Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הרכב המדובר : פורד אסקורט זטה 95 .

בזמן האחרון, קרה דבר מוזר. לאחר שעוזבים את דוושת הגז (כשהרכב בהילוך) האוטו מאט לבד את עצמו (בלי לחיצה על כלום) עד לפרפור האוטו לפי לחיצה על קלאץ'. אני יודע שבאופן כללי מבצ כזה יכול לקרות, אך הבעיה היא שקצב התאוטה ממש גבוה וייתכן שמשפיע על צריכת הדלק.

ממה זה יכול לנבוע ?

הערה: לפי כשבועיים נסעתי מנתניה לטבריה עם מכסה שמן פתוח, ובדרך נשפך חצי מכמות השמן של המנוע לכביש. מיד כשגיליתי זאת (כשכבר הייתי בטבריה) - הוספתי שמן ממשהו שנתן לי (לא השמן שבדר"כ אני שם באוטו) -האם זה קשור ?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

אולי יש לך בלמים תפוסים באחד מגלגלי הרכב.

בדוק, לאחר נסיעה, במגע יד על חישוק הגלגלים (ג'נט) אם אין אחד מהם שהוא לוהט ואם כן אז בו מע' הבלמים תפוסה ויש לתקן זאת.

בכל מקרה, מכיוון שמדובר בבלמים ובטיחות רצוי מאוד לגשת למוסך לבדיקה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תיאורתית, רכב שלך אמור למשוך לאחד הכיוונים במקרה כזה, הם זה קורה? מעבר לזה, בגלגל תפוס ג'נט אמור להיות רותח.

תן לאוטו לעצור ככה ותבדוק איזה גלגל חם ואיזה גלגל ננעל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן... יש בעיה כזו....

כמעט תמיד, הרכב מושך לצד ימין כשאני עוזב את ההגה.

ושוב האם זה קשור לשריקה ששומעים מהברקס ?

כמה כסף עלול לעלות הטיפול במוסך על דבר כזה והאם זה יכול להכשיל אותי בטסט ?

פורסם

כלומר הברקס שתפוס בצד ימין. אתה יכול לאבחן מאוד קל באיזה גלגל. תצטייד בג'ק ןתרים גלגל אחד מצד ימין ונסה לסובב. הוא צריך להסתובב קלץ אם מסתובב עם התנגדות רצינית מאוד, כניראה זה גלגל הבעייתי.

כמה כסף עלול לעלות הטיפול במוסך על דבר כזה והאם זה יכול להכשיל אותי בטסט ?

לך למוסך וקבל הצעת מחיר. קשה לדעת דרך הפורום מה בדיוק הבעייה שגרמה לכך שברקס נתפס. אל תסע ככה! גם אתה מסכן את הנוסעים האחרים בכביש וגם האוטו אוכל יותר דלק. כאשר יש בעייה בבלמים, לוקחים את הרכב על גרר למוסך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איך קבעת שבגלל משיכה ימינה הברקס תפוס??

הוא לא אמר שבאותו צד הג'נט חם.

משיכה ימינה יכולה גם לנבוע מפרונט לא מכוון או מלחץ אוויר לא תקין (בהרבה לא תקין).

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
איך קבעת שבגלל משיכה ימינה הברקס תפוס??

קראתי הודעה של פותח שרשור:

לאחר שעוזבים את דוושת הגז (כשהרכב בהילוך) האוטו מאט לבד את עצמו (בלי לחיצה על כלום) עד לפרפור

פורסם

אם המשיכה ימינה הופיעה באותו זמן אז אני מסכים איתך.

אם לא כנראה שמדובר בשתי תקלות נפרדות.

אני חושב שזה חשוב שפותח השירשור יבין את זה ולא ינעל על הסבר אחד.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

זה קורה כאשר הקלאץ לחוץ?

אם לא אז בוודאי שהרכב יבלום כי אתה משתמש בבלימת מנוע..

מה קורה כאשר אתה לוחץ את הקלאץ? הרכב עדיין מאט?

לדעתי זה תקין, אך פנה למוסך לבדיקה.

פורסם

אם בלם אחד היה תפוס הייתה מרגיש את זה גם בנסיעה וגם היתה מריח את זה בזמן בלימה. נראה כי הבעיה שלך נובעת מלכלוך במצערת או כיוון שלה שגורם לכניסת אוויר מופחתת. מתי הוחלף ברכב פילטר אויר?

• תוכן חדש...