Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתח ב106 יורד לעיתים ל12.9V, תקין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המדידה מבוצעת ע"י שעון מתח שפורק מקבל סטריאו, והוא מורכב בתא הנוסעים.

אין בעיות חשמל (שידועות לי) כגון היבהובי אורות, הדממת מנוע בסרק וכו'.

מתחדשת*

פורסם
נניח ואתה צודק והאבחנה שלך שהמוליכים מהמצבר נפגעו עקב אדי חומצה שנפלטו מהמצבר,

חיפשתי וחיפשתי באינטרנט מקור אמין, שיכתוב שאכן מוליכים מהמצבר נפגעים מאדי החומצה(לא מהחומצה עצמה), ולא מצאתי.

חוץ מפיסומת של וורטא, שהמצברים שלהם אטומים, לא מוציאים אדים שפוגעים בחלקים בסביבת המצבר.

זה נראה לי פרסומת ותו לא. לא פעם מצאתי במכוניות ישנת קורוזיה, בפנסים אחוריים ובמקומות שונים ברכב.

ואפילו בקונקטורים מתחת לכיסא הנהג, שלשם בטח לא מגיעים אדי מצבר, אין לזה חשיבות לתיקון הרכב.

בבקשה, אם יש למישהו מקור מהימן שכך כותב, אשמח לקרוא וללמוד.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד שלום רב,

לפי דעתי כמות האדים הנפלטת מהמצבר בזמן עבודתו זניחה בהקשר של יכולת פגיעה בבידוד של המוליכים. אכן אתה צודק בקשר לנזילה של חומצת עופרת על המוליכים וגרימת נזק למוליך החשמלי.

רוב הנזקים שאני ראיתי הם כתוצאה ממילוי ייתר של מים מזוקקים במצבר מה שגורם בזמן טעינה לחומצת עופרת להיפלט.

בכול מקרה ברכבים מודרניים בעלי מצבר המצוייד 'בעינית קסם'+שסתום פריקה המחובר לצינורית אז כול התיאוריה של אדים וחומצה לא רלוונטי.

איזה כייף לי :)

פורסם

דוד אני אתן לך מצב נתון ברכב. טעינת תקינה 14.2V , טמפרטורה בתא המנוע כ 90 מעלות בקייץ, מאורר מנוע עובד , אך מכסה מנוע סגור , ברור שיש אדי חומצה בתא המנוע (מניסיון שלך ריח של ביצים סרוחות) לאן יתנדף או יברח החומצה ? למעלה סגור!! או למטה עם זרימת האויר של המאורר ? ויתפשט לכל חלל תא המנוע ,והתהליך הוא לא מהיר אלה לאורך זמן לפעמעם שנים אבל זה קורה וזות עובדה.

ואנחנו לא מדברים על רכבים מתקדמים, ומצברים איכותיים ,ועל טעינות יתר, אלה על 106 1998 , וכמובן שיש מצברים עם עופרת ממוחזרת שהקטבים עצמם פולטים אדי חומצה.

ולא לשכוח את הכיסוי התחתון של הרכב.

ליל מנוחה יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחק צודק לגבי הנזק שהחומצה גורמת למוליכים ובעיקר לחיבורים, אם כי לדעתי מדובר בנתזים של האלקטרוליט שתמערבבים באוויר (מעין אירוסול שנוצר). עם הזרימות שיש שם זה יכול להגיע לכל מקום ולאו דווקא לכיוון מסויים. אדים נטולי מלחים הם.

פורסם

מצד אחד נוצרים אדים שמתערבבים עם האוויר החם בתא המנוע שבמהלך הנסיעה בחלקו מתפנה מתא המנוע כלומר חלק קטנצ'יק מצטבר על מוליכי החשמל ושאר הרכיבים בתא המנוע.

1. מגיע החורף ואיתו שלוליות מים ובנסיעה מהירה לתוך השלוליות חלק מהמים ניתזים גם לכיוון תחתית המרכב והכבלים של האלטרנטור ומנקים אותו או מכסים אותו בבוץ.

