Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר קריאה של המדריכים וניסיון בחיפוש, עדיין לא מצאתי הסבר ברור איך בדיוק זה עובד.

יש לי מגבר 4 ערוצים, ערוצים 1 ו-2 מחוברים לקומפוננט, וערוצים 3 ו-4 בגישור לסאב, לכל זוג ערוצים יש HPF ו LPF .

הבנתי שרצוי לחתוך את הסאב בLPF 80HZ ,

מה שלא הבנתי, זה את מה אני בדיוק מכוון כדי שהסאב יחתך בנקודה הזו? האם LPF צריך להיות על 80HZ וכך גם הHPF?

ומה לגבי הקומפוננט? אם אחרי שכיוונתי את הסאב בערוצים 3 ו4 אני מה עכשיו אני מכוון בערוצים 1 ו2 בLPF וHPF?

תודה לכל מי שיכול לעזור :-)

פורסם

איזה מגבר יש לך? ברוב המגברים אין אפשרות להישתמש בו זמנית גם בHP וגם בLP אלה רק באחד מיהם לכל זוג ארוצים .

יש לך בורר מצבים HP-LP-FLAT או FULL RANGE . תבחר במצב LP אבור הסאב ותכוון בהטעם . עבור הקומפוננטים תבחר במצב HP ותכתוך בהטעם . אני מקווה שהייתי ברור :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

תודה רבה, באמת יש בורר כזה..:-D אז אם אני בוחר בערצים 3 ו-4 ושם את הבורר בLPF אז אין חשיבות היכן אני מכוון את הHPF באותם ערוצים?

על כמה אתה ממליץ לכוון אותם? יש לי אפשרות מ50HZ עד 500HZ

פורסם

הסבר מאוד פשוט:

HPF - High Pass Filter

כלומר סינון של מעבר תדרים גבוההים.

LPF - Low Pass Filter

כלומר סינון של מעבר תדרים נמוכים.

האוזן האנושית (של תינוק נולד) מסוגלת לשמוע מ20HZ עד 22KHZ, עם השנים והחסיפה של רעש גבוהה אתה מגביל את הטווח גם בגבוההים וגם בנמוכים.

עכשיו לעניני המגבר: כפי שאמרו לך שאת הLPF אתה מכוון ל80 וזה למה? כי כל תדר שמעל הנתון הזה פשוט לא יעבור ואתה תקבל נטו תדרים נמוכים של באס. הכיוון מתבצע על פי דיאגרמת התדרים של הסאב שלך, כלומר אילו תדרים הסאב שלך בכלל מסוגל להוציא? (לדוגמה - http://www.audio-ideas.com/wp-content/2008/06/pars1v2f.jpg)

אותו דבר לגבי הHPF , אתה מכוון את הבורר לפי התדר שעד אליו אתה רוצה לחתוך וזה למה? כי אתה מעוניין להפריד בין קבוצות התדרים שהגבוההים ילכו לטויטר, האמצעים למיד והנמוכים לסאב.

הכיוון מתבצע על פי הדיאגרמה של כל רמקול בנפרד ובכך יוצא שאתה מקבל את כל הצלילים יחד ללא הפרעות.

למערכות שיש להם כיוון של מעבר תדרים (קרוס מובנה) רצוי ואף עדיף לכוון אותו דבר גם במגבר.

הרבה אנשים שמים על מצב FULL RANGE שזה אומר העברה של כל התדרים ללא הגבלה - טעות וזה למה? כי כל רמקול מתנהג אחרת ולא לכולם יש את אותה הדיאגרמה ויכול להיות מצב שאתה תשמע חלק מהתדרים (וכמובן צלילים) מהרמקולים שלא נועדו להוציא צליל כזה (דוגמה - באס מהרמקול מיד).

לסיכום ניתן לכוון על פי האוזן אך הכיוון יהיה לרוב שגוי כי הכיוון מתבצע לא במקום אופטימאלי (אטום סאונד) ולרוב מזווית שמיעה לא נכונה.

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם

קודם כל אתה צריך לבדוק האם בHU(רדיודיסק)יש אפשרויות לכיווני LP ו HP

אם יש,תשתמש בהם ואת המגבר תשאיר על FULL.

אני מציע לך להתחיל עם כיווני הרמקולים.מאד חשוב לחתוך את התדרים הנמוכים(מכיוון שהסאב מוציא אותם)מה גם שתדרים אלו צורכים הספק ובווליום גבוה אף מתקבלים עיוותים.

יש לך אפשרויות לחתוך ב-80,125,160HZ.תבדוק מה מתאים לך ובאיזה עוצמה.

לאחר שסיימת עם הרמקולים,נתק את הכניסות שלהם מהמגבר ותתחיל לכוון רק את הסאב

לבסוף תבדוק איך נשמעת כל המערכת ותעשה כיוונים סופיים.

זה על קצה המזלג

בהצלחה

• תוכן חדש...