Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:?:מה המצב אנשים?

יש לי שאלה : אם אני רוצה להרכיב מנוע 1800 לרכב שלי (סובארו די אל 1.6 קופה)

מה העלויות של המנוע וכל הדברים שמסביב ?אם זה בלגן מבחינת משרד הרישוי/תחבורה?

אני מודה מראש למי שעוזר!

פורסם

אם אתה באמת מתעקש אז יש לך 3 אופציות:

1. תעשה טיפול לרכב הכוונה תחליף את, הפילטרים ,פלאגים ,שיפוץ קרבורטור , תחליף חוטי הצתה תפרק את המגעים החשמליים של המצבר והמפלג ומודול ההצתה תנקה אותם עם אלכוהול, או חומר לניקוי מגעים אחר,

אני בטוח שזה ישפר לך המון

2. אם מה שרשמתי קודם לא מספיק אז תחלף את המנוע ל1600 מוזרק , צריך למצא כזה ולייבא, בטוח שיש כאלו בודדים בחו"ל ורק צריך רצון וקצת יכולת , או ליצור קשר עם יבואני מנועים משומשים .

3. תעשה שיפוץ מלא לכל המנוע, שיחליפו כל חלק ורכיב בלוי בתוך המנוע.

4. אם הרכב ידני אז תבדוק את הקלאץ' שהוא לא מחליק.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
וכל הדברים האלה יתנו למנוע כח של 1800?

כח לא, אשליה כן, מה רע בכך, תוסיף לכך מדבקה של סובארו 1800 ,והכל מושלם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אם אתה באמת מתעקש אז יש לך 3 אופציות:

1. תעשה טיפול לרכב הכוונה תחליף את, הפילטרים ,פלאגים ,שיפוץ קרבורטור , תחליף חוטי הצתה תפרק את המגעים החשמליים של המצבר והמפלג ומודול ההצתה תנקה אותם עם אלכוהול, או חומר לניקוי מגעים אחר,

אני בטוח שזה ישפר לך המון מסכים

2. אם מה שרשמתי קודם לא מספיק אז תחלף את המנוע ל1600 מוזרק , צריך למצא כזה ולייבא, בטוח שיש כאלו בודדים בחו"ל ורק צריך רצון וקצת יכולת , או ליצור קשר עם יבואני מנועים משומשים . אין מנוע סובארו 1600 מוזרק לדגמים האלו

3. תעשה שיפוץ מלא לכל המנוע, שיחליפו כל חלק ורכיב בלוי בתוך המנוע. תמיד עוזר אך עלות שיפוץ מלא קרוב ל8K (עלות החלפת 3+- מנועים מפירוק)

4. אם הרכב ידני אז תבדוק את הקלאץ' שהוא לא מחליק. מה קשור להחלפת המנוע או להוספת כח?

תשאל בפורום את KOMPY אם ניתן לבצע השתלת מנוע מסוג EA81/EA82 EA82T/EA81T ברכב הנ"ל לפי משרד הרישוי, סביר להניח שכן מפני שישנם אפילו לאונות וטנדרים עם מנוע כזה ברישוי חוקי.

אתה יכול גם לשאול במועדון סובארו קלאסיק או להגיע למפגש, מניח שיוכלו לתת לך כמה רעיונות.

בהצלחה!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
כח לא, אשליה כן, מה רע בכך, תוסיף לכך מדבקה של סובארו 1800 ,והכל מושלם.

בברכה

צביקה

ואל תשכח על כל מילוי מיכל דלק מלא לרוקן כמה ליטרים לצד הכביש, כדי לקבל את אפקט צריכת הדלק הגבוהה של מנוע 1800 של סובארו :lol:

פורסם

ההשתלות שרשמת בלתי אפשריות אלו מנועי 1800 של טנדר סטיישן ומנועי 1800 עם טורבו , דבר שלא ניתן לאשר.

אי אפשר לאשר מנוע 1800 ללאונה 1600 , אי אפשר לאשר מנוע 1800 טורבו (שהקוד שלו זה EA82T) ללאונה שהמנוע שלה היה EA82 לא משנה אם זה היה הזרקה או קרבורטור. כי צריך להחליף ציריות לעשות חיזוקים ...בקיצור משרד הרישוי חסך לנו ברוב טובו את הטרחה הזו וקבע שזה בלתי אפשרי(ובדקתי את זה טלפונית לפני מס' חודשים)

ולגבי השיפוץ : נכון, אפשר להחליף למנוע אחר אבל אתה לא יודע איך הוא יהיה ומה המצב שלו, אם רוצים להביא את המנוע 1600 למצב שהוא היה חדש דנדש אז צריך לשפץ אותו כמו שצריך,

ולגבי קלאץ' מחליק, זה קשור ועוד איך. רכב עם קלאץ מחליק לא יסע טוב ותצרוכת הדלק תהיה גבוהה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

המחירים משתנים ממוסך למוסך וממנוע למנוע, אם תקנה מנוע מאדם פרטי אשר מוכר רכב לחלקים יכול לעלות זול מאוד, 1500+-, אם מנוע מייבוא יכול לעלות בסביבות 3 - 4K וגם אז יש לשים לב אם אתה מחליף חלק מהמכלולים על הדרך (קלאץ' ומשאבות למיניהם) יש את האפשרות לקנות מנוע מפירוק אצל מוסך ואז ינוע בין 2 ל 3K בערך, בכל אחד מהמקרים אין אחריות על המנוע ליותר מ3 חודשים או חצי שנה, אף פעם אתה לא יודע בוודאות מה טיבו האמיתי של המנוע, שיפוץ כללי למנוע כזה יכול להגיע ל8K כפי שציינתי קודם ולאלו שיקפצו שיגידו שעשו שיפוץ בפחות (2000/3000ש"ח) שיבדקו שוב איזה "שיפוץ" בדיוק עשו להם, כי כללי כנראה הוא לא!

כל המחירים שציינתי הם בערך ומנסיוני האישי, את המנוע האחרון של הטנדר שלי הבאתי ממוסך בבקה שהביא את המנוע + עבודה וקלאץ' חדש ב2000 ש"ח, לפני כן היה מנוע מייבוא שעלה 4K ומקווה שיום אחד אוכל לצבור מספיק כסף וניסיון כדי לקנות מנוע מפירוק ולבצע שיפוץ בעצמי.

פורסם
תשאל בפורום את KOMPY אם ניתן לבצע השתלת מנוע מסוג EA81/EA82 EA82T/EA81T ברכב הנ"ל לפי משרד הרישוי, סביר להניח שכן מפני שישנם אפילו לאונות וטנדרים עם מנוע כזה ברישוי חוקי.

אתה יכול גם לשאול במועדון סובארו קלאסיק או להגיע למפגש, מניח שיוכלו לתת לך כמה רעיונות.

בהצלחה!

בטח שיש מנוע 1600 מוזרק לדגמים האלו.

פשוט לא בארץ.

הייתי בארה"ב בשנה שעברה וראיתי סטיישן 89 עם מנוע 1600 הזרקה חד נקודתית.

פורסם
בטח שיש מנוע 1600 מוזרק לדגמים האלו.

פשוט לא בארץ.

הייתי בארה"ב בשנה שעברה וראיתי סטיישן 89 עם מנוע 1600 הזרקה חד נקודתית.

מאד סקרן לדעת, מה קוד המנוע? הזרקה חד נקודתית אני מכיר לגבי מנועי הג'אסטי 1200 אבל על ה1600 אני לא מכיר.

• תוכן חדש...