Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אחרי כ-3 שעות באיזור המוסכים מראשון, חולון, ת"א, ורמת גם גם אני ללא מילים וללא בעל מקצוע שיבצע לי את העבודה בצורה מקצועית. חשבתי לעצמי "אלך לרכב דוד אשלם מה שצריך 200, 250 שקלים" אבל לא בא לי שעוד חודש תלך לי משאבה ותסכן את חיינו כי גם שם מפמפים דוושה ואת זה אני יכול לעשות לבד ואני לא מוצא בעל מקצוע, אז במידה ויש למישהו המלצה על מקום מקצועי שמחליף נוזל בלמים ולא ע"י פמפום דוושה זה הזמן לתת את המלצתו.

במידה ולא בעצם מה שאני אעשה כנראה, זה אקנה מזרק 60cc בסופר פארם אשאב את הנוזל מהמיכל עד למינימום, אפתח את הניפל הרחוק מהמשאבה אתן לגרביטציה לעשות את שלה, אעבור גלגל גלגל תוך כדי שחברה שלי תמלא נוזל בלמים (יותר מקצועית מהרבה מכונאים בארץ)

ועכשיו לשאלות שלי :

האם ניתן לבצע את העבודה בעזרת שני בוקים ולא 4 ?

האם נוזל בלימה של מקסול נחשב איכותי ?

במידה ואני פותח ניפל והנוזל יוצא ותוך כדי אני שומר על מפלס נוזל תקין לא יכנס אויר למערכת ?

אחרי שאסיים את כל זה ארכיב צלחות מקוריות חדשות ורפידות לוקאס שמחכות להחליף את הסיניים שיושבים שם כרגע,

אגב מישהו רוצה לקנות צלחות סיניות משומשות כמו חדשות ? סתם צוחקים :)

אהמ וחנן המקצועיות שלך שוברת 90 אחוז מהמכונאים בארץ אני מעריך אותך כל הכבוד ! הידרואלית פנאומטית העיקר שאתה יודע מה אתה עושה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוך כדי שיוצא נוזל מהניפל תדאג שיהיה נוזל במיכל ושלא יתרוקן כי אז יכנס אוויר ולא עשית בזה כלום, תמיד לדאוג שיהיה נוזל במיכל.

אפשר 2 בוקים שתומכים את הרכב בחלקו הקדמי שיהיה שיפוע שיזרז את התהליך.

פורסם

אתה בכלל לא חייב בוק. מספיק שתדאג להטות את טפטוף הנוזל כך שלא יהיה על החישוק ועל הגלגל. צינור דק שיולבש על פיטמת הניקוז יעשה היטב את עבודת ההטיה וגם תוכל לכוון את הטפטוף לכלי שיקבל אליו את הנוזל, אבל ניתן להסתדר גם ללא צינור.

תעשה כל פעם גלגל אחד, ושמור על מפלס תקין במיכל, ולא ייכנס אוויר.

פורסם

זו הצורה המקובלת לעשות את זה, וזו אפילו הצורה שבה חלק מהיצרנים ממליצים לעשות את זה. אני לא בטוח בכלל שהרבה מוסכניקים מכירים את האופציה של ניקוז בגרביטציה.

כשהכול חדש יחסית ואם הקפידו לעשות את החלפות הנוזל בזמן, הסיכויים לבעייה קטנים, אבל ברכב ותיק, במיוחד אם חלק מהחלפות הנוזל השגרתיות בו נדחו או לא בוצעו, הבעיות מתחילות לצוץ וניתן להימנע מהן, כפי שפורט.

• ספונסר פורום
פורסם

למוסך שמכבד את עצמו יש מכשיר שאיבת נוזל בלמים בוואקום,שמחברים לכל ניפל ושואבים את הנוזל תוך מילוי הכוסית,כך לא מאבדים זמן יקר ולא פוגעים בשום חלק.

אורן

פורסם

אם אשמע ממישהו על מוסך שכזה מחר אחרי שיבוא אלי מפקח של הוט לבית לפרק את הצורה לשכנה שהתחברה על חשבוני פיראטי, ואחרי שאלך לרכוש לארוסתי היפה פלאפון חדש, אלך אליו.

