Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך להתייעצות בפורום בדבר הרכב המומלץ בהתאם לצרכי, אבקש התייחסותכם לסוגיה מעט שונה.

בהנחה שמצאתי רכב שמבחינה חיצונית ומכאנית בגדול מוצא חן בעייני, אך מבפנים נראה לא הכי מטופח. מדובר בריפוד פנימי(של הדלתות למשל) שלא נראה הכי איכותי וכבר מתקלף, ושאר האבזור הפנימי שלא נראה במיטבו. השאלה היא האם יש מה לעשות בנדון? האם יש דבר כזה בכלל "שיפוץ מבפנים" ? ואם כן, אז מה העלות המשעורת של דבר כזה? או שלדעתכם כדאי לוותר ?

אשמח לכל תגובה,

תודה ושבת שלום!

פורסם

שמר, הרכב הזה מוכר לך מקרוב :)

מדובר בפיז'ו 306 דאימונד 1.6 שנתון 98 עם קילומטראז סביר. אם כי רובו נצבר במהלך נסיעות עירוניות למיטב הבנתי. כמו שתיארתם, הריפוד כשלעצמו אכן נראה "זול" בדגם הזה, ובמקרה זה הוא גם מעט בלוי/קרוע. אנשים אומרים שטבעי לצפות את זה ברכב כבן 10, אבל כשאני לשם השוואה לוקח את המצב של הרכב שלי מבפנים, שהוא שנתון 93, אז הרכב שלי נראה טוב משמעותית מבפנים, ובכלל איכות הריפודים מליגה אחרת.

הרכב נראה בסדר מבחוץ, אין בעיות של צבע, אך ישנן כמה שריטות לא משמעותיות בנקודות שונות, וכמה "פלסטיקים/גומיות" במקומות שונים שאפשר להדביק אותם טוב יותר. ישנו גם קימוט ממש קל באחת הדלתות האחוריות(בקושי רואים). כמו כן עבר 2 תאונות קלות בהזדמנויות שונות - פעם אחת הוחלפה כנף, ובפעם השנייה בוצע טיפול פחחות קל לאחת הדלתות האחוריות. מבחינה מכאנית הבנתי שהמצב טוב(אין לי את הידע לקבוע ע"ס בדיקה הסתכלותית), הקלאץ' הוחלף ממש לא מזמן, והרכב אחרי טיפול גדול(כנראה 10K). המוכר כמובן מתחייב בבדיקה על החלקים היקרים.

זהו בגדול, אם אני הולך על הרכב הזה אז נשאר לי עוד קצת תקציב ליישור קו. אבל מה שמרתיע אותי זה מצב הרכב מבפנים(בהנחה שמכאנית הוא אכן תקין). כי למשל השקעה של כ-500 ש"ח ניראת לי הגיונית, אבל של 2000 ש"ח כבר לא.

אשמח לכל עצה :)

אפילו אם זה סתם משהו לגבי פיז'ו 306

שבת שלום !

פורסם

בלאי פנימי חריג יכול להעיד על קילומטראז' גבוה יחסית או על יחס מזלזל של הבעלים לרכב.

אם סך כל הבלאי מסתכם בכמה ריפודים ודיפונים קרועים אפשר לפתור את הבעיה במחיר נמוך יחסית. סט כיסויים איכותי למושב וריפוד מחדש של כמה דיפונים בדלתות זה לא עסק יקר במיוחד. כמו שכבר נכתב, כל רפד רכב יוכל לתת לך הצעת מחיר סבירה. אבל אם מדובר על החלפה של חלקי פלסטיק בדש-בורד או מילוי מחדש של מושבים - זה כבר עלול להיות עסק יקר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שמר, הרכב הזה מוכר לך מקרוב :)

לא מקרוב, ולא מרחוק. אין לי מונופול על כל ה-306 בארץ :idea:.

עדיין לא הבנתי מה בדיוק לא תקין. מעבר לריפודי הדלתות - שזו תופעה בכל 306 שעמדה מעט בשמש. מה עוד לא תקין?

האם הריפודים עצמם קרועים, או שמתפוררים עקב שפשוף?

אם מתפוררים, הייתי מנסה לברר את הקילומטראז' האחרון שנרשם במוסך מורשה. ריפוד שחוק מעיד בד"כ על קילומטראז' גבוה (אצלי ברכב זהה, עם 215K, אין אפילו קרע אחד, ורק שקיעה מזערית של הספוג בתוך הכסא).

מה לגבי הספוג הפנימי? עבור על הכסאות, ובדוק אם אתה מרגיש את מסגרת הברזל.

בכל מקרה- להערכתי ריפוד קומפלט של הסלון יעלה לך יותר מ-2000 ש"ח.

