Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סובארו לאונה 93 ואני משתמש בנוזל קירור פראפלו שאני קונה במוסך של פיאט- הנוזל מיועד לפיאט,

שמעתי מחבר שהדבר יכול לגרום לי נזק. מאחר ופראפלו מיועד לרכבים אירופאיים שעובדים בטמפרטורת חום מנוע של 90 מעלות ומעלה . לעומת זאת זאת מנוע של רכב יפאני כמו שלי עובד בטמפרטורה של 87 מעלות ובטמפרטורה גבוהה מכך יכול להגרם נזק לראשי מנוע. והשימוש בפראפלו יכול ליצור במנוע יפני הפרשי טמפרטורה של חום בין הבלוק לראשים מה שיכול לגרום לנזק שם ועיוות. האם מישהו כאן יכול לענות תשובה מוסמכת מהי האמת בכל הנושא הזה? משהו שמבוסס גם על ניסיון כי אני וחברים משתמשים ברכבים יפאניים בפראפלו למעלה משנתיים ולא נראה שישנה בעיה אולי השעון חום במאמץ מראה שהמנוע עם חום גבוה יותר ..תודה לעונים

פורסם

העיניין הוא יותר שמנועים שונים עשויים מתרכובות סגסוגת שונה. לכן כדאי להשתמש בנוזל קירור יעודי ומומלץ ע"י היצרן, כדי שלא יתעכלו מעברים בראש מנוע.

פאראפלו מיועד לקבוצת מכוניות מבית פיאט, כמו למשל G12 מיועד ל-VAG.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

התשובה - למצוא את מפרט נוזל ה "פראפלו " ולבדוק אם הוא מתאים לרכב שלך ( אין קשר אם יפני או אירופאי )

הטוב ביותר לרכבך , עבור להשתמש בנוזל "פראסטון ירוק" המתאים בודאות לסובארו משנים אלו .

הוא זול , נמצא בכל מקום , ומוכן לשימוש , כך שאם חסר , אין בעיה לקנות ולהוסיף .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לפראפלו אתה חייב להויסף 50% מים וזה כבר לא עושה טוב, למנוע הבוקסר המזדקן.

נקז את כל הנוזל הקודם ושים פרסטון ירוק.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני לא יודע מהיכן הגיע הנתון של ההבדלים בטמפ' העבודה בין יפאניות לאירופיאיות. בכל מקרה בדובר בנתון חסר שחר לחלוטין.

נוזלי הקירור כולם יכולים לעבוד בטווח טמפ' של עבודת מנוע וגם אם היה ההפרש המגוחך של 3 מעלות אין זה היה משנה כהוא זה. למעשה ניתן להניח שבזמן עבודה הטמפ' נעה על פני טווח של 3 מעלות, אם לא יותר.

נוזלי היקירור בגדול דיי דומים בהרכבם ולמעשה ההבדל הוא בין סיווג נוזלי הקירור, למשל כאלו שלא מיועדים להחלפה וכאלו שיש להחליף וכו'.

עם זאת מאחר ואף אחד לא כימאי מומחה ואין טעם להיכנס להרכב הכימי המדוייק ולהבין את השפעותיו מומלץ בחום להיצמד להוראות היצרן ולהשתמש בנוזלים המאושרים על ידו, זאת כדי לחסוך כאב ראש ובלבול מוח מיותר.

פורסם
נו באמת - ובפרסטון אין מים?!

מים בטוח שיש , אבל סתם מי ברז אני בטוח שאין, לדעתי הם מערבבים את החומר עם מים שעברו תהליך כלשהוא, לא נראה לי הגיוני שיערבבו סתם מים מהברז, במיוחד שכל מיכל (4ליטר בערך ) עולה בסביבות ה60 ש"ח.

פרטים בה"פ .

פורסם

טוב בסדר לא צריך לרדת עליי,

בסך הכל באתי להגיד זה שסתם מים ירוקים שעולים 20 שקל, זה לא משהו ששוה לקנות,

ועדיף לקנות נוזל קירור ידוע ואיכותי, וציינתי שאחד כזה עולה בערך 60 שקל,(קניתי שניים כאלו של פרסטון ) זה הכל.

פרטים בה"פ .

פורסם

בסובארו שמים מים , גם ככה הם לא מתקלקלות אף פעם :)

לגבי הפראפלו ,

יש מדולל שזה פחית של 2 ליטר מוכנה לשימוש, או פחית של ליטר תרכיז שיש למהול בליטר מים מזוקקים.

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

שתי שאלות בנוגע לנושא השרשור. ברשותי איביזה 2002 שנרכשה לפני שבועיים. לא ידוע לי באיזה נוזל קירור השתמש בעל הרכב הקודם, רק שמתי לב שהוא אדום. לפני שבוע קניתי נוזל קירור פרסטון ירוק.

1. האם הנוזל בכלל מומלץ לסיאט איביזה?

2. האם צריך קודם לנקז את הנוזל הקודם ואז לשים נוזל חדש, או שאין בעיה לערבב בניהם?

תודה.

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

• תוכן חדש...