Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה גם עניין של BREACK-IN

אחרי חודש בכל מקרה תשמע הרבה יותר טוב.לוקח לזה זמן להפתח.

בדרך כלל זה עניין של 50 שעות.לפעמים אף יותר...

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

פורסם

אחד מהשניים

או שהציפיות שלך היו בשמיים ואתה לא מוצא קשר בין מה שציפית אליו בפועל

או... שהמערכת לא מכוונת בשיט

לעודד אותך אני רק אציין שמערכת מצויינת ללא כיוון עלולה להשמע גרוע יותר מHU זבל ללא הגברה

אני מהמר על האפשרות השניה - בכול זאת מדובר על סט טוב!

עוד משהו קטן

התקנה לא מקצועית תניב תוצאות בינוניות מינוס וזה נכון לגבי כל סט

לי יש איניפיניטי קאפה וחשבתי בעבר שהטוויטרים "חדים" ו"צורחים" היום לאחר איטום כשהמיד מנגן כמו שתוכנן אני מחפש בשירים מסויימים את הטוויטרים שפתאום נעלמו לי בחדותם

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

קודם כל אני אנסה לנחם אותך בכך שכיוון של המערכת יעזור לך.

אני אתן לך דוגמא קטנה:

למשל שהייתי בכינרת עם חברים ובאנו עפ המכוניות, לחבר שלי יש מערכת עם סאב , מגבר, קומפוננט וכל הרכיבים שצריך.

בקיצור הוא כבר הרבה זמן שומע במערכת רגיל איך שהיא הורכבה בפעם הראשונה שהוא התקין אותה.

כשהיינו בכינרת ושמנו מוזיקה בלילה , פתאום מישהו תותח מאוד שמבין במערכות ניגש לרכב והתחיל לכוון את המערכת בגלל שהיא לא נשמעה לא מכוונת כמו שצריך ( והוא מבין בזה טוב מאוד משיחה קצרה איתו )

בקיצור הוא ישב לכוון את המערכת איזה חצי שעה, ואחרי הסידור אני חייב להגיד לך , המערכת נשמעה בהרבה יותר טוב ממה שהייתה קודם.

אז לפחות תנסה כיוון מקצועי של מהערכת מ א' עד ת' ואז תראה בסופו של דבר איך אתה שומע.

אם עדיין אתה לא מרוצה תבקש מהמתקין לעשות החלפה אולי של הרמקולים אם הוא יסכים לכך. כי בכל זאת השקעת הרבה כסף על הרכיבים האלו וחבל שסתם תנסה להשלים איכשהו עם העובדה שזה מה שיש ועם זה מה שצריך להסתדר למרות שהשקעת כל כך הרבה.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

לגבי הסאב תבדוק את ה- MX כמו שאמרו קודמי

דבר שני אולי הסאב חובר ב- 2 אוהם, אני לא יודע אם הסאב שלך בכלל יכול לרדת ל- 2 אוהם אבל זה מה שהיה אצלי אותו סיפור באסים חזקים אפילו שהגיינים באפס, כשהסתכלתי על החיבורים בתוך התיבה גיליתי שהוא חובר כשני אוהם . פשוט החזרתי ל- 4 אוהם

פורסם

תודה רבה על התגובות.

כיוונים ב HU, אני יעשה לבד.

לדברים אחרים שהמלצם, כמו:

הנחחת הטוויטר בקרוס

חיבור בפאזה הפוכה

נקודות חיתוך לבאס

כיוון גיינים

אני אחכה למפגש.

פורסם
לגבי הסאב תבדוק את ה- MX כמו שאמרו קודמי

דבר שני אולי הסאב חובר ב- 2 אוהם, אני לא יודע אם הסאב שלך בכלל יכול לרדת ל- 2 אוהם אבל זה מה שהיה אצלי אותו סיפור באסים חזקים אפילו שהגיינים באפס, כשהסתכלתי על החיבורים בתוך התיבה גיליתי שהוא חובר כשני אוהם . פשוט החזרתי ל- 4 אוהם

את זה אני יכול לבדוק לבד ?

אם כן, כיצד ?

פורסם

כמה שהטוויטרים של פוקאל V1 פשוטים ככה הם צורחים כמו מטורפים.

יכול להיות שכיוונת יותר מידי גבוה מצד שני והרכיבים לא ממש יספקו אותך.

הV1 הוא סט מאוד פשוט כנ"ל לגבי הסאב. המגבר חביב והHU גם די פשוט ולא מציע מגוון יותר מידי רחב של אפשרויות.

שמעת משהו לפני שהתקנת ושילמת כנראה הרבה כסף?

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

הטוויטרים ב V1 באמת צורמים וזאת בעיה, אבל בעיה שאפשר לפתור ולרסן.

כודם כל את ההנחתה אתה יכול לעשות לבד, על הקרוס יש לך משהו שרשום עליו 3DB- , לפי מה שאני זוכר ב V1 זה בורר ולא ג'אמפר, ולשם אתה צריך להעביר את הבורר, אני קיבלתי את הקרוס (מהחברה) על 3DB+ (וגם קיבלתי שחור בעיניים כששמעתי אותם) וזה אמור לעזור (אבל לא מספיק).

