Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ולילה טוב,

אודה למשיצליח לענות לי על השאלה הבאה:

ובכן השאלה היא כזאת: כשאני מגיע לרמזור שהוא יחסית ארוך, מה עדיף ,מבחינת אמינות הגיר ושמירתו, להשאיר על דרייב או להעביר לניוטרל?

ואם בכל זאת סוג הרכב והגיר כן משנים הרכב הוא כדלקהמן: מאזדה 6 מנוע 2000 שנת 2006 והגיר הוא 5 הילוכים בעל אופצייה להעברת הילוכים ידנית("טיפטרוניק").

ביצעתי חיפוש ולא מצאתי תשובה שסיפקה אותי.

תודה מראש לעונים.

פורסם

הגירים האוטומטיים מיוצרים באופן שבו לא ייגרם שום נזק בעקבות הישארות בהילוך דרייב למספר דקות.

גם להעביר לניוטרל לא "יגמור" את הגיר, אבל מבחינה מכאנית, קיים בלאי, אומנם מזערי אבל עדיין קיים.

אשמח לדעת אם מישהו חושב אחרת.

אגב - אתה מרכיב את האקילה בלילה, נכון? :-D

פורסם

אף יצרן לא רשם בספר נהג שעוצרים לזמן ממושך בהילוך זה מזיק לגיר ואים זה היה מזיק הם רושמים במיוחד חברת דלק-מוטורס

ישנם רכבים שכאשר עומדים זמן ממושך בהילוך זה מזיק הדבר גורם לגיר להתחמם מכיון שבזמן שילוב הגיר לא מעביר שמן לקולר שמן גיר ולבסוף מה שאני חושב שבמזדה אין בעיה כזו

פורסם
ישנם רכבים שכאשר עומדים זמן ממושך בהילוך זה מזיק הדבר גורם לגיר להתחמם מכיון שבזמן שילוב הגיר לא מעביר שמן לקולר שמן גיר ולבסוף מה שאני חושב שבמזדה אין בעיה כזו
.

מאיפה זה הגיע?

פורסם
אף יצרן לא רשם בספר נהג שעוצרים לזמן ממושך בהילוך זה מזיק לגיר ואים זה היה מזיק הם רושמים במיוחד חברת דלק-מוטורס

היה רשום בספר רכב של מיצובישי לאנסר 93 שצריך להעביר לניוטרל בזמן עמידה ברמזור ממושך.

אצלי לא רשום דבר כזה.

adi_n ברור אם ככה איך אוכל לראות בלילה?

האם יש עוד דיעות?

פורסם

לא מכיר הנחייה להעביר לניוטראל/פארקינג בזמן עמידה ממושכת ברמזור ברכבים אלה. עדיף שלא.

כן זכור לי מקרה על נהג ב-VW גולף ,דור 4 ,המנסה בכל כוחו להוציא את הבורר מניוטראל לדרייב ולא הצליח וגרם לפקק ביציאה מצומת מרכזית בנס ציונה .

פורסם

בניוטרל הגיר מתחמם פחות מאשר בדרייב, לכן מומלץ לאחר מאמץ ועמידה להעביר לניוטרל על מנת לקרר את נוזל הגיר.

על מנת להמחיש את המקרה, הנה דוגמה: מייד לאחר נסיעה מהירה/מאומצת עמידה בפקק ממושך. במצב כזה מומלץ להעביר ל-N על מנת לחסוך התחממות הגיר.

במקרים אחרים (יום יומיים) ממש אין צורך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אם היה מתבצע חיפוש כמו שצריך היה עולה מידע בנושא.

אין צורך להעביר ל N בזמן עמידה ברמזור כי גם כך התחממות הנוזל בתיבה בעמידה היא זניחה כי אין עומס של ממש בממיר מומנט ונוזל ממשיך להתקרר במחליף חום במילא.

החלפה ל N והחזרה ל D רק יוצרת בלאי נוסף למצמדים ובלמים שמשתתפים בפעולה זו, אמנם גם כאן מדובר בבלאי לא חריג אבל בכל זאת קיים ולכן כדאי להמנע מכך.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם יש לי שאלה אתמול רכשתי מאזדה 6 פרימיום 2.3 שנת 2005 ויש רק 4 הילוכים למרות שבדקתי במספר אתרים ורשום שאמור להיות 5 הילוכים רציתי לדעת אם זה בסדר או אמור להיות ככה או שפשוט יש בעיה בגיר או בכל דבר פשוט אין לי מושג אשמח לעזרה

תודה מראש לעונים.

• תוכן חדש...