Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע בשעה טובה הצלחתי לתקן את הרדיו המקורי (1964) המשדר בתדר A.M. אמנם איכות הקליטה אינה גבוהה במיוחד ומגוון האפשרויות של התחנות מצומצם למדי, ברם המקוריות שיכנעה אותי וכך פעלתי אולם ישנה בעיה, ככל שסיבובי המנוע עולים נשמעת מעיין שריקה עמומה מתוך הרמקולים. האם מדובר בווסת שגמר את חייו או בבעיה אחרת?

מדובר ברכב (אמריקאי 1964) בו מותקן אלטרנטור.האם יתכן שחייו של הווסת הולכים ומתקצרים, מהסיבה שככל שסיבובי המנוע עולים, חוזק האורות גוברים?

מה דעתכם? ותודה למשיבים.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

יש שני כיוונים:

1. פילטר למניעת רעשי אלטרנטור אותו מרכיבים על קווי המתח של הרדיו.

2. אלטרנטור שמתח ה-AC שלו חזק מידיי ולכן גורם לרעשים.

יש לבדוק שאכן רמת ה-AC כשהמנוע דולק עומדת בגדר הנורמה. אם נמצא שתקין לבחון הוספת פילטר (נמכר אצל כל מתקין סטריאו).

פורסם

שלום.

שריקה השראתית ברדיו יכולה לנבוע משתי סיבות.

האחת מחוטי ההצתה אם הם מנחושת , אבל אני בטוח שהם חוטי פחם אז אפשרות של רעש ברדיו ממערכת ההצתה ניפסל.

האפשרות השניה היא מהאלטרנטור. מה עושים ? [את התחת מכסים :shock:] מרכיבים קבל השתקה בין הא + של האלטרנטור ולגוף המנוע ושלום לרעשים. כמו כן ניתן אם פטיש 5 ק"ג נותנים מכה אחת טובה במרכז הרמקול ויותר לא תשמע כלום. :lol:

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה רבה ייושם על הבוקר...

המשך ערב נעים

ומשהו על הגברת:

פורסם

"קבל השתקה" ו"שריקה השראתית" שניהם מושגים שאלוהים יודע מאיפה הגיעו.

לרעש אין שום קשר להשראות ותפקיד הקבל (שקיים בכל אלטרנטור) הוא להקטין את הגליות של האות במוצא הווסת של האלטרנטור.

בכל מקרה אם האלטרנטור לא תקין שום קבל שבעולם לא יעזור לו.

פורסם

גם לי בGMC יש רדיו מקורי והוא עובד וקולט רק רשת ב' ,אבל יש הרבה שריקות עד שמצליחים להגיע לתחנה היחידה בעברית -רשת ב' .

למרות שכבר מזמן יש לי שם מערכת MP3 אני אשמח לדעת אם תקין .

אבי אמר לי שכנראה יש מגע של האנטנה בגוף ואז הוא לא קולט, האם זה נכון?

לי נראה שהוא תקין בגלל שהוא מוצא הרבה בערבית ואחד בעברית.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

תלוי איפה אתה גר/נוסע. אם אתה הרבה בשטחים (יוש) - ברור שתשמע רק ערבית, ורק את רשת ב' כי הגלים שלה חזקים יותר כמעט מכל תדר אחר (ב-AM הם משדרים על 1080MHZ). אז תסיק לבד...:wink:

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני גר במושב ממש ליד נתניה ,ולפי מה שאני יודע זה לא שטחים...

בכל מקרה אני לא משתמש ברדיו הזה ,פעם בכמה זמן אני מפעיל לראות שהכל עובד וזהו.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
שלום.

שריקה השראתית ברדיו יכולה לנבוע משתי סיבות.

האחת מחוטי ההצתה אם הם מנחושת , אבל אני בטוח שהם חוטי פחם אז אפשרות של רעש ברדיו ממערכת ההצתה ניפסל.

האפשרות השניה היא מהאלטרנטור. מה עושים ? [את התחת מכסים :shock:] מרכיבים קבל השתקה בין הא + של האלטרנטור ולגוף המנוע ושלום לרעשים. כמו כן ניתן אם פטיש 5 ק"ג נותנים מכה אחת טובה במרכז הרמקול ויותר לא תשמע כלום. :lol:

בברכה בני ל.