דבר שני זה הכוונים, לפני הכל חשוב לי לציין שהצליל המתחתי ישאר כי זאת התכונה של ה V1 אל תצפה מהם להישמע רכים אבל את הצרימה אפשר להוריד עם כוונים, הצרימה לפי מה שאני שמעתי מגיעה בטווך התדרים המאוד גבוהים (אין לי מספרים אבל זה הכיוונים בסוף האקוולייזר), וצריך גם לשחק טיפה עם הכיוונים של ההיי מיד, איך שהו אתה אמור לתאם בייניהם (הרבה משחק ב EQ) ובסוף תגיע לצליל חד, מדוייק ולא צורם יותר (שוב צליל רך יהיה לך קשה להוציא מה V1)

לי אישית לקח הרבה מאוד זמן להגיע לתוצאה והרבה ניסיונות אבל קצת ליפני שהתיאשתי סופית הצלחתי להגיעה לרמה שכל הפעם שאני מקשיב למוזיקה אני נהינה מהם מחדש. (אני קניתי אותם בגלל הצליל המתחתי)

יבגני.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

כודם כל את ההנחתה אתה יכול לעשות לבד, על הקרוס יש לך משהו שרשום עליו 3DB- , לפי מה שאני זוכר ב V1 זה בורר ולא ג'אמפר, ולשם אתה צריך להעביר את הבורר, אני קיבלתי את הקרוס (מהחברה) על 3DB+ (וגם קיבלתי שחור בעיניים כששמעתי אותם) וזה אמור לעזור (אבל לא מספיק).

היכן נמצאים הקרוסים ?

בתוך הדלתות (צריך לפרק) ? או במקום גלוי ?

אגב,

שכחתי לציין, שמעתי פוקל לפני הקנייה.

לפני הקניה שמעתי מע' עם HU NAKAMICHI, ועם סט קדמי, סאב ומגבר כולם של פוקל.

שמעתי מגוון שירי רוק עדינים כמו של Dire Straits, והסאונד היה מעולה ולא מתכתי כלל.

בנוסף, היום שמעתי מגוון שירים במערכת, והבעייה לדעתי לא נעוצה בטוויטרים.

כלומר, הסאונד שהם מפיקים אינו חד מדי,

אלא המידים לא מספקים צליל עמוק מספיק, הם נותנים תחושה של חוסר בסאונד,

ולכן הטוויטרים מורגשים כדומיננטים מדי.

פורסם

"היכן נמצאים הקרוסים ?"

זה תלויי איפה המתקין שם אותם, זה יכול ליהיות בתוך הדלתות (רוב הסיכויים שזה שם), הם גם יכולים ליהיות בבגאז' (בישביל היופי) אצלי לדוגמא הם נימצאים מתחת לדש בורד כי אין לי מקום בדלתות (וגם כדי שיהיה לי גישה נוחה כדי לשחק בהם).

"אלא המידים לא מספקים צליל עמוק מספיק, הם נותנים תחושה של חוסר בסאונד,"

מבין לליבך הפיתרון גם הוא נעוץ בכיוון נכון (תנסה לשחק, לעלות, אם האמצע של המיד ב EQ - ואוליי גם אם הסוף של של LOW, גם קצת לעלות)

אני מאוד מקווה שהבנתה מה שני מנסה להסביר כי דיי קשה לי לתאר את זה במילים (ואני לא בבית כדי לעלות תמונה להמחשה).

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

"בנוסף, היום שמעתי מגוון שירים במערכת, והבעייה לדעתי לא נעוצה בטוויטרים.

כלומר, הסאונד שהם מפיקים אינו חד מדי,

אלא המידים לא מספקים צליל עמוק מספיק, הם נותנים תחושה של חוסר בסאונד,

ולכן הטוויטרים מורגשים כדומיננטים מדי."

בשלב הזה אני באמת ממליץ לך על איטום הדלת

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

גם אני חשבתי על זה רק חשבתי שלפחות יתחיל ממשהו יותר "זול" כגון כיוון ואם לא יסתפק שילך על איטום :wink:

אני אישית הצלחתי להפיק מה V1 רמת צליל מספיק גבוהה שתעמוד בדרישות שלי ללא האיטום, אז זהו פיתרון ללא השקעה כספית.

יבגני.

פורסם

נעשה סדר בדברים דבר ראשון כיוון טוב יכול מאוד כי יש לך רכיבים טובים וחבל להחילף לפני ששומעים לאחר כיוון איכותי,

וכמו שאמרו לך אתה צריך להעביר את הבורר בקרוס 3DB-

זה צריך לעזור (סטים של פוקל ידועים כצווחנים) אל תתאכזב מהם כי מתרגלים

וגם לי יש focal kf ולאחר כמה זמן נראה שתתחבר להם טוב,

ובמידה כיוון לא יספק שילך על איטום הוצאה קטנה אך לבסוף משתלמת.

ולגבי הסאב לפי דעתי בדוק אם יש לך חיבור אם אופציה להמניך bass

בד"כ מגיע אם כבל ואם לא בדוק עד פעם בקרוס של המגבר

וגם בדוק שהאופציה של המדיה אקספנדר (MX) ברדיו-דיסק של אלפיין מופעלת,

טל.

mazda 3 2008

Jin Ba Ii Tai

מכונית היא אחלה כלי להחזרה בתשובה,

תמיד כשאני נוהג כולם מתפללים כל הדרך.

• תוכן חדש...