Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול, נכנסתי לאטרף של קניות באיביי. קניתי איזה 5-6 פריטים קטנים (פנסים ושטויות בגודל הזה).

הפריטים שקניתי אמורים להישלח במעטפה רגילה (דואר אוויר ארה"ב) ואמורים לחכות לי בתוך תיבת הדואר בעוד כשבועיים.

מכיוון שהזמנתי את כולם באותו יום, יש סיכוי גדול שהם גם יגיעו באותו יום לארץ (או בהפרש של יום +-) לתיבה שלי (מניסיון בקניות באיביי, המשלוחים אצלי לפחות די מדייקים).

הבעיה היא שלפי ההערכה שלי אין מצב שיותר ממוצר אחד מסוגל להכנס בתיבה שלי בזמן נתון. אז אם אכן כולם מגיעים באותו יום, ואין מקום להכניס את כולם בתיבה, איפה מאחסנים אותם?

תודה ושבת שלום :-)

פורסם

שבועיים בדואר אוויר רגיל? אתה כנראה בחור אופטימי.

בכל מקרה, אם מדובר בפריטים גדולים נהוג להשאיר אותם בסניף הדואר האזורי שלך ובתיבת הדואר שלך להניח פתק לאיסוף הפריטים. בכל זאת, גם לדוור כבד בעגלה.

במקרים של כמות דואר חריגה באותו היום - בסניף שבו עבדתי כדוור היה נהוג להכניס את כל הפריטים הקטנים למעטפה גדולה של דואר ישראל, להעביר אותה לסניף האזורי ושוב להשאיר פתק בתיבה של הדייר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בכל מקרה, אם מדובר בפריטים גדולים נהוג להשאיר אותם בסניף הדואר האזורי שלך ובתיבת הדואר שלך להניח פתק לאיסוף הפריטים. בכל זאת, גם לדוור כבד בעגלה.

אתה מתכוון כמו דואר רשום?

בקיצור, אין לי מה לדאוג נכון? לא יחזירו לשולח פריטים שלא היה להם מקום לשים אותם בתיבה שלי או משהו כזה?

פורסם

הבעיה היא שלפי ההערכה שלי אין מצב שיותר ממוצר אחד מסוגל להכנס בתיבה שלי בזמן נתון. אז אם אכן כולם מגיעים באותו יום, ואין מקום להכניס את כולם בתיבה, איפה מאחסנים אותם?

תפתח תיקיות אישיות, או בקש מספק הדואר שלך להגדיל את נפח התיבה :silly:.

פורסם
אתה מתכוון כמו דואר רשום?

בקיצור, אין לי מה לדאוג נכון? לא יחזירו לשולח פריטים שלא היה להם מקום לשים אותם בתיבה שלי או משהו כזה?

כן, פתק דומה לזה של דואר רשום.

ההבדל הוא שכדי לקבל חבילה גדולה לא צריך תעודת זהות, רק צריך לגשת לסניף עם הפתק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שבועיים בדואר אוויר רגיל? אתה כנראה בחור אופטימי.

נסיון טוב שהיה לי הוא קבלת מעטפות, 9 ימים אחרי השליחה, מארה"ב וסינגפור.

יש מוכרים שבאמת מגיעה להם הביקורת החיובית.

פורסם

בתור דוור בדואר ישראל אני יכול להגיד שאם כולם מגיעים ביום אחד (וזה שכולם נשלחו באותו יום לא אומר שהם גם יגיעו לדואר המרכזי באותו יום) אזי הדוור מחשב את זה או לפי נפח או לפי משקל, שזה אומר אם המעטפות עברו את ה500 גרם הוא ישלח את זה לסניף הדואר הסמוך לביתך ולאחר כמה ימים אתה תקבל פתק בצבע תכלת לתיבה בבית שלך ותצטרך להגיע לסניף עם הפתק ע''מ לקבל את המעטפות (שאותם הוא מכניס לתוך שקית של הדואר)

זה מקרה מאוד שכיח גם אליי מגיעים הרבה מעטפות מרובעות כאלה בצבע צהוב חרדל, ובכמויות, אבל אני משתדל תמיד לקחת אותם איתי אני לא אוהב להטריח את הלקוחות שלי.

פורסם

זה מקרה מאוד שכיח גם אליי מגיעים הרבה מעטפות מרובעות כאלה בצבע צהוב חרדל, ובכמויות, אבל אני משתדל תמיד לקחת אותם איתי אני לא אוהב להטריח את הלקוחות שלי.

אתה צדיק...

כן ירבו אנשים כמוך.

