Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערכתי חיפוש בפורום,אך לא מצאתי מקרה שדומה לבעיה שלי.

היום בעבודה ניסיתי להניע את הרכב 5 דוקת אחרי שכיביתי אותו,והוא פשוט סירב להניע.

סטרטר יש,מצבר חדש בן שבוע.

בדקתי אם יש ניצוץ ואכן מגיע ניצוץ לפלאגים.

אחרי כ20 דקות ניסיתי להניע שוב והרכב הניע כרגיל אבל עם קירטועים אז נעזרתי בדוושת הדלק בשביל להגיע הביתה.

האם פלאגים שצריכים החלפה ו\או פילטר דלק סתום יכולים לגרום לבעיה כזאת ?

בעיה נוספת ששמתי לב אליה,לפעמים תוך כדי האצה אני שומע צלצולים מוזרים מהמנוע.לא יודע איך להסביר בדיוק אבל זה נשמע כאילו הגלגלים נוסעים על זכוכית ושוברים אותה,מה יכולה להיות הבעיה כאן (כיוון הצתה? הבנתי שברכבי מאוד בעייתי לכוון הצתה).

תודה מראש.

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

הייתה במשפחתי טיפו 1.4 מודל 1994, והחזקנו אותה 12 שנים

כשהרכב היה בערך בן 9-10 התחילו בעיות הנעה ויותר מאוחר גם כיבוי מנוע תוך כדי נסיעה.

מוסכים שונים ניסו לפתור את הבעיה, אך בכל פעם, שהרכב היה מגיע למוסך הכל היה בסדר, ואף אחד לא עלה על התקלה.

התייאשתי, וניסיתי לפתור את התקלה לבד. שמתי לב, שניענוע פלג, שמתחבר למחשב ההצתה DIGIPLEX (יושב על קיר האש, מצד ימין, אם עומדים מול הרכב) גורם לכיבוי המנוע.

פירוק הפלג, ניקוי וכיפוף קל של הפינים לקבלת מגע טוב יותר פתר את התקלה, והיא לא חזרה במשך 3 שנים, שעברו עד מכירת הרכב.

אגב, כשהתקלה הזאת מתרחשת, משאבת הדלק לא מקבלת מתח. תנסה להקשיב לרעש של משאבת הדלק. כשהמערכת תקינה, המשאבה אמורה לעבוד במשך 2 שניות לאחר פתחת סוויצ' ללא התנעה. ניתן לשמוע את הרעש שלה, במקום שקט, כשעומדים מחוץ לרכב

לגבי הצילצולים - הרכב שלנו צילצל מאוד מאוד חזק מיום יציאתו מהחברה, למוסכים מורשים לא היה פיתרון.

התקלה נפתרה על ידי אחר החשמלאים במוסך "שרודר" מורשה פיזו' בבני ברק, אי שם בשנת 1997.

הוא לקח חוט, קיצר בין פינים מס' 1 ו 2 בפלג הדיגיפלקס, וחיבר אותם לגוף הרכב.

מאז הרכב לא צילצל, בשום מצב. אחר כך רפי לין הסביר לי, שהחיבור הזה גורם לאיחור הצתה ב 5 מעלות.

אין במערכת הזאת אפשרות ידנית לכיוון הצתה.

פורסם

תודה רבה על המידע בוקי.יש לך אולי סכמה של הפינים ואופן קיצורם?

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

במחשב ההצתה (דיג'יפלקס) אתה מחבר חוט שחור אל פין 1, השמאלי ביותר, ואת קצה החוט הזה אתה מחבר אל גוף הרכב (מתכת) וע"י הארקה זאת של פין 1 מתבצע איחור הצתה.

בדוק גם את תקינות מכסה המפלג (דיסטריביוטור) גם מבפנים אם אין בו סדק שגורם לבריחת ניצוצות הצתה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי תודה רבה אך פתרתי את הבעיה שהייתה (ובנוסף את אותה בעיית טורים לא יציבים עליה דיברתי איתך בה"פ)

הפתרון היה מאוד פשוט : היום בצהריים החלטתי לפרק קצת את הרכב דבר שכלל גם הוצאת הפלאגים.ראיתי שכל הפלאגים שחורים אז החלטתי שאני פשוט אחליף אותם.אצתי לחנות חלפים וקניתי 4 פלאגים חדשים של NGK שהיו שונים משלי (על שלי היו 3 פינים,לעומת פין אחד כמו שמומלץ ע"י היצרן) החלפתי וראו זה פלא הרכב לא מעלה טורים,לא נחנק ומניע כמו גדול. כמו כן רעשי הצילצולים נעלמו כלא היו,הרכב סוחב יפה רק שהבעיה עכשיו היא שקצת יותר קשה להניע כאשר הרכב קר והטמפ' בחוץ גם כן נמוכה יותר.

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

יצא לי להיתקע עם חבר שיש לו רכב כזה.

הרכב סירב להניע. הרכב השמיע רעשי תקתוקים מכיוון ריליי משאבת הדלק.(יושב על קיר האש במרכז).

הוחלף הריליי ולא עזר.

בבדיקה מעמיקה יותר נמצא שצמת החיוט שמתחברת לריליי לא מחוברת לגוף מתכתי שאליו אמורה להיות מחוברת

ולכן הריליי תקתק כל הזמן והרכב לא הניע (הצמה נתלשה מהנעל כבל).

הצמה חוברה מחדש והתקלה נפתרה.

שים לב שאולי אצלך הצמה גם כן מנותקת כך שלפעמים יש מגע ולפעמים אין

• תוכן חדש...