Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זה עשוי להיות קצת ארוך ומתיש אבל אני מקווה שתקראו את זה שמי שיוכל לעזור לי לתת טיפים

וכדומה,אודה מקרב לב.

אז ככה,למדתי יג-יד הנדסאי חשמל,מטעם פרוייקט "יעד" של חיל חימוש,פרוייקט "יעד" הוא פרוייקט שבמסגרתו חיל חימוש מממן כ80% משכר הלימוד,בהתאם לחוזה שנחתם איתם,חתמתי על שטר חוב שבו נאמר כי אם תהיה מצידי כל הפרעה/או אי מילוי חלקי בהסכם,אצטרך לשלם להם את הסכום הנקוב בשטר החוב שהוא 10K ש"ח.

כרגע אני נמצא בעיצומו של קורס קד"צ טכני בבה"ד 20,ואני רוצה לעבור לכל חיל אחר רצוי קרבי,מה אני צריך לעשות על מנת לעבור בדרך טובה ויפה,ללא עשיית בעיות וכאלה דברים?

פורסם

תדאג לדבר עם דרגה כמה שיותר גבוה ככה שלא יהיה להם תרוץ להגיד לא לחייל שרוצה להיות קרבי

ככל שהדרגה יותר גבוה ככה הוא צריך תרוץ יותר רציני למה לא לשלוח אותך לקרבי

חוץ מזה עושים את הפעולה באמצעות טופס 55 עליו חותם המפקד הישיר ומפקד של הקורס אם אני לא טועה

בקש לעבור ליחידת התנדבות כמו צנחנים ואז חובה לתת לך להשתתף במבדקים שלהם (אם אני זוכר נכון)

פורסם

הרבה בלאגן נקודה.

אני ניסיתי ללכת בטוב , בהיגיון...

הייתי ילד טוב ירושלים ועדין לא קיבלתי מה שרציתי...

אז עשיתי בלאגן...הייתי בכלא...עשיתי שכונה בבסיס...והגעתי למצב בו הם רצו להעביר אותי כי נמאס להם - ורק אז פתאום העניינים מתחילים להתגלגל.

ההבדל בינינו הוא שבך השקיעו בלימודיים ייעודים , טיפחו אותך על חשבון הצבא ומצפים ממך להגיע לחיל החימוש , אז או שתהיה גבר ותשלם 10K חזרה.

או שתגיע לחיל החימוש.

אם לא הייתה לך כוונה להגיע לחיל החימוש , למה התחלת את המסלול?

פורסם

רציתי להישאר אבל אני רואה את הטמטום של האנשים בחיל הזה,בלי הכללות כמובן,אבל הרבה מאוד אנשים מטומטמים,במיוחד אצלי בקורס,הרוב בכלל לא רוצים להיות בצבא,אלא עשו טובה שהם באו,אני רציתי להיות שם,אבל עכשיו כשראיתיא איך הכל מתנהל שם,אני ממש לא רוצה להיות שם

פורסם

אני זוכר שהיה מקרה שהגיע עד לבית משפט - נער שלמד בטכני של ח"א והתחייב להתגייס למערך הטכני שלהם (קיצר לטחון בתור טכנאי מטוסים), ולאחר שעשה י"ג - י"ד, רצה לעבור ליחידה קרבית וח"א לא איפשרו לו והחזיקו אותו אצלהם בצורה כל שהיא (נראה לי לפני שהוא התגייס). בסופו של דבר מישהו מהם תבע את השני - את החלטת השופט אני לא זוכר. כדאי לך לחפש מידע על כך. אולי התקדים שנוצר שם (די בטוח שזה היה תקדים) יעזור לך.

וכן, לשלוח מכתב לרמטכ"ל יעזור מאוד. יש לי ידידה שהיתה תקועה בחימוש בתור טכנאית אופטית, ביחידה מחורבנת מאוד שיוצאים ממנה רק על 45 נפשי, מפקדים שהתנכלו לה, הרבה בלאגנים וכו'.. אחרי מכתב אחד ישיר לרמטכ"ל, היא יצאה משם בכזאת מהירות, שאפילו המפקדים שלה ידעו על זה שהיא עוזבת, רק כשהיא באה אליהם עם הטופס טיולים יוצא.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

לפותח השרשור, בחרתי בדרך דומה לשלך, רק שאני מחוייב לחיה"א.

בנוגע למעבר ליחידה קרבית, רק יחידות התנדבותיות, כל השאר (גולני וכאלה), רק ע"י פסילת מקצוע, כלומר לעשות לא מעט צרות.

בנוגע להערה שלך על אנשים.

אני כרגע בטירונות, נשאר לי עוד שבוע (תודה לאל - ולא בגלל שזה קשה), אני יכול להבטיח לך, שאני עד היום לא מוצא שום היגיון בכל המערך הצבאי (לפחות לא בזה שאני רואה כל יום), וכבר הפסקתי לנסות למצוא אותו.

אני לא מבין מהי מטרת הטירונות, שכן בסדיר (ושוב, על פי מה שאני רואה מהמפקדים שלי) אין דיסטנס, אין עמידה בזמנים, ואין משמעת.

קבל את זה בתור משהו שצריך לעבור וזהו. אני לא מבין איך לא הבנת את כל זה בטירונות, ורק עכשיו בקורס אתה מבין את זה?

בכל אופן, כמו שאמרתי, קח את זה בקלות, אל תתייחס לזה יותר מדי ברצינות (חבל על העצבים שלך) ותנסה להנות עם החברים שלך.

בהצלחה.

פורסם

בתור קצין חימוש, בעבר העברתי חייל שעשה יג-יד לקרבי.

אני מציע לך לסיים את הקורס להגיע לשטח ואז לנסות לעבור (מהקורס בחיים לא תצא)

לרוב לא עוצרים חייל שרוצה לצאת לקרבי לא משנה מה המקצוע שלו.

אך חשוב לציין שאף פעם לא שמעתי על החתימה הזאת וזה עלול להביא בעיות בעתיד - אבל לדעתי המפקדים בשטח לא יידעו על זה בכלל לא יקחו את זה בחשבון.

וכן זה לוקח זמן (ומזל ליפול על מפקדים שאכפת להם)

בהצלחה!

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם
במידה ויעבירו אותי מה לגבי שטר החוב?

כמו שאמרתי לא מכיר את הנושא - יש מצב שזה דבר חדש כדי למנוע מצבים דומים.

לדעתי אף אחד לא ישים לב לנושא בכלל (בצבא דברים נעלמים באורך מיסתורי למדי)

אבל! תנסה לעבור ומקסימום יגידו לך להחליט לגבי החוב ואז כבר תעשה את השיקולים שלך, אין לך מה להפסיד ככה.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

תודה רבה לכולכם על התגובות מאוד עזרתם לי,עוד דבר אחד,לגבי שליחת מכתב לרמטכ"ל,לאיזו כתובת אני צריך לשלוח אותו?

• תוכן חדש...