Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לבנות קרוס-אוברים חדשים לרמקולים שברשותי. חישבתי את הערכים הדרושים לסלילים ולקבלים, אך בכל שלושת חנויות האלקטרוניקה שהייתי בהן היום בבאר-שבע לא היה להם רכיבים בגודל ובערכים שאני צריך (מה גם שקבלים בי-פולאריים לא היה בכלל).

צירפתי תמונה להמחשת הגדלים המבוקשים.

האם מישהו יודע על חנות אלקטרוניקה שמתעסקת עם רכיבים בגודל הזה? אשמח לשמוע על חנויות באיזור המרכז ודרומה.

תודה,

איתמר.

crossover_1280.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אריהב במושב נורדיה

בשד' הר ציון ת"א: אבן אלקטרוניקה, אריסטוק

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

1. תיל לסלילים לא מוכרים בשום חנות באיזור ת"א

2. קבלים לא מקוטבים תוכל לרכוש אצל סימן טוב או אצל הייבואן הכי גדול 'אלקטרוניקה שדרות הר-ציון'.

בכול מקרה תמיד ניתן להרכיב קבל לא מקוטב משני קבלים מקוטבים בטור.

איזה ערכים של קבלים אתה צריך ?

תיל לסליל באיזה קוטר ? מצופה אמייל או חשוף ? (יש לי כמה קטרים בבית)

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק, חיכיתי לתגובה שלך :wink:

אני לא מחפש תייל לסלילים, אני מחפש סליל מוכן (air core). בגדול הסליל יכול להיות בעובי 20-22 גייג' ומטה (כלומר עבה יותר) אך 20 יספיק בהחלט. מה הכוונה במצופה אמייל? לא מדובר בנחושת?

ערכים: 15 מיליהנרי ו 0.36 מיליהנרי.

קבלים אין בעייה להשיג (446 מיקרופאראד ו 11 מיקרופאראד, 50V ומעלה), מקסימום אני אזמין מחו"ל ואחבר פרללית כדי לקבל ערך דרוש. השאלה היא כמה עולים הסלילים. משיטוט קצר באינטרנט מצאתי רק סלילים איכותיים וממותגים בכמה עשרות דולרים לסליל, רחוק מאוד מהתקציב לפרוייקט :?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, יש לי המון ניסיון בבניית סלילים לתחום ה-RF ככה שאני בטוח שגם סלילים לתחום השמע כורכים מתיל נחושת מצופה אמייל (לכה) שמהווה בידוד בין הכריכות.

קבלים כנראה תוכל להשיג. כמובן יש לעגל את התוצאה לערך הקבל הסטנדרטי הקיים בשוק וזה ממש לא משנה מכיוון שהטולרנס נעה בין 10-20 אחוז דיוק בקבלים אלקטרוליטים.

11 מיקרו-פארד=10 מיקרו-פארד

446 מיקרו-פארד=470 מיקרו-פארד

סליל מוכן לא תוכל להשיג בחנויות שציינתי. תוכל אולי לנסות להשיג סלילים בחנות שמתעסקת רק ברמקולים שנמצאת מול 'אלקטרוניקה שדרות הר-ציון' (שכחתי את שם החנות).

במידה ותצטרך 1 מטר של תיל נחושת מצופה אמייל בקוטר של 0.8 מילימטר שזה בערך 20 A.W.G.

האם אתה בונה את קרוס על מעגל מודפס כפי שנראה בתמונה שצירפת ?

פורסם
תנסה אצל כשיוף אלקטרוניקה בירושלים 02-6252528

מה?! כשיוף?!

אני מכיר אותם קרוב ל-20 שנה. לא רק שאין להם כלום,

אלא שהיחס ללקוחות הוא כל כך מחפיר, מאז ומעולם,

שעדיף לנסוע לתל אביב, לא משנה בשביל מה.

הם שורדים בתחום כי יש מעט מאוד חנויות אלקטרוניקה בירושלים, שום סיבה אחרת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לירושלים לא תכננתי להגיע, תודה על ההמלצה.

אוקיי, אני כנראה באמת "אעגל" פינות בכל הקשור לקבלים. חשבתי לרכוש מספר קבלים בכדי להגיע לערך המתאים (בחיבור פרללי) אך אם הטולרנס של קבל הוא 10% לכאן או לכאן זה לא קריטי מדי.

לגבי הסלילים, ניתן ללפף סלילים ולהגיע לערך הדרוש? ממה שמשתמע מדבריך סיכויי מציאת סליל בערך המתאים די נמוכים.

לא, אין לי כוונה לייצר או לרכוש מעגל מודפס. זה פרוייקט ראשוני ונסיוני בלבד.

תודה,

איתמר.

פורסם
לירושלים לא תכננתי להגיע, תודה על ההמלצה.

אוקיי, אני כנראה באמת "אעגל" פינות בכל הקשור לקבלים. חשבתי לרכוש מספר קבלים בכדי להגיע לערך המתאים (בחיבור פרללי) אך אם הטולרנס של קבל הוא 10% לכאן או לכאן זה לא קריטי מדי.

לגבי הסלילים, ניתן ללפף סלילים ולהגיע לערך הדרוש? ממה שמשתמע מדבריך סיכויי מציאת סליל בערך המתאים די נמוכים.

לא, אין לי כוונה לייצר או לרכוש מעגל מודפס. זה פרוייקט ראשוני ונסיוני בלבד.

תודה,

איתמר.

אכן הסיכוי קלוש למצוא סליל בעל ערך מתאים.

אתה יכול לבנות בעצמך סליל 'ליבת אוויר' (AIR CORE) על-ידי לפוף תיל נחושת מצופה אמייל על כול חתיכת פלסטיק בצורה גליל שיש ברשותך כגון: צינורית PVC.

דרך אגב תיל נחושת אתה יכול לנסות אצל כול משפץ אלטרנטורים (בדרך כלל הקטרים שהם מחזיקים הם גדולים אבל שווה לנסות).

בכול מקרה אני יכול לתת לך תיל בקוטר 0.8 מילימטר באורך 1 מטר שמתאים למטרה.

הבעיה היחידה היא להגיע לערך הרצוי שיש למדוד אותו בעזרת מד השראות.

פורסם

תודה מרק, עזרת לי הרבה :wink:

איתמר.

פורסם

מד השראות נראה בדיוק כמו רב מודד רגיל והמדידה מתבצעת על-ידי חיבור הסליל לכבלי הבדיקה של המודד פשוט מאוד כמו בדיקת מתח.

לא ניתקלתי בארץ במד השראות זול למכירה לכן במידה ואתה בונה סליל אחד לשנה ניתן למדוד את ערך הסליל בעזרת סקופ+מתנד בתדר של 2 קילו-הרץ.

סלילים לתחום השמע לא חייבים להיות בדיוק רב לכן במידה ואתה בונה סליל לפי תוכנית מוכנה מראש עם פרטי הליפוף קרי מספר הכריכות,קוטר התיל,קוטר הליבה אזי אין לך צורך ממשי במד השראות.

DMM.jpg

• תוכן חדש...