Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר בדרך לעבודה ראיתי יאריס שחורה, 3 דלתות, נראית סבבה לגמרי והחלטתי להשאיר פתק עם המספר שלי.

אחר"צ התקשר אליי בעל האוטו.

בעל האוטו: זה אתה שהשארת פתק, נכון?

אני: כן, אתה מוכר?

בעל האוטו: אני אגיד לך מה, זה לא האוטו שלי, אבל יש לי בדיוק אוטו כזה, והיום החלטתי למכור אותו.

אני: איזה שנה האוטו?

בעל האוטו: 2004 (או שהוא אמר 2005, אני לא ממש זוכר)

אני: כמה ק"מ הוא עשה?

בעל האוטו: 65,000, ממש מעט.

אני: תאונות כלשהן?

בעל האוטו: לא, רק מכות בפח- חניות וכאלה - אני לא מסוגל לנסוע עם פגיעות בפח.

אני: אוקי. בכמה אתה מתכוון למכור?

בעל האוטו: המחירון הוא 72,000. אני מוכן למכור ב 71,000.

אני: אוקי, נהיה בקשר אם זה יהיה רלוונטי.

אז ככה:

האוטו לא שלא, אבל יש לו בדיוק כזה שהוא בדיוק היום החליט למכור? (מוזר?)

היו מכות בפח, וכל זה רק מחניות ? במקום לשלם על פגיעות כל פעם, לא עדיף להזהר יותר בחניה?

האוטו שראיתי נראה סבבה לגמרי, אבל הוא טוען שזה לא האוטו שלו.

מה אתם אומרים על כל זה?

פורסם

מצד אחד מוזר. מצד שני אולי שני חברים עם מכוניות זהות ואחת מסר את הפתק לשני.

מצד שלישי, אולי סוחר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פגיעות בחניה זה לאו דווקא באשמת הבעלים, you know...

לשותפי דפקו את הפאסאט החדשה בזמן שחנתה בת"א; תיקון כנף שמאל ופגוש: אתה יושב? 15K ש"ח...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יתכן וזה סתם אדם הגון שעבר ברחוב וראה את הפתק, יתכן וזה סוחר רמאי, יתכן ובעל רכב בעייתי. לדעתי מתוך שיחה קצרה שכזות לא ניתן לדעת. כמובן שיש משהו חשוד בכך שבעל רכב כו סחיר ומבוקש בכלל מסתכל על הפתקאות ברחוב, אבל ניחה. אם הנתונים מתאימים לך - עליך לבוא בשעות היום, לראות את הרכב במקום מואר ולהתרשם ממנו. יש לבצע את כל מה שמומלץ, למשל: לוודא שהאיש הוא אכן בעל הרכב, להתעקש על הפרטים הקטנים ולבדוק שגירסתו היא עקבית (במהלך השיחה אפשר לחזור מדי פעם על אותם הפרטים), לבדוק את מספר השלדה (התאמה לרישוי), להכניס את האף לכל מקום אפשרי ולוודא שאין חלודה או חלילה ריטוחים, לגעת בכל הכפתורים ולבדוק שכל המערכות עובדות כראוי. אחר כך לבצע נסיעת מבחן ולוודא שאין רעשים מוזרים או רעידות. לנסות את הרכב בהאצה ובלימה חריפות, לבדוק היגוי (אם יש רעשים בסיבובים חדים). במקרה של רכב כו מבוקש אינני מאמין כי האיש יסכים לחתום על התחייבות. אך על הצהרה לגבי הקילומטרז' לא הייתי מותר. אם הכל תקין - יש לקחת את הרכב לבדיקה בקומפוטסט ואז להגיע להחלטה סופית.

פורסם
פגיעות בחניה זה לאו דווקא באשמת הבעלים, you know...

לשותפי דפקו את הפאסאט החדשה בזמן שחנתה בת"א; תיקון כנף שמאל ופגוש: אתה יושב? 15K ש"ח...

