Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה מישהו יכול להמציל לי על המקום שבו אני יכול לקבל חוות דעת מקצועית בקשר לקילוף צבע באוטו שלי?

מאוד אודה על העזרה.

מצורפות תמונות של הבעיה שלי

01.jpg

02.jpg

03.jpg

• תגובות 181
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי סוזוקי ג'מיני, אני יכול לשאול חברה של המשפחה, איך האוטו אצלה. בן שנה בערך, ובינתיים שמעתי שהצבע בסדר.

תומר, לגבי הברקסים, אני בטוח שאתה נוהג רגוע. לטעמי, נשמע קצת לא הגיוני ברקסים אחרי 17K. איביזות קודמות, אף פעם לא הלכו לנו הברקסים בשחיקה עצבנית. ומדובר על יותר מ-35000 ק"מ לכל אוטו, על תקופה של שלוש שנים כל אחד.

המשך לעדכן.

שבוע טוב.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לגבי סוזוקי ג'מיני, אני יכול לשאול חברה של המשפחה, איך האוטו אצלה. בן שנה בערך, ובינתיים שמעתי שהצבע בסדר.

שבוע טוב.

שלום, במידה ותוכל לשאול, תועיל לי מאד.

בכל מקרה אני אצא מחר לסיבוב באיזור ת"א ע"מ לסקור את זה אישית.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

יש לי רכב שחור,

לכן, יש לי בקביעות חבילת מגבונים לחים לאל אלכוהול בתא כפפות.

נכון, אנשים חושבים לפעמים שאני מטורף, אבל זו השיטה היחידה לשמור על איכות הצבע של הרכב.

לפעמים אני מאחר לעבודה, רץ לרכב, רואה שלהקת עטלפים חגגה בלילה על העץ מעל הרכב שלי ומה לעשות.. ראתה ברכב שלי מקום נחמד לח**ונים. למרות הלחץ, למרות האיחור - קודם כל פותח דלתות, מדליק רדיו, שולף מגבונים ומתחיל לנקות. אחרת - בפקק של שעה נסיעה בשמש הישראלית - זה ידרוש פוליש ווקס.

אני מאלו שלפעמים בהפסקות צהריים יורד לחניון ללטף את האוטו ולנקות אותו למרות שהוא מבריק..

עם זאת, הרכב שלי בן עוד מעט 6 שנים, והיו לי מיקרים שהייתי במילואים ואישתי לא מקפידה כמוני, או שנסעו לחו"ל לחודש והח*רא נשאר והתיבש, בכ"ז לא ניגרם נזק שמים וסבון לא יכולים לנקות.

אני חושב שאצלך זה לא צריך לקרות, הרכב חדש והצבע אמור להתמודד לדעתי 10 ימים לפחות בשמש גם אם היונים אכלו עמבה בלבד כל ה 10 ימים..

שים לב, ראיתי שמעצבים או מחוסר ידיעה שרטת את מקום הפגיעה בצבע, זה הכי לא נכון לעשות. רק עם סבון ומטלית כותנה לנקות את זה, שריטות זה כבר סיפור בפני עצמו ורק חומר וטיפול מקצועי יתקנו שריטות בצבע שחור באופן הולם.

אני ממליץ לך לפנות באופן מסודר ליבואן גם אם הסיכוי קטן שהם יקחו אחריות על פגיעה כזו.

בהצלחה ותעדכן מה נסגר.

גיא..

פורסם

דרך אגב, השריטות הן ממש לא "מעצבים"... כל הרכב מלא בהן, איך אמר לי בעל סוויפט אחרת? הצבע כאן כמו חמאה.. עם הציפורן אפשר לשרוט אותו..

פורסם

פשוט לא יאומן!

דווקא היום, דווקא עכשיו, כנראה גנבו לי את הארנק..

כולל הרשיונות/ת.ז. וכד'..

מה שאומר, נסיעה לפ"ת לא היום.. רק חסר לי שיתפוס אותי כחול מדים ויבקש רישיונות.

קיבינימט!

** עדכון.. הארנק נמצא ברכב של אבא שלי שנמצא שנות אור מפה.. רק אחרי הצהריים אני אסע לקחת אותו **

פורסם

על זה שתהיה לרכב ירידת ערך אם יצבעו לך את הגג והמכסה מנוע אני לא מסכים, כי זה עדיין לא תאונה ובבדיקת רכב לפני קנייה הם יודעים לזהות תיקון צבע לעומת תיקון של תאונה.

