Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

הרכב שרייד שנת 93 מנוע 1.3 הרכב במצב מצויין לאחר שיפוץ מקיף.

את הרכב קניתי במחיר מצחיק ובמצב מזעזע ואני אוהב אותו מאוד ולא מתקוון למכור אותו בשנים הקרובות ,

ולכן חשבתי להפוך את המנוע למוזרק כמו השרייד בשנים היותר מוקדמות , כמובן הזרקה חד נקודתית.

השאלות הן :

1) איזה מערכת הזרקה אני יכול לחבר לו (מזרקים + סרעפת יניקה אם יש צורך להחליף וכו )

2) עלות של כזה פרויקט . (את כל העבודה אני עושה לבד)

3) חוקי , לא חוקי אם לא יש דרך להפוך לחוקי?

4) בעיות שהסבת המנוע למוזרק יכול לגרום להם ?

תודה מראש.

פורסם

שלום רב !

העלות גבוהה, ועולה על שווי הרכב כמעט.

תשובתי הבאה היא לקונית וחוזרת על עצמה, למה ומדוע, לא תשקיע את הכסף בשרייד בעל שנתון גבוה לפחות בשלש 4 שנים, וכך גם תקבל שרייד מודרני יותר, מוזרק, ושקט של אישור בלמים מהשנה הבאה, וגם חיסכון , וגם אהבתך לרכב תשאר, ללא כאבי ראש ובלבולי מח?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אין מערכת הזרקה חד נקודתית לשרייד ז"א שתצטרך למצוא מערכת של רכב אחר ולהתחיל לעשות התאמות מכניות ואלקטרוניות.

יש גם משאבת דלק, צינרת דלק, שינוי סעפת, רתמת חוטים וחיבורם לרכב למקומות שונים ומחשב הזרקה.

אם תשתמש במערכת לא של הרכב הזה הרכב לא יעבוד תקין ללא תיקוני תוכנה או התאמות חיצוניות לסגנלים של החיישנים ועדיין לא תהיה התאמה מלאה.

לבד לא תוכל לעשות זאת זה בטוח אז אני מציע לך לשקול זאת שוב.

פורסם

לפי מה שאני יודע,בחו"ל היתה קיימת שרייד בעלת מערכת הזרקה רב נקודתית בשנים בין 88-93. תבדוק את העניין דרך אתרים בחו"ל.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

שלום רב !

האם קראת את תגובתו של דניאל?

אם לא קרא אותה שוב בעיון.

כל עצה אחרת שתקבל כאן היא לא מעשית, או קשה לביצוע ,או לא כדאית ומשתלמת, תנסה להבין את המסר שלי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום הנושא החלטתי להקפיץ אותו שוב מכיוון שלא קבלתי תשובות מספיקות ובזמנו ירדתי מהעניין .

כאמור יש ברשותי שרייד 93 1300.

לא קיימת האפשרות שאני אמכור את האוטו בגלל כמה סיבות ולכן אל תציעו לי למכור ולקנות רכב מוזרק .

עכשיו השאלה בעצם היא האם ניתן להסב את המנוע שלי מקרבורטור להזרקה כמו בשרייד היותר חדשות , לפי מה שאמרו לי המנועים זהים בדיוק למעת מערכת ההזרקה שכוללת סרעפת יניקה שונה , מערכת הזרקה (חד נקודתית אם איני טועה) ומחשב ניהול.

ולכן אם אני קונה מערכת חדשה קומפלט מהחברה של השרייד החדשות האם היא תתאים?

אני רוצה שלא תתייחסו לפאן הכספי אלא לביצועי והחוקי.

פורסם

תצטרך , משרייד 1300 מודל חדש מוזרקת:

מחשב ניהול מנוע, סעפת מושלמת כולל מזרקים, בית מצערת, חישן מצב מצערת, צמת חשמל, בית מסנן אויר והצינור שלו להתאמה לסעפת.

חיישן MAP שנמצא על הקיר אש.

משאבת דלק טבולה במיכל שמותאמת ללחצי הזרקה, פה אולי תהיה בעיה להתאים משאבה למיכל הקיים מכיוון שאצלך משאבה מכנית חיצונית על המנוע, אבל אפשר לסדר הכל,

פשוט להרכיב ולנסוע, במנועים אלו אין חיישן קרנק וחיישני גל זיזים. זה אמור להיות פשוט מאוד, הבלוק הוא אותו בלוק,

הצתה נשארת אותה הצתה,

בהצלחה.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

כתבתי שהנושא נפתח כבר עלידי ושלא קבלתי תשובות מספקות מכיוון שכל התגובות מתייחסות לפאן הכספי

ורק דניאל התייחס להסבה מפחינה מעשית אבל עכשיו השאלה היא על שימוש במערכת קומפלט של שרייד חדשה מוזרקת שלפי מה שנאמר לי המנועים זהים ורק מערכת היניקה שונה . (באיבי לא מצאתי כלום )

פורסם

לשברולט השאלה שלי האם כל הפרטים שציינת כוללים במערכת קומפלט שאני מביא מהחברה (למעת הצמה החשמלית )

פורסם

פשוט להרכיב ולנסוע, במנועים אלו אין חיישן קרנק וחיישני גל זיזים. זה אמור להיות פשוט מאוד, הבלוק הוא אותו בלוק,

בהצלחה.

איך זה יכול להיות?:shock: נראה לי שנפלה טעות..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

לא נפלה טעות, בדגמים הראשונים של השרייד והאפלאוז המוזרקות אין חיישן קרנק, ואין חיישן גל זיזים, יש בתוך המפלג מערכת מסוג "הול" שאחראית על ההצתה וההזרקה.

אכן נפלה טעות בתשובתי הוא יצטרך להחליף גם את המפלג והכויל.

את החלקים לא נראה לי שתזמין מהחברה, כי זה לא כלכלי , אתה צריך לחפש רכב כזה מושבת מתאונה או משהו דומה,

להעביר חלקים והרבה סבלנות.

לא ביצעתי זאת מעולם על רכב מסוג דייהטסו, אבל לא נראה שצריכה להיות בעיה כי המערכת די פשוטה.

אני בזמנו הלבשתי על לגאסי קרבורטור 1600 מערכת הזרה רב נקודתית של אימפרזה 1600, הרבה מאוד שעות עבודה, סבלנות, אבל בסופו של דבר הכל מתאים, בסובארו הכל מוכן. הבלוק אותו בלוק .

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

אז אם הפיכת המערכת למוזרקת על המנוע הקיים כלכך מסובכת וקשה מה עם האפשרות להזמין מנוע חדש מהחברה של שרייד חדשה ולהרכיבו ?

- האם הוא מתאים ?

- כמה יעלה ?

- חוקי ?

• תוכן חדש...