פתרון אפשרי אחר - לרכוש סלון קומפלט מרכב מושבת. אם אתה מאיזור המרכז - בפירוקייה לידי הביאו לא מזמן 306XR עם סלון במצב יפה מאוד, שחור עם קשקושים אדום/כחול/ירוק (לא לטעמי, אבל אולי כן לטעמך). ב-ZX החלפתי סלון קומפלט, כולל ריפודי הדלתות - עלה לי 1000 ש"ח.

מה עוד לא בסדר באוטו?

פורסם

ראשית תודה על התייחסותכם !

לעניין המושבים - אז ככה, כפי שאני זוכר המושבים לא קרועים או שקועים במידה בולטת(הם בהחלט שונים מהמושבים הנוכחיים שלי, אבל היה לי קשה להחליט אם כה זה אמור להיות), אבל בהחלט ניכר עליהם כי נעשה בהם שימוש. אבל לא בדקתי אותם באופן יסודי תוך ניסיון להרגיש את מסגרת הברזל..אני מניח שכמו שאמרתם ניתן לקנות כיסויים איכותיים ולסגור את הפינה הזאת - נניח 300-400 ש"ח.

לעניין הריפודים - הריפודים על הדלתות גם קרועים מעט, אבל בעיקר מתחילים להתנתק מהדלתות. מדובר בבד דק שנראה "זול" למדי, והוא גם נראה ישן ומלוכלך. לי באופן אישי זה די הפריע.. הפלסטיק(דש בורד) לא נראה סדוק או משהו, אבל גם המראה שלו הוסיף קצת לגיבוש הדעה בדבר המראה הפנימי..אולי אם לא הריפודים, אז לא הייתי מייחס לזה חשיבות.

בנוגע להצעה לפנות לרפד ולקבל הצעות מחיר, זו אכן אפשרות. אבל קחו בחשבון שהרכב לא אצלי, ובשביל זה עלי לתאם עם המוכר ולגזול מזמנו(ומזמני)..יותר סביר שהוא פשוט יתפשר על נניח 500 ש"ח..אתם לא חושבים ?

לגבי האפשרות לקנות את הריפודים מפירוקיה, נשמע לי אפשרי. הבעיה היא שאני לא חושב שיש לי את הידע והזמן להרכיב את זה כמו שצריך..אם זה משהו של כמה שעות, אז אנסה לבד..אבל אם זה משהו שמצריך יומיים שלמים של עבודה למשל, אז כבר לא..

לעניין המראה החיצוני - בגדול הצבע נשמר טוב. מה שכן, כמו שכבר אמרתי, ישנן מספר שריטות קטנות ושיפשופים, אותם מאוד היית רוצה להעלים. המוכר אמר שזה יעלם ב"פוליש וואקס", ושהעלות היא כ-400 ש"ח.. אך עד שהוא הזכיר את המונח הזה מעולם לא שמעתי על זה.. מה דעתכם?

לגבי המצב הטכני, לא ידוע על תקלות. עשיתי סיבוב ממש קטן על הרכב, והרגשתי שלפני הכניסה להילוך(בדקתי 1-4) יש מין התנגדות כזו, כאילו שלא לוחצים מספיק על הקלאץ'..קצת קשה לי להעריך מה זה אומר, כי אצלי ברכב התנגדות זו לא קיימת בכלל(לא יודע אם זה טוב או רע). המוכר אמר שאולי זה קשור לעובדה שהקלאץ' הוחלף לפני כשבועיים.. אולי מי מכם שיש לו ניסיון עם 306 יוכל לנסות להסביר מה פשר התופעה ?

נ.ב: ראיתי את ספר הטיפולים(נאמר לי שהוא של מוסך מורשה), ועל פניו נראה כאילו שלא שיחקו עם הקילומטראז'.

זהו, כפי שאתם רואים לא ידעתי לבדוק את כל הדברים האפשריים..אבל אני משתדל ללמוד מהר :wink:

תודה !

פורסם

ספוגים בכסאות - אם הם מתפוררים - כיסויים לא יעזרו. ייקרעו גם הם מהר מאוד, וזה גם כואב בעצמות. עבור עם היד כדי לוודא שאין שקעים רציניים, בעיקר באיזור גובה המותן בכניסה לכסא הנהג (המקום שחוטף את רוב העומס).

ריפודים - מישהו דיבר על 750 ש"ח עלות להחלפה (אין לי מושג מתי זה היה). אם כן - 500 ש"ח הורדה זה יפה.

קלאץ' - אם מדובר במתיחה ידנית של כבל הקלאץ' - אפשר לכוון זאת. אם מותחן אוט' - לא ניתן. בכל מקרה - קלאץ' שעשו לפני שבועיים - הפתרון הוא לחזור למוסך ולבקש ממנו לסדר את זה (רצוי לעבור במוסך נוסף לפני הביקור, כדי שיחווה דיעה אם בכלל יש בעייה).

אם הקילומטראז' אמיתי, והרכב והמחיר נראים לך - תיהנה מהאוטו.

• תוכן חדש...