Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל- המשאית היא "סופר ביבר"- לפי הקבינה. המשאית הספציפית הזו- בעלת גיר רגיל, ובסיס גהלגלים "קצר". רק לידע הכללי- היא שופצה וכעת נימצאת במוזיאון התעבורה בלוד, צבועה בירוק. לי יש את ה"אחות" שלה- עם בסיס גלגלים יותר ארוך וגיר "ווילסון"- חצי-אוטומטי, כמו שיש לך בשני האוטובוסים, שנת 1972. מנועים שלה ושל הוטובוס שלך די דומים עד זהים בבלוק- עם הבדלים משמעותיים בכל מה ש"מסביב". בשנים המאוחרות יותר, בדגמים האחרונים- הורכב למשאיות האלה גם טורבו- ההבדל החיצוני ניתן לראות בפילטר האוויר החיצוני שיושב על הכנף, במקום שניים הרגילים שישבו על המנוע עצמו בפנים. הטורבו למיטב ידיעתי פגם באמינות המנועים האלו, ולכן הגרסה הזו לא נחשבה למוצלחת במיוחד (בניגוד לקודמיה ה"אגדיים"!). הקבינות האלה באמת נוצרו אך ורק בארץ, כאשר חלקים מהקבינה עשויים פיבר במקום הפח (למשל- הדלתות, נידמה לי שהגג, לא זוכר מה עוד). זהו בערד על קצה הכפית מה שיש לי להגיד. יש כאן עוד אנשים, שוודאי מכירים את ההיסטוריה שלהן הרבה יותר טוב ומדוייק!

ולסיום: יש את המשאית הזאת, שכעת נימצאת במוזיאון, יש את שלי, לסנו יש היום בשימוש בין 2 ל-4 משאיות דומות עד זהות לשלי (אני כבר לא יודע מה מהן נוסע ומה לא- הם כל פעם משביתים משהו), יש לפחות עוד כמה שאני מכיר שעומדות מפוזרות בכל מיני חצרות בארץ. יש אחת בצבע כחול-אפור שפעם שמתי את התמונות שלה, שעובדת עם מיכלית מים לבניית הכבישים.

כמו כן באותה תצורה נוצר גם "סופר- היפו", כאשר הוא בא עם שני סרנים מאחורה וגיר רגיל, וגם אותם יש עדיין כמה, בעיקר עם מכונות הקידוח שחלקן אפילו עובדות עדיין.

מגרסאות עם הטורבו יש לפחות אחד שעדיין עובד עם המיכלית פיזור מים בעבודות הכביש.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנה יש לך תמונה של שלושה רכבים תוצרת הארץ: ליילנד סופר-ביבר 72, פורד D1210 78, פורד אסקורט 75.

DSCF0702.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

והנה עוד תמונה של המשאית שלי בפוזה הקרבית::twisted:

ועוד- במפגש המועדון5 הישן באוניברסיטה:

אגב, מי ששואל- היא ב"ראט סטייל"- אני בכוונה לא רוצה אפילו לשפץ אותה, אוהב את המראה הישן הזה!

DSC01965.jpg

DSC02529.jpg

DSC02528.jpg

פורסם
אם זה ברמת דוד אז כנראה מתקינים להן מתקן רמסע.

מה זה רמסע?

יכל להיות שאלו משאיות שנרכשו עבור הצבא?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

רמסע- זה וו כזה, שאיתו מרימים על המשאית כל פעם משהו אחר: פעם פלטה, פעם מכולת אשפה, פעם צפרדע...

פורסם
קודם כל- המשאית היא "סופר ביבר"- לפי הקבינה. המשאית הספציפית הזו- בעלת גיר רגיל, ובסיס גהלגלים "קצר". רק לידע הכללי- היא שופצה וכעת נימצאת במוזיאון התעבורה בלוד, צבועה בירוק. לי יש את ה"אחות" שלה- עם בסיס גלגלים יותר ארוך וגיר "ווילסון"- חצי-אוטומטי, כמו שיש לך בשני האוטובוסים, שנת 1972. מנועים שלה ושל הוטובוס שלך די דומים עד זהים בבלוק- עם הבדלים משמעותיים בכל מה ש"מסביב". בשנים המאוחרות יותר, בדגמים האחרונים- הורכב למשאיות האלה גם טורבו- ההבדל החיצוני ניתן לראות בפילטר האוויר החיצוני שיושב על הכנף, במקום שניים הרגילים שישבו על המנוע עצמו בפנים. הטורבו למיטב ידיעתי פגם באמינות המנועים האלו, ולכן הגרסה הזו לא נחשבה למוצלחת במיוחד (בניגוד לקודמיה ה"אגדיים"!). הקבינות האלה באמת נוצרו אך ורק בארץ, כאשר חלקים מהקבינה עשויים פיבר במקום הפח (למשל- הדלתות, נידמה לי שהגג, לא זוכר מה עוד). זהו בערד על קצה הכפית מה שיש לי להגיד. יש כאן עוד אנשים, שוודאי מכירים את ההיסטוריה שלהן הרבה יותר טוב ומדוייק!

