Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקור המונח ג'אנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שאם פירוש המילה ג'אנט בצרפתית היא WHEEL אז היא שרדה עוד את ימי הכרכרות, ולכן סביר יותר שהיא התגלגלה לאנגלית מן הצחפתית הרבה לפני שהנרי פורד נולד כדי לגלגל את אישתו.

בכל אופן יכול להיות שיש עכשיו 1001 אגדות אלף לילה ולילה :lol:

פורסם
אין מצב שהג'אנט יהיה מגנזיום טהור. שמגנזיום טהור נוגע במים נהיה פיצוץ.

לא למדתי כימיה לעומק אבל בניסוי המורה הוציאי מגנזיום מכלי שהוא היה בו בתוך נפט ושהמורה זרק אותו למים היה פיצוץ ופלאשים של אור כמו בריתוך.

עומר.

כשמגנזיום טהור, בצורת אבקה או חתיכות קטנות, נפגש עם מים יש..

נו.. אם תמונה שווה 1000 מילים, כמה שווה סרטון?

בכל מקרה, בתעשיית המתכת משתמשים במגנזיום חמצני כאשר בד"כ הוא מופיע בדמות סגסוגת של מגנזיום ואלומיניום. ולא מגנזיום טהור.

השאלה היא מה היחס בין המגנזיום לאלומיניום.

בג'נטים הזולים - בד"כ יש רוב גדול לזכות האלומיניום (אם לא הכל אלומיניום).

בג'נטים היותר יקרים - בד"כ יש כמות יותר גדולה של מגנזיום.

בג'נטים הממש יקרים, של רכבים כמו הPorsche Carrera GT (לגביה אני יודע בוודאות), ואני מניח שגם ברכבים כמו הבוגאטי ויירון, הפאגאני זונדה ודומיהם, יש שימוש מאסיבי ועיקרי במגנזיום.

בכל מקרה - לא מדובר על מגנזיום טהור, אלה על מגנזיום חמצני.

------------

Low Rider - ההודעה של LOCUS הייתה בדיחה. הוא לא התכוון ברצינות :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הצרפתים אחראים על חלק ניכר משמות החלקים השונים המרכיבים את הרכבים.

רוב השמות התגלגלו כמובן מעולם הכרכרות או המכאניקה.

בבקשה:

http://www.cnrtl.fr/definition/jante

ההגדרה העיקרית היא ממילון משנת 1892, מקורות המילה הם אי-שם מלטינית כמובן,

בימי הביניים, והגלגול הצרפתי הנוכחי התקבע במאה ה-17.

ג'אנט (או ז'אנט עם נ' מאונפפת) הוא כמובן חישוק.

זה נכון שהאנגלים משוגעים על מכוניות ועל ספורט מוטורי, אבל הם כמעט לא המציאו כלום,

בוודאי בתחום המכאניקה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דרך אגב, השימוש במגנזיום בג'אנטים נעשה מסיבה אחת בלבד (לא, זה לא המשקל), מגנזיום ידוע בתכונותיו המופלאות בבליעת ושיכוך זעזועים.

מצד שני הוא ידוע בבעייתיות שלו כשהוא נדלק, תשאלו את מרצדס!

כולה 84 הרוגים, האסון הגדול ביותר בהיסטוריית המירוצים אי פעם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה שבאמת מעניין אותי היא איך הגיעו למילה "קאנט" או "קאנטים" כשמתכוונים לדפנות של הרכב?

באגלית זה נשמע ממש רע, אפילו בצחוק.

No worries 8)

פורסם
תיקון קל - אמור בבקשה תרכובת ולא תערובת.

למעשה הוא לא טעה הוא אמר נכון תערובת

תרכובת - חומר המכיל מספר מרכיבים

תערובת - כמה חומרים ביחד כאשר כל חומר נשאר במצב הצבירה שלו עם המלוקולות בגודל המקורי של כל חומר.

סגסוגת הינה ערבוב של 2 מתכות ויותר ולכן הינה תערובת ולא תרכובת

מבולבלים? גם אנחנו :evil:

S2000

פורסם
מה שבאמת מעניין אותי היא איך הגיעו למילה "קאנט" או "קאנטים" כשמתכוונים לדפנות של הרכב?

פשוט מאד:

die Kante בגרמנית פרושו קצה או זוית (angle or egde).

פורסם

את המילה הפוגענית מבטאים ממש אחרת באנגלית אמריקנית; "קאנט" מבטאים בעברית כמו שהאנגלים מבטאים can't (ויש כאלה בבוסטון שגם מבטאים ככה), וגם ככה המונח שהוא כל כך פוגעני בארה"ב (באמת, קללה אטומית) נהיה חלק משגרת הלשון של האנגלית הבריטית.

פורסם

בנוגע לחברה שלדעתם מים ומגנזיום יוצר פיצוץ/כל דבר שקשור באש, מצטער, אבל זה לא נכון.

מגנזיום הוא לא מתכת אלקאלית. מתכות אלקליות הן נתרן, אשלגן ועוד כמה שיש. מגנזיום הוא לא אחד מאלה. לא תיווצר שום תגובה בין מגנזיום ומים שקשורה לאש. הסרטון מדבר על מתכות אלקליות. מגנזיום לא מוזכר. מגנזיום כשהוא נדלק (כתוצאה מהדלקה מכוונת או לא מכוונת :p), הוא פולט אור ממש בהיר.

פורסם

aliku,

מגנזיום (Magnesium) הוא יסוד ממשפחת המתכות האלקליות העפרורית. המגנזיום מסומל כ-Mg ומספרו האטומי 12.

והנה סרטון של מגנזיום..

(ואם תעשה חיפוש בגוגל או YOUTUBE, יש ה-מ-ו-ן כאלה)

knock yourself out...

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...