Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא !!!

חייב תוסף עופרת או החלפת ראש לראש מתאים -לא קשה להשגה באנגליה .

אודי.

לפני יותר מחמש שנים שיפצתי בחיפה מנוע 998 סמ"ק למיני והתקינו לי תושבות מחוזקות לדלק נטל עופרת.

שלמה דן גדרון

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בפורום החיפושיות פורסם כבר שאין בעיה לתדלק נטול עופרת במנועי VW ..

זה פורסם כאן כבר לפני כמעט שנתיים וחצי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1043024&postcount=5

השינוי היחיד הוא בסעיף 9. אז היו 466,000 ק"מ, וכעת המנין עומד על 519,000.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

שלום רב !

לאור עשרות טלפונים, שקיבלתי לאחרונה, ובעיקר היום, מבעלי רכבים ישנים, כמו בעל סחארואן BX שנת יצור 88, או בעל מרצדס שנת יצור 82, בנוגע לביטול אוקטן 96, והמעבר המתבקש לאוקטן 95 נטול עופרת, ונהעלת אשלגן מדי פעם, אבקש להבהיר, שוב חזור והבהר, ניתן לעבור כבר היום לאוקטן 95, כל הרכבים , משנת 90 ומטה, בעלי קרבורטור, או מערכת הזרקה, ללא שום שינויים כלשהם, ועם הוספת אשלגן מדי פעם, כל רכב לגופו של עיניין, ולאכבים משנות ה80 ומטה בלבד, שבהם השסתומים לא הוחלפו מעולם, ותושבת הסתום לא מחוזקת והותאמה לעופרת.

מומלץ לקרוא את הקישור הבא, באדיבותו של אורן סאאב, מיותר לציין שכל הזכוייות למחבר הכתבה אורן סאאב:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=504&MessageId=83912296

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אצלי במרצדס 1983 אני עשיתי ראש 3 פעמים שלא מרצון, ואני מתכוון להמשיך לתדלק 96 עד היום האחרון שיהיה ניתן לתדלק.

בGMC 1984 המנוע מקורי והראש לא נפתח מעולם ממה שידוע לי, ולפי מה שאורן כתב אני יכול לתדלק 95 אבל כנ"ל.

בחיפושית 1973 גם רשמו בפורום חיפושיות בתפוז שאין צורך ב96 אבל כנ"ל.

אני מניח ש2 השירשורים האלו יעזרו להמון אנשים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ורכבים משנת 92 קרבורטור? שרייד למשל?

אני זוכר שרשורים בנושא, ושם המלצת לא לתדלק 95 [באחד המיקרים ההוראה היתה 2 תידלוקים 96 ו1 95].

???

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אין סיבה לתדלק שרייד ב96 .

כתוב לך שבשנת 90' זה היה התקן.(נטול עופרת)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
ורכבים משנת 92 קרבורטור? שרייד למשל?

אני זוכר שרשורים בנושא, ושם המלצת לא לתדלק 95 [באחד המיקרים ההוראה היתה 2 תידלוקים 96 ו1 95].

???

מצא לי את השרשור הזה!!

מעולם לא כתבתי שלא ניתן ,לעבור מידית לשימוש באוקטן 95 בשרייד 92, עוד היום ללא תוספת אשלגן, או שינוי כלשהו במנוע.

בברכה

צביקה

פורסם

היי

לי יש שברולט מליבו שנת 1979 והמנוע שיש לי עכשיו הוא מנוע V6 של ספארי חדש בנפח של 4.3L

אבל שעדיין עובד עם הקרבורטור הישן שהיה לי במנוע הקודם שהיה מנוע 3.2L מנוע 200

בלוח השעונים שלי במחוג של מד הדלק רשום שהרכב נוסע על דלק נטול עופרת בלבד

אבל כמובן שמאז שיש לי את הרכב שזה כבר 10 שנים אני מתדלק רק ב 96

השאלה שלי מה אני עושה עכשיו עובר ל 95 בלי לעשות כל שינוי

או מוסיף את התוסף הזה שנראה לי מאד בעייתי כי אני אחד שמתדלק כל 15 עד 20 ליטר כי אני אוהב שתמיד הרכב מתודלק

אם אני מוסיף תוסף כיצד זה יתערבב כמו שצריך במיכל הרי מה שיהיה זה שהתוסף יהיה בחלק העליון של המיכל והוא יגיע ראשון למנוע ואחרי זה יגיע דלק ללא שום תוסף , זה לא מטריד אף אחד שצריך לערבב את זה בדיוק כמו שזה היום

