Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצחיק מאוד. אם היית מבין חצי עניין היית מבין שאפשר להגדיל את הבפר, הבאפר, the buffer - או איך שאתה לא רוצה לקרוא את זה - בלי לשנות בורג אחד במנוע - רק על ידי שינוי המיפוי שלו.אבל כמו שאמרתי, אתה לא, וחבל לי לבזבז את הזמן היקר שלי עליך.

  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהמ, יש מעט מאוד דברים בעולם שאני אוהב יותר מאשר להיות צודק.

 

הנה ציטוט מאטלס מהיום, לגבי שינויים רדיקליים שנועדו לחסוך בעלויות. כדאי לך לקרוא...

 

Engine life is to be doubled, with drivers limited to a maximum of eight power-units over the course of the season - plus four for testing. However, the three-race rule voted through on November 5 remains in place.

This extra life will be achieved through a rev reduction to 18,000rpm, with no internal re-tuning allowed. Adjustment to trumpets and injectors will only be allowed.

 

זה חותם לגמרי את הדיון הזה. העלאת אורך חיי המנוע נועדה כדי לחסוך עלויות (כמו שאמרתי).

ההעלאה מושגת ללא שינוי חלקים במנוע (כמו שאמרתי).

 

הנה הלינק לידיעה המלאה:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/72456

פורסם

אהמ, יש מעט מאוד דברים בעולם שאני אוהב יותר מאשר לדעת קרוא וכתוב.

מצאת ידיעה בנושא (אגב אתה יכול לקרוא על זה בפירוט באתר F1.com) ואנסת אותה להתאים לאיזו שטות שפלטת, למרות שהיא בפירוש לא תומכת במה שאתה אומר. על פי ההסכמה המחודשת סל"ד המנוע יוגבל ל-18K. לאור הבורות שהפגנת עד כה אני מניח שלא תבין, אבל המשמעות של זה היא ירידה בכוח המנוע, בדיוק כפי שאמרתי שיקרה.

להלן נתונים על תקציבים ועלויות של מנועים לעונה. אזהיר מראש שמספרים, כמו גם עובדות, עלולים לבלבל. ואנחנו לא רוצים שתתבלבל.

 

תקציב כולל ממוצע לקבוצה מובילה ב-2008: 400 מיליון דולר.

שיא תקציב המנועים לקבוצה ב-2005: 200 מיליון דולר, רנו.

תקציב מנועים ממוצע לקבוצה שמפתחת מנועים ב-2003: 150 מיליון דולר.

תקציב מנועים ממוצע לקבוצה ב-2008: 25 מיליון דולר.

עלות מנוע בודד ב-2004: 330 אלף דולר. לשם הדיון נניח שהנתון הזה נשאר דומה ב-2008. המנועים היום אמנם זולים יותר אך הדבר מתקזז עם ירידה בערך הדולר לעומת 2004.

צפי לחיסכון בהוצאות בעונת 2009 לעומת 2008: 30%.

 

ועכשיו אחד ועוד אחדים.

400 מיליון פחות 30 אחוז זה 280 מיליון, שהוא התקציב הצפוי לקבוצה מובילה ב-2009.

מנוע עולה 330 אלף דולר, ו-4 מנועים עולים 1.3 מיליון דולר.

1.3 מיליון דולר הם 0.3 אחוז מ-400 מיליון או 5.2 אחוז מ-25 מיליון.

 

לסיכום:

מנועים כיום עולים מעט מאוד ביחס לעלות הקבוצה, ולמעשה עולים מעט ביחס לעלות השוטפת של הרצת המנועים עצמם. ה-FIA מתרץ כל שינוי בספורט בצמצום עלויות והנקודה הזאת לא יוצאת מן הכלל. הגבלה על מספר המנועים לא תוריד את תקציב המנועים או התקציב הכולל בצורה משמעותית (5.2 אחוז ו-0.3 אחוז בהתאמה). לאור העובדה כי גם בכירי ה-FIA יודעים חשבון ברמת כיתה ב', כנראה שאין קשר אמיתי בין הפחתה במספר המנועים לעונה ובין החיסכון הצפוי בהוצאות. לעומת זאת, המנועים ב-2009 יפיקו בהכרח פחות כוח לאור מגבלת הסל"ד החדשה, והתקציב אכן יצטמצם לאור מגבלות שהוטלו על פיתוח ונסיעות מבחן. בנוסף מומלץ לדעת קרוא וכתוב.

 

ניר אני הייתי מוסיף טיפה באפר למנוע במקומך.