2. יש אנשים ששוטפים את תא המנוע בקיטור או בצינור השקייה

3. במהלך הטיפולים השוטפים של הרכב שמן מנוע או נוזל קירור וכדומה נשפכים לכול עבר והמכונאי בדרך כלל מעביר סמרטוט ומנקה

4. מחליפים מצבר אז לפעמים מנגבים קלות את הכבלים

מסקנה שלי

1+2+3+4= החלק הקטן ומזערי של אדי חומצה פשוט נעלם ולא קיים או נזק כבר לא יגרום.

פורסם

1) האלקטרוליט במצבר היא חומצה גופרתית ולא חומצת עופרת, היא אכן מאוד קורוזיבית אך טמפ' הרתיכה שלה מאוד גבוהה ולכן רוב האדים הנפלטים ממצבר תקין ובעל טעינה תקינה זה מים.

2) מולכים של זרמים גבוהים נפגמים עם הזמן עקב התחממותם, מה שמזרז את התחמצנותם יותר מאשר השפעות של אדי המצבר, אולי רק איזורים ממש סמוכים למצבר כמו נעלי הכבל יפגעו עם הזמן.

3) מקובל להרכיב חוט חדש ועוקף לחווט הקיים וזה מאוד תלוי בדגם הרכב ובקלות שבה עבודה כזו יכולה להתבצע, זה רק שיקול של חסכון כלכלי ועדיין ניתן כפתרון לבעיית מפלי מתח אפשריים כתחליף לחלפת כבל/ים מושלם.

4) המדידה לא ממש מדוייקת כפי שתוארה ולאור העובדה שאין בעיות נוספות עם הרכב הייתי מציע לא לשבור את הראש לגבי התוצאות שנמדדו ולהמשיך להנות מהרכב.

פורסם

עשיתם מהמצבר "יחידת הרעלה ונזק".

בפועל, זה ממש לא כך, כל זמן שהמצבר תקין, ומערכת הטעינה תקינה.

אם אין בעיה מיוחדת ברכב הספציפי, יש להשתמש רגיל, ממש כפי שדניאל פירט לתפארת קודם.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על כל התגובות, ועל קורס הכימיה המזורז :lol:

כבר מזמן רציתי לשדרג את כבלי החשמל הראשיים (שלושת הגדולים) אך הגישה לחיבור האלטרנטור מאוד קשה, לפחות באמצעים ביתיים.

במידה ואכין כבלים עם נעלי כבל מתאימים ובאורכים נכונים, כמה תוספת יכול לגבות מוסך על התקנתם כחלק מטיפול תקופתי?

מתחדשת*

פורסם

מה, חשבתם שלא אבדוק ואעדכן ?.:-P

להל"ן התוצאות בוולט:

12.80 לפני הנעה (טרם הניע היום).

14.30 לאחר הנעה (מנוע קר), טורים גבוהים בגלל חיישן טמפ'.

14.00 לאחר שהפעלתי את כול הצרכנים מלבד הוונטא(מנוע קר).

14.27 מנוע בטמפ' העבודה טורים נמוכים (ללא צרכנים)

13.70 לאחר הפעלת הצרכנים (מנוע חם).

13.70 נשאר כאשר העלתי את הטורים ל-2000 (מנוע חם).

הצרכנים שהופעלו, מערכת רד סאונד עם מגבר 1000W, מזגן, אורות גבוהים, אור ברקס +איתות, מלבד הוונטה.

נבדק על המצבר, בפיגו' 106 מודל 95, 4 מזרקים XSI.המכשיר בסקלה של 20V זרם ישר.

ועכשיו תחלטו אתם אם יש לפותח השישור בעיה ברכב , אני אמרתי מההתחלה שלא.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד,

תודה על העידכון ! התוצאות של הבדיקה מרשימות ומצביעות על מערכת טעינה תקינה.

האם אצלך יש הצטברות של אדי חומצה או פגיעה בחיווט של המצבר עקב תיאורית הכאוס החדשה שנכונותה הופרכה מהר מאוד על ידינו ?

לפתוח האשכול בצע בדיקה כפי שעשה דוד.

• תוכן חדש...