אני גם ממש לא מבין מה ההבדל בין למכור לנו דלק 96 או למכור לנו 95 ושאנחנו נוסיף את התוסף הזה לבד הרי ברמה של זיהום אוויר זה היה בדיוק אותו דבר עם אני מוסיף את התוסף שגם ככה קיים היום ב 96 אז מה בדיוק הם עשו בזה

לחסוך משאבה בכל תחנת דלת

הרי בתחילה היה מדובר שיהיה כמה תחנות בארץ בכל מקום שכן יהיה בהם דלק 96 אז מדוע שינוי את זה .

:-(

פורסם

תגובותי בכחול:

בלוח השעונים שלי במחוג של מד הדלק רשום שהרכב נוסע על דלק נטול עופרת בלבד - אז סע על נטול עופרת!

אבל כמובן (מה כל כך מובן פה?) שמאז שיש לי את הרכב שזה כבר 10 שנים אני מתדלק רק ב 96 - למה?

השאלה שלי מה אני עושה עכשיו ? עובר ל 95 בלי לעשות כל שינוי ? בוודאי, הגיע הזמן!

אני גם ממש לא מבין מה ההבדל בין למכור לנו דלק 96 או למכור לנו 95 ושאנחנו נוסיף את התוסף הזה. אז מה בדיוק הם עשו בזה? לחסוך משאבה (ומתקן ערבול במסופי החברות, הובלה נפרדת, ומקום למשאבה אחרת של 95) בכל תחנת דלק? וזאת לא נראית לך סיבה חשובה מספיק, כאשר אחוז זעום מכלי הרכב בכבישים באמת זקוק לדלק מתוסף?

:-(

עודד

פורסם

לצביקה.

נכון, בעשרות שרשורים כתבת שניתן לעבור בין האוקטנים ללא כל סיכון, אך בשרשור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=716530&highlight=%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%9F+96#post716530

כתבת (ההדגשות במקור):

"הוראות יצרן 96!

ניתן לתדלק אוקטן 95 ,לסרוגין ללא נזק כלשהו,לא למנוע ,ולא לשסתומים!

ממליץ 96 בלבד!

בברכת חג שמח שנה טובה

ונסיעה בטוחה!

צביקה"

וכן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=507110&highlight=%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%9F+96#post507110

"מכוניתך [שרייד 92] מותאמת לאוקטן 96 בלבד על מנת לשמור על שטח הפנים של השסתומים,

ולכן באם רכבך בעל מנוע מקורי, עבור לאוקטן 96!

בברכה

צביקה"

ועוד:

"אוקטן 96 בלבד כל הדלקים טובים, בכל חברות הדלק!"

בקיצור, עד אותו זמן פחות או יותר המלצת על 96, ובשלב כלשהו התחלת להמליץ על 95.

אני לא בא להתנצח, אלא ללמוד ולהחכים מהמלומדים ממני, ובכללם צביקה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לצביקה.

נכון, בעשרות שרשורים כתבת שניתן לעבור בין האוקטנים ללא כל סיכון, אך בשרשור הבא http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=716530&highlight=%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%9F+96#post716530

כתבת:

"הוראות יצרן 96!

ניתן לתדלק אוקטן 95 ,לסרוגין ללא נזק כלשהו,לא למנוע ,ולא לשסתומים!

ממליץ 96 בלבד!

בברכת חג שמח שנה טובה

ונסיעה בטוחה!

צביקה"

ההדגשות במקור

אברגיל ד. שלום רב!

ראשית תודה על הקישור שצרפת.

אני שמח שיש צדיק אחד בסדום, שעושה חיפוש, לפני שהוא מעלה שאלה כללית שמתייחסת להרבה סוגי מכוניות.

ותגובתי היא, ראשית שים לב לב לתאריך השרשור, שהוא לפני 4 שנים.

שנית אוקטן 95 ואוקטן 96 היום שניהם נטולי עופרת, אלא מה ההבדל בינהם הוא אשלגן שהוסיפו עד לאחרונה, ויפסיקו להוסיף אותו בתקופה הקרובה.

מי שזקוק לאשלגן אמור לדעת זאת, ולכן שיקרא את הקישור שצרפתי, שמחברו הוא אורן קיפניס.

תודה על תשומת הלב.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...