Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש בעיה לדעתי בכלי רכב השחורים של סוזוקי

אני ממש רציתי להזמין את הסוויפט שלי בצבע שחור ואבא שלי התעקש שאני יבחר צבע אחר באותו השבוע שבסוף הוחלט על צבע אחר, באותו הזמן הגיע למוסך המרכזי שצמוד לסוכנות SX4 בצבע שחור אחרי בערך 8 חודשים על הכביש שהצבע שלו על הגג היה עם כתמים מאוד גדולים מהשמש וצבע מקולף, מה שאמרו לאותו בעל רכב- תחנה תמיד בצל השמש הורסת את הצבע, והוא אמר שהרכב בדרך כלל בצל ומן הסתם שלפעמים האוטו בשמש גם בנסיעה.

שלא יהיו לך אשליות, הסוויפט של אמא שלי בצבע לבן, כתמים יש והם לא קטנים במיוחד.

שורה תחתונה זאת העובדה שרק לסוזוקי יש את הבעיה, וגם אם היא אכן כתוצאה מגורמים חיצוניים, עדיין סוזוקי צריכים לקחת אחריות כי רק במכוניות שלהם קיימת הבעיה ובנוסף, היו צריכים להזהיר לפני קניית הרכב שהצבע שלהם רגיש יותר.

כמו שנכתב כבר, לא יתכן שהאוטו יקבל ניקוי 24 שעות, זה ביזיון!

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 181
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זאת הפעם הראשונה שאני שומע שגם עם הצבע הלבן יש בעיות.

אצל אח שלי יש בצבע תכלת, האוטו שנה על הכביש ובנתיים הצבע בסדר.

זה באמת מאוד חריג שהצבע נהרס כל כך מהר.

פורסם

מה שאמרו לאותו בעל רכב- תחנה תמיד בצל השמש הורסת את הצבע, והוא אמר שהרכב בדרך כלל בצל ומן הסתם שלפעמים האוטו בשמש גם בנסיעה.

למה בעל הרכב מרשה לעצמו לנסוע בו בשעות היום כשיש שמש? :shock:

פורסם

על הסוויפט שלנו חירבנו ציפורים ולא קרה שום דבר כמו שתיארת ,כנל בסוויפט של חבר וגם בג'ימני השחור שלו לא קרה דבר דומה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אוי אלוהים... אני כבר לא יודע מה להגיד..

מצידי, שיקנו ממני את האוטו ה"מחורבן" הזה במחיר מחירון וזהו..

וזה מה שאני עומד להציע להם..

עם כל זה שהאוטו חמוד והכל, ובאמת סך הכל אוטו באמת בסדר.. אבל הקטע הזה עם הצבע, פשוט "הוציא לי את החשק" מהאוטו הזה.. סתם מרגיז שהיבואן/יצרן מתנער מזה..

דרך אגב, באמת התפלאתי שהרפידות "נגמרו" אחרי 5000 ק"מ (דרך אגב, האוטו בן שנה עוד חודשיים שלושה ועבר רק 7000 ק"מ) ממש חדש, אז זה אפילו יותר מבאס..

מודה, זה לא מרצדס שעולה חצי מיליון, אבל גם 100K זה כסף לא?

פורסם
אוי אלוהים... אני כבר לא יודע מה להגיד..

מצידי, שיקנו ממני את האוטו ה"מחורבן" הזה במחיר מחירון וזהו..

וזה מה שאני עומד להציע להם..

עם כל זה שהאוטו חמוד והכל, ובאמת סך הכל אוטו באמת בסדר.. אבל הקטע הזה עם הצבע, פשוט "הוציא לי את החשק" מהאוטו הזה.. סתם מרגיז שהיבואן/יצרן מתנער מזה..

דרך אגב, באמת התפלאתי שהרפידות "נגמרו" אחרי 5000 ק"מ (דרך אגב, האוטו בן שנה עוד חודשיים שלושה ועבר רק 7000 ק"מ) ממש חדש, אז זה אפילו יותר מבאס..

מודה, זה לא מרצדס שעולה חצי מיליון, אבל גם 100K זה כסף לא?