ולסיום: יש את המשאית הזאת, שכעת נימצאת במוזיאון, יש את שלי, לסנו יש היום בשימוש בין 2 ל-4 משאיות דומות עד זהות לשלי (אני כבר לא יודע מה מהן נוסע ומה לא- הם כל פעם משביתים משהו), יש לפחות עוד כמה שאני מכיר שעומדות מפוזרות בכל מיני חצרות בארץ. יש אחת בצבע כחול-אפור שפעם שמתי את התמונות שלה, שעובדת עם מיכלית מים לבניית הכבישים.

כמו כן באותה תצורה נוצר גם "סופר- היפו", כאשר הוא בא עם שני סרנים מאחורה וגיר רגיל, וגם אותם יש עדיין כמה, בעיקר עם מכונות הקידוח שחלקן אפילו עובדות עדיין.

מגרסאות עם הטורבו יש לפחות אחד שעדיין עובד עם המיכלית פיזור מים בעבודות הכביש.

תודה!

כמה נוצרו עם הקבינה הייחודית הזאת? באיזה שנים?

האם כולן היו עם גיר וילסון או שמא היו כאלה עם גיר רגיל?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כמו שאמרתי- הקבינה היא ישראלית, אבל לא ממש קשורה לדגם: כלומר יוצרו איתה גם סופר ביבר (שהיה כאמור עם גיר רגיל וווילסון, ובכמה ארכים של השלדה), גם סופר היפו- למשקל הכבד יותר, עם שני סרנים מאחורה וגיר רגיל, וגם הסופר ביבר (ואולי גם סופר היפו) עם טורבו. זה מה שאני יודע, לצערי עם השנים אני לא משהו... תכ'ף ישראל, דב ואמנון יראו- ויוסיפו, אני מאמין!

פורסם

שאלה רצינית לאספני המשאיות...

איך משפצים או מטפלים במשאית בתנאים ביתיים? על המכוניות ה"רגילות" אין לי בעיה לעוד מאחורי הבית, בסך הכל לא נדרש שום דבר מיוחד בשביל זה.

אבל משאית? הכל גדול וכבד- יש לכם עצות איך הופכים עבודה על משאית ישנה לאפשרית בתנאים ביתיים?

אסף.

פורסם

תשמע: יש דברים שפשוט בלתי אפשרי לעבוד ללא כלים מיוחדים, אין מה לעשות. אבל דברים הקטנים כמו חשמל, מכונאות פשוטה, צביעה של חלקים- אין הבדל! רק עניין של מקום חניה... והאמת- לו הייתה לי חצר משלי, שהייתי עושה בה מה שבראש שלי- היו לי שם גם מתקני ההרמה והכל, ובכלל לא הייתה לי בעיה! נכון לעכשיו אני נאלץ לנסוע למוסך אם יש לי משהו "כבד" לעשות...

פורסם
כמו שאמרתי- הקבינה היא ישראלית, אבל לא ממש קשורה לדגם: כלומר יוצרו איתה גם סופר ביבר (שהיה כאמור עם גיר רגיל וווילסון, ובכמה ארכים של השלדה), גם סופר היפו- למשקל הכבד יותר, עם שני סרנים מאחורה וגיר רגיל, וגם הסופר ביבר (ואולי גם סופר היפו) עם טורבו. זה מה שאני יודע, לצערי עם השנים אני לא משהו... תכ'ף ישראל, דב ואמנון יראו- ויוסיפו, אני מאמין!

בנתיים יש לי מה להוסיף...(1969)

Scan0055.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

סופר היפו- הייבר! והדבר הזה תלוי לי מעל השלחן במשרד כבר מלא זמן!:twisted::-D

פורסם

מק F700 סליפר שמושך בעול בין כנרת לפוריה, בתמונה של מתן בפורום האוטובוסים של דרור בתפוז:

http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=20658&msgid=45647816

לא ימהרו להשביתו בזכות משקל כולל מורשה של 33 טון, בעוד שמשאית מודרנית בתצורה דומה של 6X2 מורשה למשקל כולל של 26 טון בלבד או 27 כאשר היא מצוידת בכריות אוויר.

מי שמכיר את המשאית, מוזמן להוסיף פרטים.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

יש לו גם נגרר, והוא נידמה לי אפילו יד ראשונה, והיה למכירה לא מזמן בסכום די גבוהה, וכנראה שלא נמכר וממשיך לעבוד.

פורסם

האפ הזאת שייכת לבחור ממושב ארבל שמתעסק עם עץ להסקה וכן איסוף ברזל, מידי פעם בעונת הקציר הוא מוביל לחקלאים חציר מהשדה למתבן .

המשאית רחוקה מלהיות יד ראשונה והיא אצל הבחור רק מסביבות שנת 2004 לפני זה היה לו הייבר סינגל מותקן על סקניה וביס פרט לכך הוא מאד אוהב "ברזלים ישנים" ומאד קשה לו להפרד מהם...

פורסם
מק F700 סליפר שמושך בעול בין כנרת לפוריה, בתמונה של מתן בפורום האוטובוסים של דרור בתפוז:

http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=20658&msgid=45647816

לא ימהרו להשביתו בזכות משקל כולל מורשה של 33 טון, בעוד שמשאית מודרנית בתצורה דומה של 6X2 מורשה למשקל כולל של 26 טון בלבד או 27 כאשר היא מצוידת בכריות אוויר.

מי שמכיר את המשאית, מוזמן להוסיף פרטים.

30 טון בלבד וגם זה יורד עם השנים בעקבות "הזדקנות" הכלי

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...