פורסם

מיכה, כמו שכתבתי לך בה"פ אתה לא צריך ללכת בעצמך למוסך בשביל לברר, מספיק להרים טלפון ולבקש לדבר עם מוסכניק ולא עם הפקידה ולשאול.

לגבי ניקוז האוויר כמו שהסברתי לך עם הגרביטציה ב"פ אבל שוב אתה לוקח סיכון מיותר, בהצלחה :wink:

פורסם

מצאתי הסבר, שמסביר למה אסור לבצע ניקוז ע" פמפום דוושה

יוסי זיסו כתב :

"שלום רב

נושא : החלפת נוזל בלמים

א.המשאבה המרכזית בנויה מציר(בוכנה) ועל הציר יושבים אטמים אשר יוצרים חציצים (תאים)

בפעולת לחיצה על דוושת הבילום זז הציר ועימו האטמים . ע"י תזוזת האטמים נדחף השמן (ברקס)

שמן זה מועבר ע"י צנרת לבסוף למשאבות האופן(קליפר) אותם בוכנות אשר מצויות בקליפר נדחפות ולוחצות על רפידות הבלם (השמן בדרכו לקליפר עובר דרך "מחלק" שהוא קובע את החלוקה לברקס קידמי\אחורי)

ב. אותם אטמים אשר מצויים במשאבה המרכזית "רגילים" לנוע דרך מסוימת

בעיקבות לחיצות רבות על הדוושה נוצרה במשאבה מעין מסילה "נקיה" עקב שיפשוף האטמים ואזור פחות "נקי" ( משופשף )באיזור שהאטמים לא מגיעים אלא רק השמן

ג. בניקוז אוויר ע"י לחיצות ארוכות מאד האטמים נדחפים לאזור שהם לא הגיעו אליו דבר שגורם ל:

שחיקת האטמים (קיצור חיי האטמים= משאבה) ודבר שני סכנת שליחה שבב גומי \לכלוך במורד הצינור

ד.במערכת ה abs נוספו גם:יחידת abs על מרכיביה +חיישנים (ויחידת בקרה)

ה עכשיו נחזור לאותו שבב שיורד ממשאבת הבילום(לא חייב לקרות אבל היצרנים מזהירים) שבב זה יכנס אל יח" הabs שהיא יח" עדינה ומשם התוצאה מובנת לכל

מקווה שעזרתי לך אים דבר אינו מובן אל תהסס לכתוב לי

בברכה זיסו "

פורסם

אני לא מאמין שאני אבצע את העבודה הפעם בכוחות עצמי על אחת כמה וכמה אם יש מוסך טוב שיבצע את זה, אבל אני מעוניין ללמוד על מנת שבפעם הבאה זה יתווסף לרשימת הדברים שאני עושה לבד.

אמרתי את זה פעם ואומר את זה שוב ועל כל רכב שיהיה לי, פשוט אוהב לטפל באוטו לבד, לשטוף אותו לבד, לטפל בו לבד כי אף אחד לא יאהב אותו כמוני :wink:

פורסם
אמרתי את זה פעם ואומר את זה שוב ועל כל רכב שיהיה לי, פשוט אוהב לטפל באוטו לבד, לשטוף אותו לבד, לטפל בו לבד כי אף אחד לא יאהב אותו כמוני :wink:

יפה, אז בגלל זה אולי כדאי לא לשחק אם בטיחות!

לך פעם אחד, תסכל טוב טוב מה עושה מכונאי ותלמד

רקע תאורטי בלבד לא מספיק!

פורסם

שאבתי את הנוזל מהמיכל עם מזרק ניקזתי גלגל בשיטת הגרביטציה ועכשיו יש לי דוושה שעושה רעש של משאבה ידנית שמנפחת כדורים וכמובן הבלימה פחות טובה ומהלך בוכנה ארוך יותר (כלומר הדוושה צונחת שמניעים את הרכב).

כבר מאוחר ולא רואים כלום מחר ארד לרכב, ואקווה שילך לי יותר טוב

אם למישהו יש טיפים איך לנקז את האויר בצורה הכי טובה אשמח מאוד

מיכה

• תוכן חדש...