שלמתה מחיר מלא מכספך ומהונך וזכותך לרכב תקין .

אתה לרגע לא צריך להצתדק ( יש מושג בתורה - כבשת הרש )

אין קשר בין עלויות שונות , יש קשר אם המוצר לא עומד בדרישת התקן וההסכם .

ההסכם בניכם אמר , שלמו כסף מלא קבלו רכב חדש ותקין .

במידה וההיתנהלות מול היבואן לא תצליח, והוא לא יתקן או יגיע עמך להסכם ראוי

נסה לצרף עוד בעלי מכוניות מהדגם הזה והגישו תביעה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נו יש חדש.

כמעט הזמנתי בסוכנות ,פתאום ראיתי את הבעיה שלך והתחלתי להסתכל על הצבע של מכוניות שאני רואה בכביש.

כמעט בכולן אני רואה בעיות בצבע. נראה לי צבע לא איכותי בכלל. אבל מקרה חמור כמו שלך עוד לא ראיתי .

לדעתי אתה צריך להקים מהומה בכל דרך אפשרית ,ביחד עם אחרים עם אותה בעיה. לא יתכן שרכב 7 חודשים בכביש יראה ככה ,ולא משנה אים זו צואה של ציפורים.

עדכן מה קורה.

בהצלחה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הייייייייי

לדאבוני לפי התמונות שפירסמת זו לא התקלפות זו צריבה כנראה מלשלשת של ציפורים.

הבעיה בצריבה של לשלשת ציפורים היא שלא הגנת על הצבע במריחה של ווקס או כל חומר הגנה אחר על הצבע, הבעיה העיקרית בצריבה מהסוג הזה היא תלוי מה הציפור אכלה.

אתה לא יכול להאשים את יצרן הרכב ולא את איכות הצבע, אין צבע עמיד נגד לשלשת ציפורים.

התיקון הוא לא כל כך קל, אתן הסבר קצר

יש ללטש עד להעלמות הצריבה כמו שזה נראה בתמונה יש ללש מעבר לצבע היסוד, לאחר הליטוש יש למלא דלי מים להכניס לתוכו שקית אחת של סודה לשתיה למרוח על הפצעים כ5 דקות ללטש שוב כדי שהפח לא יתחמצן מהמים לייבש מהר וטוב, וליישם מיד צבע יסוד מתאים.

ללא ניקוי ופרוק החומצות יש סיכוי סביר שתראה את הצריבה גם על הצבע החדש.

ג'ינג'י

פורסם

שלום לכולם.

גם אני נתקלתי בבעיה של קילוף וגם סדקים בצבע באוטו שלי בן שנתיים שעדיין באחריות היצרן. וכמובן שנוח למוסך להגיד שזה ציפורים אשמים.

האם מישהו מכיר איזה שהוא מעבדה ומקום שנותן יעוץ בנושא ויכול לתת ח"ד בכתב מה סיבת הקילוף הצבע? כי אני פניתי למספר מוסכים ופחחים והם ממש לא מכנים לתת משהו בכתב. ושמעתי שיש איזה שהם מעבדות של משרד החבורה שנותנות ח"ד נטרלית.

מאוד אודה לכן על עזרה.

פורסם

ג'ינג'י יקר..

א) הרכב עבר ווקס לפני חודשיים בערך (חודש וחצי לפני ה"מקרה")

ב) אם אין צבע עמיד בפני "לשלשת ציפורים" איך תסביר את העובדה ששני רכבים נוספים שחנו בדיוק באותו מקום חניה, ונחשפו לאותם פושעים בעלי כנף, לא ניזוקו אפילו לא בשכבת הלכה שלהם?

ג) לשלשת לא לשלשת בחיים שלי, לא ראיתי כזה נזק.. זה אכן נוח ונעים להפיל את זה על הציפורים, אבל הפעם אני לא מתכוון לוותר..

ד) מצידי, שהבעלים של מכשירי תנועה, יבוא ללטש לי את מכסה המנוע עם התחת שלו, אני לא מעונין בתיקון. אני מעונין בפיצוי על ירידת הערך של הרכב, הרי אם אתה היית קונה את הרכב הזה, לא היה מעניין אותך שהציפורים שטסו מעל הרכב הנמכר אכלו שוארמה יום לפני נכון?