זה לא המצב. הוא אמר פגיעות בפח, ולא פגיעה ספציפית שתוקנה!

יתכן וזה סתם אדם הגון שעבר ברחוב וראה את הפתק' date=' יתכן וזה סוחר רמאי, יתכן ובעל רכב בעייתי. לדעתי מתוך שיחה קצרה שכזות לא ניתן לדעת. כמובן שיש משהו חשוד בכך שבעל רכב כו סחיר ומבוקש בכלל מסתכל על הפתקאות ברחוב, אבל ניחה. אם הנתונים מתאימים לך - עליך לבוא בשעות היום, לראות את הרכב במקום מואר ולהתרשם ממנו. יש לבצע את כל מה שמומלץ, למשל: לוודא שהאיש הוא אכן בעל הרכב, להתעקש על הפרטים הקטנים ולבדוק שגירסתו היא עקבית (במהלך השיחה אפשר לחזור מדי פעם על אותם הפרטים), לבדוק את מספר השלדה (התאמה לרישוי), להכניס את האף לכל מקום אפשרי ולוודא שאין חלודה או חלילה ריטוחים, לגעת בכל הכפתורים ולבדוק שכל המערכות עובדות כראוי. אחר כך לבצע נסיעת מבחן ולוודא שאין רעשים מוזרים או רעידות. לנסות את הרכב בהאצה ובלימה חריפות, לבדוק היגוי (אם יש רעשים בסיבובים חדים). במקרה של רכב כו מבוקש אינני מאמין כי האיש יסכים לחתום על התחייבות. אך על הצהרה לגבי הקילומטרז' לא הייתי מותר. אם הכל תקין - יש לקחת את הרכב לבדיקה בקומפוטסט ואז להגיע להחלטה סופית.[/quote']

תראה, הרכב מודל 2004-2005, אני בכלל מחפש 2006 ורוצה לקנות אותו מיד ראשונה, כאשר זה שדיברתי איתו טוען שהוא היד השניה, כך שזה לא רכב שאני אלחם עליו ואסתכן בשבילו.

שנית, מוזר לי הצירוף מקרים הזה- זה לא הרכב שלו, אבל יש לו בדיוק את אותו הרכב והוא בדיוק תכנן למכור, ועוד מתחת למחירון (מה שממש ממש ממש לא נהוג עם הרכב הזה, ועוד עם ק"מ נמוך כל-כך).

פורסם

מה אני רוצה ? שאנשים יתנו את דעתם כמו שנתנו עד עכשיו.

אם השנתון היה 2006 והנהג היה יד ראשונה, הייתי מוכן לקחת את כל הסיכונים ובאמת לבדוק כל פרט.

אבל במצב הנוכחי, ובגלל שאני ממילא לא יכול לבדוק לבד את הרכב, כי אין לי מושג בנושא- אם אנשים חושבים שיש פה משהו חשוד, אני אפילו לא אתקשר אליו שוב.

פורסם

אם אינך מסוגל לבצע אפילו את הבדיקות הפשוטות שתיארתי - יש מצב שתיפול חזק בשוק הפרטי. אולי אזי כדאי לחשוב על רכבים מחברות הליסינג הגדולות. שם אומנם לא יהיהו מציאות וערוכות חינם, אבל כנראה גם לא נפילות ממש גדולות.

פורסם

לי זה נשמע כמו המחלה הידועה סוחרוס מלוכלכוס (זה בלטינית כמובן) :lol:

אבל לך תדע, אולי זה באמת סתם אדם שראה את הפתק - אין טוב ממראה עיניים, תן קפיצה ותבדוק את הרכב.

פורסם

אם זה היה עונה לדרישות- מודל 2006, יד ראשונה, הייתי עושה זאת.

אבל במצב הנוכחי, עם הדילמות שהועלו, אין טעם סתם להטריח מישהו שיבוא איתי לבדוק, אם ממילא זה לא עונה לדרישות.

• תוכן חדש...