 

 

מקורות לנתונים:

http://www.rbssport.com/f1-numbers-game.html

http://www.formula1.com/news/headlines/2008/12/8773.html

http://www.fastmachines.com/f1/the-price-of-formula-1/

http://www.f1fanatic.co.uk/2008/09/22/toyota-has-biggest-f1-budget-4456m/

פורסם

אני ממש מחזיק את עצמי (בעיקר את הבטן, האמת).

אתה מזכיר לי מישהו שאני מכיר בפורום אחר (באותו עניין), שפשוט לא מסוגל להודות בטעות.

אני אמרתי שההגבלה נועדה לחסוך - אתה אמרת לא.

אני אמרתי שהיא תחסוך בגלל שפשוט ישתמשו באותם מנועים באופן יותר שמרני בלי לשנות אותם (הbuffer המפורסם שלך)- אתה התעקשת על זה שהחלקים יהיו כבדים.

ה FIA, (וגם אטלס), פרסם ידיעה שתומכת ממש אחד לאחד במה שאני תמכתי (הורדת סלד, או בעברית רצוצה- שגם אתה תבין - הרצת המנוע באופן יותר שמרני, ואי שינוי חלקי המנוע, למעט החצוצרות) - ואתה מביא פה חישובים מתמטיים שלא היו מביישים את הסכיזופרן הזה מ"נפלאות התבונה".

 

 

הטענה שלך (אני חושב), היא שפיתוח המנועים אינו יקר, וממילא אין טעם לחסוך שם. ה FIA יותא כל שני וחמישי עם הצעות למנועים אחידים, לחובת מכירת מנועים לקבוצות הקטנות, ומה לא. ואתה? אתה מתעקש שזה כל קונספירציה - הם בסך הכל וצים שהחלקים יהיו יותר כבדים.

נכון, החבר'ה שם ב FIA באמת לא פועלים על כל הצילנדרים - אבל אתה חושב שהם מפגרים עד כדי כך? לא יותר פשוט לכפות על כולם חלקים כבדים וזהו?

פורסם

אני מבקש לא להגיע למצב של העלבות האחד על השני .

 

עד ההודעה האחרונה זה עדיין היה בגבול הטעם הטוב . ההודעה האחרונה נערכה .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

עוד דברים:

- שיטת המקצה דירוג משתנה.

כנראה יהיה יותר מעניין ויותר בלתי צפוי.

 

- כמות הטסטים פחתה. מדברים על איסור טסטים באמצע עונה.

יחד עם חיסכון בעלויות זה כנראה יפגע ביכולת שיפור מכוניות באמצע עונה.

 

- פרארי חתמה עם ספונסור "ראשי" חדש.

נראה לי די הזוי לראות מכונית פרארי נוסעת על לוגו של TATA...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כנראה נמצא קונה לקבוצת הונדה.

וזה כנרא לא דייוויד ריצ'רדס מ-PRODRIVE (שנים שלו בבנטון היו לא מי יודע כמה אם אני זוכר נכון)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

  • 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מתברר שעיניי הונדה עדיין לא סגורים.

 

יש דיבורים לתת לפרארי ומאקלארן אפשרות לשים 3 מכוניות בכל מירוץ (ולספור ניקוד של 2 הטובות) - וזה משום שהתחייבו לקבוצות שיהיו על הגריד לפחות 20 מכוניות.

אם זה יקרה - יהיה מרענן לראות עוד נהגים על המסלול ואיך קבוצות ייסתדרו עם זה מבחינה לוגיסטית ואיך ינצלו את זה מבחינה טקטית.

 

אני מבין שהעונה אסרו על תדלוקים במהלך המירוץ (תקנו אותי אם אני טועה) - מצד אחד טוב שלא יוכלו יותר לעסות טריקים של משקל קל בתחילת המירוץ ובמקצי הדירוג. אבל מצד שני אולי יהיה פחות מעניין לצפות ב-20 מכוניות באותו משקל שמתקשות ליצור עקיפות.......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

ושוב על הונדה - הם כנראה ישנו שם ל-Brackley F1.

נהגים כנראה ישארו גנסון באטון ובאריקלו.

 

ברונו סנה כנראה הולך ל-DTM.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

טוב מאוד שנמצא אבא לקבוצה.

אני מנח שאפשר להפסיק לחלום על חזרתו של בראוון לפרארי? :lol:

 

מעניין מאיפה הוא הישיג מימון........

מריח לי שיש לו שותפים....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

עכשיו מציעים גם לשנות שיטת ניקוד כבר לעונה הקרובה ל-12-9-7-5-4-3-2-1 ממה שיש היום 10-8-6-5-4-3-2-1.

 

מ-2010 רוצים לשפר את איכות תמונה בשידורים.

אולי סוף סוף יהיה HD?......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)


×
×
  • תוכן חדש...