Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט ובעלות

YATZKAN
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם.

עקב היותי בן פחות מ18 קניתי אוטו ורשמתי אותו על שם חבר שלי וכאשר ימלאו לי 18 עוד חודשיים אוסיף את שמי לבעלי הרכב. שאלתי היא כזו: האם במידה וחס וחלילה קורה משהו לרכב-למישהו אחר-עבירה כאשר אני נוהג חברי עלול להידפק?

יש להוסיף שיש על הרכב ביטוח על שמי.

צריך לעשות לאוטו טסט עוד חודש. האם אני יכול לבוא ולהעביר אותו טסט ללא נוכחותו של הבעלים החוקיים? ובמידה וצריך את תעודת הזהות שלו, האם גם צילום של התעודה תתפוס?

תודה מראש לכל העונים

פורסם
..האם במידה וחס וחלילה קורה משהו לרכב-למישהו אחר-עבירה כאשר אני נוהג חברי עלול להידפק?

..

כל דוח חניה, דוח מצלמה, יגיע על השם שלו. הוא יצטרך להמיר אותך לשמך, וזה רק באם אכן תאשר ותצהיר שאתה נהגת ברכב.

יהיה הוגן לתת לו מסמך תקף, שאתה נוהג ברכב, ואחראי לכל דבר שהוא, ושהרכב נרשם על שמו, מהסיבה שציינת, היא בלבד.

לחילופין, על פי הרישומים במשרד הרישוי, הרכב כרגע שייך לחבר שלך, לא לך. הוא יכול לטעון שהוא שלו בפועל.

במקרה כזה, תצטרך להוכיח שהאוטו שלך, אם הוא לא ימכור אותו בינתיים.

לא צריך להבהל, זה תיאורטית , אבל ישים.

שניכם בסיכון מה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
שלום כולם.

עקב היותי בן פחות מ18 קניתי אוטו ורשמתי אותו על שם חבר שלי וכאשר ימלאו לי 18 עוד חודשיים אוסיף את שמי לבעלי הרכב.

לידיעתך, הוספת שמך בבוא העת דינה כדין העברת בעלות, הגם שבכך אתה משאיר 50% מערך הרכב בידי חברך.

כמו-כן, חברך יוסיף ויהיה דין בעלים ראשוני אשר כל עברה שאין עליה דין מסירה ביד, תרשם עליו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

יהיה הוגן לתת לו מסמך תקף, שאתה נוהג ברכב, ואחראי לכל דבר שהוא, ושהרכב נרשם על שמו, מהסיבה שציינת, היא בלבד.

לחילופין, על פי הרישומים במשרד הרישוי, הרכב כרגע שייך לחבר שלך, לא לך. הוא יכול לטעון שהוא שלו בפועל.

במקרה כזה, תצטרך להוכיח שהאוטו שלך, אם הוא לא ימכור אותו בינתיים.

דני

מה הכוונה למסמך כזה? אני צריך לנסח אותו? והאם הוא תופס מבחינה משפטית?

במקרה של דו"ח, איך ולמי אני מצהיר שאני הנוהג ברכב?

ואל תדאגו חח אני חבר ושכן שלו מאז הגן בערך אז אין בעיה שהוא ימכור לי את הרכב ויברח לחו"ל...

פורסם
מה הכוונה למסמך כזה? אני צריך לנסח אותו? והאם הוא תופס מבחינה משפטית?

במקרה של דו"ח, איך ולמי אני מצהיר שאני הנוהג ברכב?

ואל תדאגו חח אני חבר ושכן שלו מאז הגן בערך אז אין בעיה שהוא ימכור לי את הרכב ויברח לחו"ל...

תשמע, כל כמה חודשים יש פרשייה של בעל שרוצח את אשתו. אז לך תדע עד כמה אתה יכול לסמוך על רכב שאתה מכיר לא יותר מ 10 שנים.

אם אתה באמת סומך עליו אין סיכון, זה רק כסת"ח.

ומסמך שאתה הוא המשתמש ברכב זה כדי להוכיח לו שבעצם אם תעשה עבירת תנועה\דו"ח אתה תקח את האחריות ותשלם. אבל גם זה נראה לי מיותר.

פורסם

תדע רק, שיכולת לחסוך את כל הסיפור הזה ולרשום את הרכב על שמך, גם אם אתה רק בן 5 שנים או בן חודשיים וחצי.

העברת בעלות לקטין אי אפשר לעשות בדואר, אבל אפשר במשרד הרישוי.

כשתגיע לגיל 18, אל תוסיף את עצמך כבעלים נוספים, אלא פשוט "תקנה" את הרכב מהחבר שלך, ותיהיה הבעלים היחידי.

מבחינת הידיים זה לא משנה, כך או כך זה מוסיף "יד".

פורסם

הוספת בעלים בנוסף לבעלים הקיימים מוסיפה יד? זו הייתה הסיבה היחידה שחשבתי להוסיף את השם שלי... אם כך אז אני אקנה את הרכב בלי ספק...

וכן הייתי חייב לעשות את זה כך לצערי... משרד הרישוי מחייב קטינים לבוא עם אחד ההורים להעברת בעלות... מה שאצלי לא היה אפשרי... הייתה פאדיחה נוראית בפעם הראשונה שבאתי לעשות העברת בעלות... אחרי ציפייה של שעתיים במשרד הרישוי הפקידה סיפרה לי את הבשורות... היה לי ממש לא נעים מהמוכר... ובדואר בכלל אין מה לנסות

פורסם

הוספת בעלים מוסיפה יד.

המקרה היחיד, בו לא נוספת יד, הוא כשאתה מוסיף לרישיון את האישה/בעל שלך.

פורסם

עדיין אין לי בעל ואפילו לא אישה:-P אז באסה חחח...

אז בעיקרון אין שום בעיה שאני אסע על הרכב שרשום על בעלותו? (כל עוד אני אצהיר במקרה של בעיה כלשהי כמובן).

ועוד שאלה קטנה... מה התהליך שאני צריך לעשות בחברת הפול אם אני משלם במזומן? (הבנתי שצריך לעשות משהו עם הבנק וכאלה) באותו יום אני יכול לקבל את הביטוח?

פורסם

לענין ביטוח חובה:

אתה מקבל מחברת הביטוח שובר לתשלום והולך לשלם בדואר או בבנק.

בתעודה יש תאריף תחילה ותאריך סיום.

תאריך התחילה נכנס לתוקף רק עם שילמת בפועל את התעודה.

ביטוח חובה לא מכסה אותך במקרה של נזק לרכב שלך/גניבה וכד' וגם לא נזקים לרכבים אחרים.

לענין דחיית העברת בעלות - כל זמן שהרכב לא רשום על שמך אתה לוקח סיכון מסויים:

1. אם חברך יקלע לחובות, עלולים לעקל את הרכב ואז לא תוכל להעביר בעלות עד שהחוב יסולק. במקרה כזה גם לא תוכל למכור את הרכב לאחר.

2. אם חס וחלילה חברך ימות, תהיה לך בעיה להעביר בעלות בלי צו ירושה/קיום צוואה. במקרה כזה גם לא תוכל לחדש את רישיון הרכב לכשיפוג תוקפו.

נכון שיש מקרים כאלה (לא כולם) הניתנים לפתרון ע"י הוכחת חוזה וכד', אבל כדי לטפל בזה תצטרך לשלם לעו"ד שיטפל בהליכים האלה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...