Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי - OBDII ומכסה הדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העלתי את האוטו שלי לבדיקת מחשב בעזרת כבל יעודי לסריקת תקלות.

ה OBD טוען שהמכסה דלק שלי לא מקורי ויש ממנו דליפה חזקה של אדי דלק.

מספר התקלה היא: P0455

"Evaporative Emission Control System Leak Detected (no purge flow or large leak)"

לאחר ברור קטן, האוטו באמת בלי מכסה מקורי אלא תחליפי.

ומספר פעמים שאלתי את עצמי:

בכול רכב שאני מתדלק (ויש הרבה) ברגע שאני פותח את המכסה יש מין "פסססססס" ומשתחרר לחץ אוויר קל, ואצלי ביונדאי אין :roll:

(אני רוצה גם את הפססססס !!).

איפסתי את התקלה, ונסעתי מספר ימים והיא חוזרת כל פעם מחדש.

עכשיו לפני שאני רץ להחליף מכסה דלק, חשבתי לשים נילון וליראות אם זה יחזור הפעם, כי יכול להיות שיש חור במיכל עצמו....

מה אתם אומרים?

נ.ב: לכול מי שיש מכסה דלק לא מקורי שיבדוק את הנושא, אולי יש לו בריחת "דלק" או יותר נכון אדי דלק.

פורסם

לא להחליף מכסה דלק.

התקלה בקניסטר , וזה שאתה לא שומע פסססס זה טוב.

יום טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

הפסס הזה נובע לרוב מנשם סתום חלקית,

למחשב אין דרך לדעת אם המיכל דלק שלך אטום או לא

בזמן שהמנוע מונע יש ליד המנוע קופסא שחור שמתחבר אליה צינור דלק (לרוב צינור פלסטיק מעפן) זה גם עושה רעש טיקטוקים כזה,

בקיצור בדרך כלל שיש דליפה בצינור הנ"ל אתה רואה את התקלה הזאת, צריך לבדוק ובמידת הצורך להחליף צינור

פורסם
אפשר לדעת מה זה קניסטר?

קניסטר=מסנן פחם פעיל שהינו חלק ממערכת מיחזור גזי פליטה.

איזה שנה הרכב ? נפח מנוע ?

אני הייתי מתחיל בהחלפת פקק מיכל דלק (תקין) בהשאלה מרכב אחר בכדי לבדוק שהבעיה לא נובעת מכסה 'דולף'.

איזה כייף לי :)

פורסם

הרכב שנת 2000 עם מנוע 2000.

המכסה באמת אינו מקורי, ניילון יעזור? (אין לי מכר עם מכסה דלק של סונטה) אני ינסה עם מכסה של אקסנט חדשה.

עתיד - אם למחשב אין אפשרות לדעת, אז איך הוא נותן לי תקלה כזאת?

פורסם

לדעתי אין לרכב הזה בכלל משאבת ואקום לבדיקת אטימות מיכל הדלק ואם נורת ה OBD לא דולקת אז זו תקלת ghost בלבד שנגרמת כנראה מהשימוש בסורק או פרוטוקול תיקשורת לא מתאים.

למה אתה לא מציין את דגם הרכב במדוייק?

פורסם
לדעתי אין לרכב הזה בכלל משאבת ואקום לבדיקת אטימות מיכל הדלק ואם נורת ה OBD לא דולקת אז זו תקלת ghost בלבד שנגרמת כנראה מהשימוש בסורק או פרוטוקול תיקשורת לא מתאים.

למה אתה לא מציין את דגם הרכב במדוייק?

הרכב המדובר הוא יונדאי סונטה.

עתיד - לטענתך?, ברכבים אחרים כן יש אפשרות לבדוק?, או שאתה טוען שאין בכלל בשום רכב לבדוק כזה דבר.

כי אם כן איך אתה מסביר שיש קוד תקלה כזה, ועוד כמה קודים שקשורים לבריחת אדי דלק? (לא חייב אצלי ברכב)

בברכה טל.

פורסם

אין למחשב יכולת לבדוק את מכסה מיכל הדלק

התקלה נוגעת למערכת שנקראת מיחזור אדי דלק (evap)

לפי המלל של התקלה יש משיכת אוויר במערכת הנ"ל

יש לבדוק את הצינורות של המערכת וגם אם השסתום תקין

תשכח מהמכסה

קובי

פורסם

המכסה של האקסנט מתאים וניראה שהוא סוגר טוב....

ניראה בעוד כמה ימים אם התקלה תחזור.

אני רשמתי לגבי המכסה, כי חיפשתי את התקלה באתר של תקלות, וזה מה שהיה רשום שלרוב זה בעיה מהמכסה ולכן יש להחליף אותו, לאפס את התקלה ולנסוע יום עד יומיים ולראות אם התקלה חוזרת, לא אני קבעתי את נושא המכסה.

איך אני בודק את הצינורות שהוזכרו כאן?

האם יש צורך לבדוק בכלל? או שכדאי רק כשמורגש ירידה בצריכת דלק?

בברכה טל.

פורסם
זאת לא התקלה - נקודה

אין למחשב ברכב הזה דרך לדעת....חפש בכיוון אחר

אתה מכיר את הרכב ? קראת את הוראות הייצרן בדבר התקלה ?

לא משנה אם קיימת משאבת וואקום או דרך אחרת לבדוק אם קיימת דליפה דרך המכסה (מה שקיים ברכבים המשווקים בארה"ב).

קוד תקלה 0455

Check for a missing/loose gas cap first.

דבר ראשון הייצרן מציין לבדוק את תקינות המכסה ואני מאמין שהוא יודע טוב מאיתנו ומכול אלה שזרקו כאן דיאגנוסטיקה ללא שום בסיס עובדתי של הייצרן או בדיקת הוראות ייצרן.

נכון שכתוב לבדוק האם המכסה משוחרר או חסר אבל גם מכסה לא תקין יכול לגרום להופעת התקלה.

עתיד לידיעתך !

יום בהיר אחד תידלקתי את הגולף שלי ושכחתי את מכסה המיכל בתחנת דלק לא עבורו 2 דקות ומנורת MIL נדלקה (גם בגולף לא קיימת משאבת וואקום או רכיב שמנטר דליפה דרך המכסה).

איזה כייף לי :)

פורסם
הרכב המדובר הוא יונדאי סונטה.

עתיד - לטענתך?, ברכבים אחרים כן יש אפשרות לבדוק?, או שאתה טוען שאין בכלל בשום רכב לבדוק כזה דבר.

כי אם כן איך אתה מסביר שיש קוד תקלה כזה, ועוד כמה קודים שקשורים לבריחת אדי דלק? (לא חייב אצלי ברכב)

בברכה טל.

אתה מחפש תקלות במקום הלא נכון כי עד כמה שידוע לי רק ברכבים מיצור ארה"ב יש התקן לבדיקת דליפות מיכל דלק.

אני מציע שתתחבר עם סורק תקלות יעודי של יונדאי לבדיקת אימות, אני משער שלא תרשם תקלות או שתרשם תקלה אחרת.

• תוכן חדש...