אני ממש לא מסכים איתך.

רכב עם גג צבוע שווה פחות, גם אם שמאי יראה לך טבלה שאין ירידת ערך טכנית בשל התיקון, ירידת ערך מסחרית תהיה גם תהיה.

אני למשל לא הייתי מוכן לרכוש רכב כזה (כמעט) בשום מחיר.

פורסם

אני לא יודע איזה רכבים אתה קונה כמה זמן הם על הכביש ובאיזה תדירות אתה מחליף מכוניות.

אם ננחי אתה מחזיר רכב 5 שנים שקנית אותו חדש מהחברה והצבע של הגג התקלף, יש 2 אפשרויות שתצבע אותו או שתמכור אותו עם צבע מקולף ותאמין לי שעל צבע מקולף יורידו לך במחיר, אם השקעת ברכב וצבעת את הגג לא בטוח שיורידו לך במחיר על זה, ואם הרכב מטופל כמו שצריך ושמור זאת זכותך לא להתפשר ולא להוריד את המחיר ותאמין לי שבסוף תמצא קונה רציני ועינייני שמבין דבר או שניים במכוניות ויעדיף רכב שעבר תיקון צבע על פני רכב עם צבע מקולף ובמצב מכני בינוני ומוזנח.

פורסם

למכור אתה תמכור, השאלה כמה זמן יקח לך למכור ומה קצב ירידת המחיר במחירון.

זה לא חכמה להעמיד רכב למכירה במשך שנה כדי לחכות לקונה שיסכים לשלם, בנתיים יש ביטוח וטסט לשלם, המחירון יורד וכ"ו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם המצב המכני של הרכב טוב והרכב לא נראה מוזנח אתה תמכור די מהר, אבל עם הרכב עם צבע מקולף לא מטופל כמו שצריך מבחינה מכנית ועם פגושים משופשפים ושבורים אז אף אחד לא ייתן לך מחיר מחירון.

אני אומר לך מנסיון,אצלינו בבית המכוניות של המשפחה כולם שמורות חיצונית ומכנית וגם לחלק מהם שכבר הוחלפו מזמן היה צריך לעושת איזה תיקון קוסמטי כי מה לעשות שהאופי הישראלי של האנשים מאפשר להם לנסוע רוורס עד שנעצרים על ידי המכונית שלך, מן התסם כולם גיבורים לעשות את זה שכאתה לא על יד הרכב או פותחים את הדלת בחוזקה כי אתה לא יושב בתוך הרכב ושומר עליו ודופקים לך את הפח של הדלתות כמו פטישים.

ואל תשכח שכשאתה מוכר רכב, זה רכב שבילה זמן בכבישי מדינת ישראל ואם אתה מנסה לשמור על רכב בדיוק באותו המצב שקיבלת אותו כי לא להפסיד קצת כסף במכירה, אני מציע שתעבור לתחבורה ציבורית, או שיהיה לך מאוד קשה לשמור על הרכב במצב כזה.

ואנשים שקונים ממך את הרכב מנסים למצוא רכב שקנית, לא הורדת את הניילונים לא נסעת בו יותר מ 10000 ק"מ בשנה, לא נסעת איתו בעליות כדי לא לאמץ את המנוע(כי הרי אסור לך להשתמש ברכב שלך) ובנוסף לכל טיפלת בו רק במוסך המורשה.

כשמכרנו את הרכב הקודם של המשפחה זאת הערך הגישה שהיתה לקונה, עוד שאל אותי החוצפן אם נסעתי איתו בעליות, והראתי לו ספר טיפולים מהמסוך המורשה ואז שאלתי אותו כדרך אגב אם הוא הולך לטפל בו במוסך המורשה שהרי זה מה שהוא מצפה מהמוכר שלו, אז הוא ענה לי בשלילה שהוא לא מטפל במוסך המורשה, וכי למה? לו יש את הזכות ללכת למוסכים של חאפרים לטפל ברכב? בסופו של דבר הרכב לא נמכר לאותו בנאדם כי הוא ציפה באמת ממכור שקנה רכב בשביל שיהיה במוזיאון, ואני לא אומר שהרכב לא שמור, גם חיצונית וגם מכנית, הרכב 7 שנים על הכביש והיה שמור בקנאות.