מחר אני בפתח תקווה, בסוכנות הראשית, נראה מה יקרה..

____________________________________________________________________________________

דרך אגב, ראיתי את זה רק עכשיו..

גם בכתבה של "כלכליסט" כתוב :

"למי שאינו בקיא בנושאי השאריות שציפורים משאירות, מדובר בחומר בעל תכונות חומצתיות שמסוגלות לעכל את שכבת המגן של צבע המכונית תוך פחות מיומיים.

אחרי עיכול שכבת הלכה העליונה הצבע חשוף לאיתני הטבע והנקודה ש"הופגזה" עלולה להחליד תוך מספר חודשים"

אני אדגיש בשביל מי שלא הבין ..גם בכתבה כתוב "שכבת המגן" ... אצלי, לא רק "שכבת המגן" הלכה פייפן, אלא שכבת הצבע כולה..

פורסם

שטויות, איך עשית מתיקון צבע שכנראה תיפתר עם פוליס ירידת ערך של הרכב? זאת לא תאונה ולא תהיה ירידת ערך, אם הרכב יהיה במצב טוב כשתמכור אותו אף אחד לא ינסה להוריד לך במחיר בגלל תיקון צבא או פוליש זה לא שהוא יקבל רכב עם צבע מקולף.

פורסם

אתה באמת חושב שכזה דבר יורד עם פוליש?

א) לא

ב) תעשה אתה פוליש לרכב בן 8 חודשים

ג) אני מבטיח לך שאתה היית מנסה להוריד את המחיר של הרכב בגלל ה"קילופים"..

פורסם

אם היית משאיר את הקילופים כשאתה מוכר את הרכב אז הייתי מנסה להוריד קצת את המחיר אבל זה זניח לעומת כמה שינסו להוריד לך את המחיר חוץ מהקילופים האלה.

אם תזניח את הרכב ולא תתקן את זה ינסו להוריד לך את המחיר, אם תתקן את זה לא יוכלו להוריד לך מחיר.

אני רק מקווה בשבילך שעד מתי שתחליט למכור את הרכב הקילופים האלו יהיו הבעיה הכי קטנה שלך.

פורסם

רועי..

תיקון כזה יעלה ה-מ-ו-ן... מדובר על צביע של הגג ומכסה המנוע.. בכזה מקרה, יאמרו בבדיקה "יש צביעה לגג ולמכסה מנוע, יכול להיות מתאונה" אני אישית בכלל לא הייתי נוגע ברכב שעבר צביעה של גג ומכסה מנוע..

אם אני לא אתקן זה יהיה "זניח"??? מה זה זניח מבחינתך? לי כנראה לעומתך, אין עץ של כסף בחצר, מבחינתי, גם 500 ש"ח כשמורידים על כזה דבר (שלא אמור להיות) הוא לא זניח.

ההחלטה למכור את הרכב, נפלה כבר ביום שקיבלתי את התגובה מסוזוקי, דרך אגב, ה"קילופים הקטנים האלו" הגיעו עד שכבת הבסיס, מה שאומר חלודה/קורוזיה וכל מה שמשתמע מכך.

וולף... מחר אני שם במחלקה הטכנית, אני מעריך את התשובה כבר, אבל היום, כששטפתי את הרכב, ראיתי עוד עשרות של נקודות/קילופים על הגג..

ד"א מי שמכיר אותי ואת הסיפור עם היאריס הקודמת והטיפול הדפוק שקיבלתי איתה בארץ, יודע שאין לי בעיה גם להגיע לסוזוקי יפן אם צריך, בדיוק כמו שהיה עם טויוטה..

ביום שנכנסתי לסוכנות, שאל אותי מנהל המוסך אם אני "זה שפנה לטויוטה יפן".. אז כן, אני יודע שההשלכות של "הצבע לא בסדר באופן סידרתי" הן השלכות לא רגילות מבחינת היצרן והיבואן, אבל מצד שני, כמו שאמרתי, הכסף לא צומח על עצים..

• תוכן חדש...