Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי שחפרו כאן בפורם לגבי הסעת 2 נוסעים, אבל אני באמת חושב שהמקרה שלי חריג ונופל בין הכיסאות.

את רישיון הנהיגה שלי הוצאתי ב7/10/04.

להזכירכם, החוק שמגביל הסעת נוסעים יצא לקראת סוף נובמבר 04, ובו הוחלט כי הגבלת הנוסעים תחול אך ורק על מי שהוציא רישיון מאותו היום ואילך.

כעבור כשנה וחצי נתפסתי נוהג במהירות מופרזת, ובדיון שנערך בבימץת משפט בתאריך 2/4/06 הוחלט כי אקבל 3 חודשי שלילה, קנס כספי, ושנתיים נוספות של נהג חדש.

היום עצר אותי שוטר תעבורה כאשר אני מסיע 5 נוסעים ברכב (הרי החוק מעולם לא חל עלי).

הוא טען שאני מקיים את התנאי של החוק, מתחת לגיל 21 (עוד 3 חודשים ליום הולדת) ונהג חדש.

כל נסיונתי להסביר לשוטר כי החוק לא חל עלי גם בשנתיים הראשונות שלי על הכביש עלו בתוהו.

השאלה שלי היא האם בגלל שקיבלתי שלילה, ההגבלה חוזרת ותקפה לגבי?

הרי מעולם לא הוצאתי רישיון בפעם נוספת, ואני באמת חושב שזה מקרה נדיר שמצריך התיחסות שונה.

חשוב לי לדעת מה דעתכם בנושא ע"מ שאדע איך לפעול.

בתודה,

פורסם

מה שקובע הוא תאריך הוצאת הרשיון.

אם נדרשת לעבור טסט מחדש לאחר שלושת חודשי השלילה, אז החוק אכן חל עליך.

במידה ולא נדרשת לעבור טסט מחדש, תאריך הוצאת הרשיון קודם לתאריך כניסת החוק לתוקף (ה1.11.06 אם אני זוכר נכון) - ולכן אינך עובר על החוק.

בכל מקרה, מומלץ להתייעץ בעו"ד.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

נתבקשתי לעבור רק תואריה ולא טסט.

והינה החוק:

דף זה מפנה אותך לאתר משרד התחבורה

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_52H/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_341/.ce/7_0_52R/.p/5_0_4FT/.d/0?PC_7_0_52R_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_INFO_25#7_0_52R

אני מצטט את הפסקה מהאתר :

הגבלת מספר הנוסעים

נהג חדש לא יורשה להסיע יותר משני נוסעים עד הגיעו לגיל 21 שנה אלא אם כן יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה.

הגבלת מספר הנוסעים לנהג חדש חלה על כל מי שקיבל רשיון נהיגה החל מ- 1 בנובמבר 2004, והוא עדיין נהג חדש בן פחות מ-21 שנה.

לדעתכם-זכאי?

פורסם
כעבור כשנה וחצי נתפסתי נוהג במהירות מופרזת, ובדיון שנערך בבימץת משפט בתאריך 2/4/06 הוחלט כי אקבל 3 חודשי שלילה, קנס כספי, ושנתיים נוספות של נהג חדש.

אני חושב שפה הבעיה.

אם קיבלת שנתיים נוספות של נהג חדש זה אומר"נהג חדש" של החוקים החדשים כך ההיגיון אומר.

מה כתוב לך בתאריך הוצאת הרישיון?

פורסם

לצערך בגלל שקיבלת שנתיים נוספות של נהג חדש ,החוק של ה2 אנשים חל עליך,ואכן במקרה הזה אתה אשם.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

על פני הדברים, נראה שאכן אתה רשאי להסיע מעל 2 נוסעים.

מה שקובע הוא התאריך הרשום ברישיון כתאריך הוצאת רישיון.

נראה סביר שבחלוף כל כך הרבה זמן מהשינוי בחוק, קציני האת"ן פשוט שכחו את "הפריביליגיה" לנהגים חדשים שהפכו ל"נהג חדש מתמיד". :wink:

אם ברשיונך לא רשום תאריך הוצאה, אתה יכול לקבל עידכון על כך במשרד הרישוי.

לאחר מכן, גש לקצין את"ן אשר שלל את רישיונך, הצג בפניו את הרישיון המעודכן, את סעיף החוק וצפה לטוב.

אם לא עזר, רצוי שתתייעץ עם עו"ד.

אם בעת הוצאת הרישיון מחדש, משרד הרישוי עידכן את תאריך ההוצאה כתאריך חדש (בבחינת לא לחלק פרסים), אזי נראה שאכן חרגת מההגבלה המוטלת עליך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...