Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן נושא שנוגע בכולנו ישירות. האוחזים בהגה.

בארצות הברית, בדרכים עירוניות ובינעירויות מקובל מאוד כי ישנו תמרור עצור לבאים מכל ארבעת הכיוונים. החוקים הם חוקי האדיבות. בעיקרון, הראשון לעבור הוא הראשון שהגיע. אולם הנהגים יוצרים "קשר עין" אחד עם השני ומסמנים למי יש זכות קדימה. השיטה עובדת נפלא, איש לא נדחף, הולכי רגל מרגישים בטוחים יותר, התנועה זורמת והצומת "נושם".

כל אזרח ששאלתי בארץ אמר לי ישר, אצלנו זה לא יעבוד עם התרבות הישראלית.

כאשר שאלתי במשרד התחבורה לגבי הרעיון, נמסר לי כי התקינה בארץ היא אירופאית ולכן לא ניתן להכניס חוקי תנועה אמריקאיים לכבישים גם אם הם טובים ויעילים יותר.

שאלתי אליכם חברי הפורום, מה דעתכם לתמרר מספר צמתים העצור מארבעה כיוונים.נסו להיות קצת עם יותר עומק בתשובות מ"בארץ זה לא יעבוד". למה, האם אתם תדחפו לצומת? למה מאות אלפי ישראלים יכולים להינות מכך בארה"ב אבל לא בישראל? מדוע ניתן להכניס לארץ רכב עם תקן אמריקאי, אבל לא תמרור בכביש?

פורסם

לא כל דבר שאמריקאים ממציאים הוא טוב ...

וזה נשמע לי פשוט מטומטם (כסת"ח אמריקאי טיפוסי - למנוע תביעות), אם יש תקנה שמסדירה את מתן זכות הקדימה בצומת ויש

תמרורים שמסיעים לה למה לעשות בלאגן ?

לא מדובר פה ב"מנטליות ישראלית" אלא בשכל ישיר !

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

במדינות אירופאיות נדיבות במיוחד, אני חושש שצומת כזה יגרום לפקקים. כל נהג ירצה להיות הנדיב ביותר ולתת לנהג אחר לעבור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
במדינות אירופאיות נדיבות במיוחד, אני חושש שצומת כזה יגרום לפקקים. כל נהג ירצה להיות הנדיב ביותר ולתת לנהג אחר לעבור.

ובארץ בדיוק להפך :lol:

פורסם

ליד הבית שלי בת"א יש צומת עם גישה משלושה כיוונים .

בשניים מהם תמרור תן זכות קדימה ,ובאחד תמרור עצור .

אף אחד לא עוצר ואף אחד לא נותן זכות קדימה ....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני מזמין את כולכם להגיע בשעות הבוקר העמוסות, לגבעת שמואל, לאיזור תחנת הדלק שעל גהה,

ולהבין בדיוק למה אפשר לזרוק את השיטה הזאת לזבל.

----

פורסם

כמו שאמרו לפני, כיכר הרבה יותר יעיל מצומת כזאת. המשמעות זהה (מי שהגיע ראשון נוסע ראשון), אבל עם יתרונות על הצומת.

שניים שעולים לי כרגע בראש:

-לא צריך לעצור אם מי שבא ממול רוצה לפנות שמאלה.

-אם הדרך פנויה אין צורך לעצור.

החסרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שאת הכיכר צריך ממש לבנות. אמנם באנגליה יש כיכרות מצוירות, אבל יש לי תחושה שבארץ אנשים פשוט יתעלמו מהן (כמו שמתעלמים מאיי תנועה מצוירים).

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני כבר קולט את הנהג הישראלי טס בצומת הזה ב 120 כי "מה זה משנה, במילא כולם עוצרים" :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין היגיון בלשים 4 תמרורי עצור.

במקום זה שמים כיכר שחוסך את זמן העצירה וכיכר זה דבר יעיל ביותר.

בארה"ב הם לא שמים כיכרות כי הם לא אוהבים לסובב הרבה את ההגה, רק ישר.

פורסם

לפי חוקי התעבורה, זכות הקדימה היא של הרכב מימין :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בארה"ב הם לא שמים כיכרות כי הם לא אוהבים לסובב הרבה את ההגה, רק ישר.

נו ברור.

כי שם אתה מוצא את עצמך בתוך עמוד או שאתה מקבל מחלת ים. :-D

פורסם

בקושי עם רמזורים הישראלים מתמודדים (וגם זה כשבממוצע יש משהו כמו 10 תאונות ביום של אנשים שעוברים באדום), אז צומת כזו רק תעשה את המצב יותר נוראי.

אבי

• תוכן חדש...