הבאתי לכם את הדוגמא הזאת בשביל להכניס לפרופורציה את הדברים ולהראות לכם שיש גבול לכל דבר במכירה של הרכב.

אני שומר מאוד על הרכב שלי אבל מה לעשות שבגלל אנשים ח***ת שלא מכבדים רכוש של אחרים לפעמים אנחנו נידפקים.

פורסם

את האמת, מאז מכרתי את הטיספורט...

החלפתי רכב כל 8 חודשים בערך..

רכב בן פחות משנה, אין מצב שאני צובע לו את הגג ומכסה המנוע..

בכל מקרה, אני מחר שם, כבר שמרתי את הארנק במקום שאני לא אשכח אותו :)

פורסם
יש לי רכב שחור,

לכן, יש לי בקביעות חבילת מגבונים לחים לאל אלכוהול בתא כפפות.

נכון, אנשים חושבים לפעמים שאני מטורף, אבל זו השיטה היחידה לשמור על איכות הצבע של הרכב.

לפעמים אני מאחר לעבודה, רץ לרכב, רואה שלהקת עטלפים חגגה בלילה על העץ מעל הרכב שלי ומה לעשות.. ראתה ברכב שלי מקום נחמד לח**ונים. למרות הלחץ, למרות האיחור - קודם כל פותח דלתות, מדליק רדיו, שולף מגבונים ומתחיל לנקות. אחרת - בפקק של שעה נסיעה בשמש הישראלית - זה ידרוש פוליש ווקס.

אני מאלו שלפעמים בהפסקות צהריים יורד לחניון ללטף את האוטו ולנקות אותו למרות שהוא מבריק..

עם זאת, הרכב שלי בן עוד מעט 6 שנים, והיו לי מיקרים שהייתי במילואים ואישתי לא מקפידה כמוני, או שנסעו לחו"ל לחודש והח*רא נשאר והתיבש, בכ"ז לא ניגרם נזק שמים וסבון לא יכולים לנקות.

אני חושב שאצלך זה לא צריך לקרות, הרכב חדש והצבע אמור להתמודד לדעתי 10 ימים לפחות בשמש גם אם היונים אכלו עמבה בלבד כל ה 10 ימים..

שים לב, ראיתי שמעצבים או מחוסר ידיעה שרטת את מקום הפגיעה בצבע, זה הכי לא נכון לעשות. רק עם סבון ומטלית כותנה לנקות את זה, שריטות זה כבר סיפור בפני עצמו ורק חומר וטיפול מקצועי יתקנו שריטות בצבע שחור באופן הולם.

אני ממליץ לך לפנות באופן מסודר ליבואן גם אם הסיכוי קטן שהם יקחו אחריות על פגיעה כזו.

בהצלחה ותעדכן מה נסגר.

גיא..

איזה אוטו זה ? אם זה לא גטס\אונו\גמל ממונע, אני מחר קונה ממך אותו בכ200000 ש"ח במזומן.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

הפגיעה בצבע לא סבירה לחלוטין.

שלא ימרחו אותך.

אני עם מאזדה 3 בת 3, שעוברת שטיפה פעם בחודש, נמצאת רק בשמש, ונתונה למתקפות אקראיות של יונים/עטלפים ותנשמות.

היום לצורך הניסיון, לקחתי מגבון לח (שהיה יבש מת), הרטבתי אותו עם המים של השפריצר וניקיתי מספר מקבצים.

לא נשאר שום סימן אח"כ.

הצבע של המכונית שלך פשוט חרא (לא אשמה שלך כמובן - אלה של מי שצבע אותה).

מעניין עם האוטו נצבע בארץ או בחו"ל.

בהצלחה בכל מקרה.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

צביעת מכוניות מבוצעת במפעל היצרן בחו"ל ובמרבית המקרים היא איכותית ומאריכת ימים. כמובן שישנם כלי רכב חדשים שעוברים תיקוני צבע ברמה כזו או אחרת, בשל פגיעות שספגו במהלך הדרך מהיצרן לקונה. צביעה מקומית כזו תהא במרבית המקרים איכותית פחות מזו של היצרן. זו אגב הסיבה בשלב הייתי ממליץ לפותח הדיון, כמו גם אחרים, לבדוק אם המכונית לא עברה תיקון כזה.

• תוכן חדש...