מנסיונך אנא ציין בבקשה איזה קבל יש להתקין בין הפלוס ולגוף המנוע קבל אלקטרוליטי או קבל קירמי ? מהי הקיבוליות של הקבל 1000 מיקרו-פארד או 100 מיקרו-פארד ?

האם הרעש ייעלם גם בתחום התדרים של שידוריי FM ?

איזה כייף לי :)

פורסם

טעינה תקינה, מצבר תקין, אנטנה קולטת ותקינה.

הבוקר הותקן פילטר למניעת רעשי מנוע והבעיה נפתרה.

תודה לכולם ושבת שלום

ומשהו על הגברת:

פורסם
שלום.

שריקה השראתית .....

האחת מחוטי ההצתה אם הם מנחושת....

האפשרות השניה היא מהאלטרנטור.... מרכיבים קבל השתקה בין הא + של האלטרנטור ולגוף המנוע ושלום לרעשים. ...

בברכה בני ל.

"קבל השתקה" ו"שריקה השראתית" שניהם מושגים שאלוהים יודע מאיפה הגיעו.

...

אביב, הם הגיעו מהימים של פעם, גם אם אינם נכונים במינוחם, למכונאים הוותיקים לפחות (וזאת אני מציין דווקא לטובה, כי המכונאים של פעם היו פעמים רבות, מוציאים "יש מאיין") היו מינוחים כאלה ואחרים, בעזרתם הגדירו תופעות, ופתרו אותן לרוב, גם אם היו צריכים להתייעץ עם חשמלאי רכב דאז, בעניינים שאינם בתחומם.

מנסיונך אנא ציין בבקשה איזה קבל יש להתקין בין הפלוס ולגוף המנוע קבל אלקטרוליטי או קבל קירמי ? מהי הקיבוליות של הקבל 1000 מיקרו-פארד או 100 מיקרו-פארד ?

האם הרעש ייעלם גם בתחום התדרים של שידוריי FM ?

בני אינו מומחה אלקטרוניקה , גם אינו מתיימר להיות כזה, גם לא מציג את עצמו כזה. אני חושב שלבוא בתגובה כזו, זה לא נחוץ.

כל שבני רשם, לעניין חוטי הצתה נחושת ופחם, מגיע מנסיון, זה דבר ראשון שיש לבדוק ברכבים כאלה, ובמיוחד , כאשר מכשיר הרדיו מקורי, מהדגמים ההם.

גם לעניין הקבל שבני תיאר המותקן על האלטרנטור, כך היה נהוג על ידי יצרן הרכבים, במודלים ההם, וחדישים יותר, כדי למנוע, או לכל הפחות, להפחית השפעת פעולת האלטרנטור לרעשים.

מאז התקדמו מערכות הרדיו עד מערכות מוגברות, מערכות וידאו-אודיו ברכבים, ועוד. גם במקרים כאלה, ניתן למצוא מתקינים שמושגים מסויימים אינם בלקסיקון שלהם, ואולם, הם יפתרו בעיות רעשים ,מהר מאחרים שיודעים לדקלם אינצקלופדיות ואוטסטרדות מידע.

לעניין פותח התרד', יש לבדוק בנוסף שהאנטנה תקינה, מעוגנת היטב לגוף הרכב, שאינה מקצרת, לא לשכוח לבדוק שחוטי ההצתה אינם מנחושת, לוודא מתחים תקינים לרדיו, לוודא שהאלטרנטור פועל כראוי, ואם יש בעיות רעשים, ניתן לפתרן באמצעים נוספים, אך יש להתחיל באלה.

דני.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לעניין כבלי הצתה מנחושת.

בזמנו היינו מרכיבים רזיסטורים נגד רעשים על כבלי הנחושת, שהיו משמשים גם כראש לפלג ולקוייל.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דני לא שמת לב שהבעיה נפתרה? :-)

דוד גם היום כמו אז ישנם נגדים (רזיסטורים) בחוטי הנחושת, לרוב Built in במחברי הפלאגים או בצד השני.

בחוטי פחם הם לרוב לא נחוצים כיוון שהמוליכות גם ככה נמוכה.

• תוכן חדש...