו כמכונאי כפי שהמליצו מעליי.

אין לי מושג מה מצב משאבת המים, לא אמרו לי כלום עליה. בנוגע להחלפת טיימינג בלי מותחן: ההחלפה נעשתה ע"י הבעלים הקודמים, לפני 3 שנים במוסף המרכזי של פיז'ו ובחשבונית שלהם לא כתוב שהוחלף מותחן (והיא מפורטת עד רמת הבורג). אני מניח שאין מוסך מקצועי יותר מהמרכזי.. ולכן זה נראה היה לי מוזר.

פורסם

זה ממש יקר, אבל אין מה לעשות הלכת למוסך המרכזי (אני אישית חושב שהם גנבים )

יש לי גם פיזו 206, ודגם המנוע שלי הוא NFU, שזה הדגם של ה 110 כ"ס.

ביררתי בכמה מוסכים לגבי רצועת טיימיניג וכמובן גם מותחנים, יצא הכל 800 שקל כולל מע"מ ועבודה (והחלקים לאוטו שלי יותר יקרים משלך מכיוון ששלך הוא לא ספורט), והרצועה היא של גטס- שזה סוג בין הטובים.

פורסם

המחיר נשמע לי יקר. מנוע ה1400 הוא פשוט יחסית ו2800 ש"ח נשמע קצת יקר מדי, אלא אם על הדרך עשית גם טיפול גדול שכלל עוד דברים מסביב (ברקסים, למשל).

שלומי - החלפה של טיימינג במנוע שלך יקרה יותר לא בגלל שמדובר ב"מנוע ספורט" אלא בגלל שהוא פשוט מסובך יותר לעבודה ודורש יותר זמן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הטיפול האחרון לא היה במוסך המרכזי אלא בסתם מוסך מורשה יבואן (ואפילו אחד שנחשב ליחסית זול, כנראה שלא עוד).

והכיף לא נגמר: הלכתי היום לטסט במחשבה שסיימתי את הבלאגן, ועכשיו מסתבר שצריך להחליף גם משולשים, שהוחלפו לאחרונה לפני פחות משנה וחצי.

העלות במוסך המורשה: 420 ש"ח לאחד לחליפי, או 600 ש"ח לאחד מקורי + 500 ש"ח עבודה, לפני מע"מ כמובן.

נשמע לי כמו עלויות די מטורפות: ההחלפה הקודמת עלתה לי כ 1,200 ש"ח כולל מע"מ, אבל קיבלתי חלק חלופי שלא החזיק שנתיים. מה הייתם מציעים לי לעשות? האם מקורי יחזיק יותר? האם לחפש מוסך אחר? (אשמח להמלצות באזור ראש העין-פתח תקווה-יהוד).

תוספת: בטופס של מכון הרישוי רשום שה"תותבים למשולשים" אינם תקינים. האם באמת צריך להחליף את כל המכלול כמו שבמוסך טענו או שמדובר בחלק קטן יותר?

תודה,

שגיא

פורסם

זה נראה לי מחיר מוגזם, בקסרה שלי הוחלפו משולשים לפני כ 4 חודשים בעלות של כ 350 ש"ח כ"א וזה עוד במוסך מורשה.

כרגע אני לא בבית, אבל יותר מאוחר אני אוכל לתת לך מחירים מדוייקים של המשולשים כולל עבודה.

פורסם

במנוע NFU יש גל זיזים כפול (16 שסתומים), ולכן העלויות גבוהות יותר (יש שני מותחנים ורצועה יקרה יותר).

400 ש"ח למותחן מנוע 1400 זו הגזמה פראית. מחיר המשולשים גבוה מדי.

מחליפים את כל המשולש כי זה יותר זול (משולש חליפי חדש עולה פחות משעות מוסך שיתבזבזו על חליצת הבוקסות (תותבים) מהמשולש ב-PRESS. נדמה לי שמשולש עולה בערך 300.

ממליץ לבדוק את "שאפט" בת"א, או - אם בפ"ת, את המוסך המורשה של דני בראל בז'בוטינסקי.

אין הכרח להחליף מותחן באופן אוטומטי, תלוי במצבו, אם כי נהוג להחליפו עקב העלות הזניחה באופן יחסי (זניחה - הכוונה אינה 400 ש"ח).

פורסם
במנוע NFU יש גל זיזים כפול (16 שסתומים), ולכן העלויות גבוהות יותר (יש שני מותחנים ורצועה יקרה יותר).

400 ש"ח למותחן מנוע 1400 זו הגזמה פראית. מחיר המשולשים גבוה מדי.

מחליפים את כל המשולש כי זה יותר זול (משולש חליפי חדש עולה פחות משעות מוסך שיתבזבזו על חליצת הבוקסות (תותבים) מהמשולש ב-PRESS. נדמה לי שמשולש עולה בערך 300.

ממליץ לבדוק את "שאפט" בת"א, או - אם בפ"ת, את המוסך המורשה של דני בראל בז'בוטינסקי.

אין הכרח להחליף מותחן באופן אוטומטי, תלוי במצבו, אם כי נהוג להחליפו עקב העלות הזניחה באופן יחסי (זניחה - הכוונה אינה 400 ש"ח).

יש לך מושג כמה עולה מותחן למנוע NFX והאם אמור להיות הבדל בינו לבין המותחן של ה NFU ?

• תוכן חדש...