פורסם
שזה אומר אם המעטפות עברו את ה500 גרם הוא ישלח את זה לסניף הדואר הסמוך לביתך ולאחר כמה ימים אתה תקבל פתק בצבע תכלת לתיבה בבית שלך ותצטרך להגיע לסניף עם הפתק ע''מ לקבל את המעטפות (שאותם הוא מכניס לתוך שקית של הדואר)

התיבה שלי היא לא תיבה פרטית שנמצאת ליד הבית, אלא היא נמצאת סמוך לסניף הדואר הקטן והיחידי ביישוב שלי (בתוך "כוורת" של תיבות). האם הדואר ה"עודף" יחכה לי בסניף ביישוב שלי או שהוא יועבר לסניף מרכזי (אזורי) מסויים?

אני רק אסביר לרגע את הדאגה שלי. השבוע עברתי דירה ואני כבר לא גר עם ההורים, למרות שהדואר ימשיך לזרום לשם. את הדואר ייצא לי לבדוק אולי פעם ב-3 שבועות ואני פשוט לא רוצה שיהיה לי בלאגן ושאני לא אמצא דברים שנשלחו לי :oops:

פורסם

מה זאת אומרת סניף דואר אזורי או הסניף שביישוב שלך? הסניף הקרוב לביתך שאליו אתה הולך כדי לקבל את הדואר רשום, זה הסניף שהחבילה תחכה לך שם.

כדי שכל הדואר יגיע אלייך לכתובת החדשה אתה צריך לעשות 'הפניה' מהכתובת הישנה לחדשה.

אבל בכל מקרה זה יגיע לכתובת שאותה נתת באיביי אז למה לך לדאוג?

פורסם

כאשר המקום בתיבה יתמלא, אמורים לשמור עבורך את יתרת הדברים בסניף/סוכנות.

כמו-כן אמורים לשים לך פתק בתיבה שיש לך עוד ד.ד. בסניף ושתיכנס לקחתם.

מצד שני הדואר לא ישמור עבורך ד.ד. לנצח וכמדומני שאחרי 6 חודשים כל מה שנשאר בתיבה שלך בכל מקרה יוחזר לשולחים.

כל זה מתייחס לד.ד. רגילים כגון מכתבים ולא אל ד.ד גדולים או רשומים.

לגבי ד.ד. גדולים או רשומים - הם מוחזרים לשולח לאחר 14 יום מהגעתם לסניף. אם אתה מבקר פעם ב-3שבועות, יש סיכוי גדול שתגלה שהם כבר חזרו לשולח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לגבי ד.ד. גדולים או רשומים - הם מוחזרים לשולח לאחר 14 יום מהגעתם לסניף. אם אתה מבקר פעם ב-3שבועות, יש סיכוי גדול שתגלה שהם כבר חזרו לשולח.

שיט :oops: למרות שרוב החבילות שאני אקבל מחו"ל יהיו בגודל מעטפה קטנה בלבד, אז אני לא יודע אם זה נחשב אצלם כמכתב רגיל (שיכול להשאר עד 6 חודשים), או חבילה (שיכולה להישאר 14 יום לפי דברייך).

אבל בכל מקרה זה יגיע לכתובת שאותה נתת באיביי אז למה לך לדאוג?

לפי מה שהבחור מעליי טוען, יש לי מה לדאוג. אני לא רוצה שיהיה מצב שחבילות יגיעו אליי ויספיקו עוד לחזור לפני שבכלל הספקתי לבדוק את הדואר.

פורסם

אתה צריך להיות ער לעובדה נוספת:

אם מדובר בת.ד. בתשלום ולא תחדש את המנוי במועד, התא שלך עלול להיות מועבר לאחר ודברי הדואר יוחזרו לשולח גם אם עבר זמן המתנה קצר יותר.

בד"כ חידוש מנוי נעשה עד 31/12, כך שתאורטית מי שלא ישלם עד למועד זה, אפשר למסור את הת.ד. שלו לאחר כבר ב-1/1.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תיבות המתכת הקטנות האלה שגודלן פחות מקופסאת נעליים מושכרות במחיר של כ-150 ש"ח לשנה (ניתן לשוכרם מראש עד ל-3 שנים).

ישנם ישובים בהם לדואר אין אינטרס להוציא דוור ולכן הקימו מרכז חלוקה. מרכז החלוקה הזה חוסך לדואר הרבה כסף, שכן במקום שדוור יסגור יומית על ישוב, כל הישוב יגיע אל מרכז החלוקה. במקרים כאלה אכן התיבות נמסרות בחינם.

.

• תוכן חדש...