Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז איך אתם מסבירים את זה שאני יכול להפעיל את המערכת באוטו שלי גם שהאוטו מכובה ובלי לפתוח סוויצ?! הרי אין זרימה של דלק אז זה אומר שהוא עובד על המצבר! מה שאומר שאין צריכה של דלק.. כי המצבר נטען בנסיעה!

מה אומרים?!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צורך אנרגייה שאגורה במצבר, ואם תמשיך לצרוך אותה, המצבר יתרוקן - ותצטרך כבלים כדי להניע.

כדי לטעון את המצבר בחזרה למצבו הקודם- תצטרך אנרגייה שמקורה בדלק שאתה ממלא במיכל.

אז איך אתם מסבירים את זה שאני יכול להפעיל את המערכת באוטו שלי גם שהאוטו מכובה ובלי לפתוח סוויצ

לא רק האוטו כבוי אצלך.

ZZR

פורסם

בצע (וכל שאר אלו שלא למדו פיזיקה תיכונית) חיפוש ברשת בנושא חוק שימור האנרגיה. אני בטוח שזה יעזור לכם להבין.

פורסם
בצע (וכל שאר אלו שלא למדו פיזיקה תיכונית) חיפוש ברשת בנושא חוק שימור האנרגיה. אני בטוח שזה יעזור לכם להבין.

אז מה אתה אומר בעצם לא הבנתי שהם טועים ואין קשר בין חשמל הרכב לדלק?

פורסם

מישהו פה אמר שזה כמו שמפעילים מזגן, אומנם אני לא מבין בזה אבל מרגישים את "לקיחת" הכוח שמזגן גורם לאחר הפעלתו,

לאומת זאת שאני תוך כדי נסיעה מפעיל חימום חלונות מערכת ואור אני לא מרגיש שינוי כלשהו בכוח מנוע.

מה מזהה את הצורך בצריכה גבוהה יותר? אלטרנטור?

לא בדקתי אצלי כי אין לי שעון טורים ברכב אז אולי מישהו אחר יוכל לבדוק האם הטורים (בניוטרל) עולים לאחר הפעלת צרכנים רבים כדי להשלים את החוסר בהספקת החשמל?

השאלה הזו נגרמה לאחר שהתקנתי מערכת ברכב ושמתי לב שצריכת הדלק ברכב אצלי עלתה מ- 14.4 לאזור 13.

פורסם
אז איך אתם מסבירים את זה שאני יכול להפעיל את המערכת באוטו שלי גם שהאוטו מכובה ובלי לפתוח סוויצ?! הרי אין זרימה של דלק אז זה אומר שהוא עובד על המצבר! מה שאומר שאין צריכה של דלק.. כי המצבר נטען בנסיעה!

מה אומרים?!

אתה לא מקבל "אנרגיה חינם" אתה פשוט עובד על החשמל הטעון במצבר, ברגע שהמצבר יתרוקן קצת לא יהיה מספיק זרם להתניע את המנוע ותצטרך כבלים.

לפותח השרשור, הצריכת דלק כמו שאמרתי לך כבר בהתחלה תעלה וזה ביגלל הצריכת חשמל שגורמת לאלטרנטור להתנגד למנוע והמנוע צריך כוח(=דלק) כדי להישאר פועל.

פורסם

בעקרון, כמו שנכתב כבר ע"י רוב המשתתפים, לייצר חשמל עולה דלק, כל עוד לא נכנסים לרכבים מתקדמים עם מנגנונים של ניצול מצב בלימה לצורך ייצור חשמל, ומערכת מתוחכמות אחרות.

ובכל זאת, אולי בשביל לאתגר מעט את הדיון, שכבר הגיע לסיכום נכון.

מה לגבי רכב מוזן מאייד, שאין בו פיצוי על הפעלת צרכני חשמל? כמו שידוע לכל בעל רכב כנ"ל, בהפעלת צרכני חשמל כבדים העומס מהאלטרנטור גורם להורדת סל"ד הסרק:

צריכת הדלק תעלה/תרד?

פורסם

חנן ברכב עם קרבורטור יש מגביר טורים כמו שאתה יודע.

ברגע שהאלטרנטור או המדחס יעמיסו על המנוע המגבר טורים יעלה קצת את הסל"ד.

פורסם

יש מאיידים שיודעים להרים סל"ד בהפעלה של מזגן או אורות. כתבתי, וחבל שלא שמת לב, שמדובר על מאיידים ללא הפונקציה הנ"ל, וכנראה שאתה לא יודע, אבל הרבה מהמאיידים, אולי אפילו רובם המוחלט, הם ללא פיצוי על הפעלת צרכני חשמל, למעט פיצוי על מזגן.

פורסם

לדעתי, צריכת הדלק תרד.

המצערת נשארה פתוחה באותה מידה, אבל הסל"ד ירד = פחות צריכת דלק.

זה נראה אבסורדי, אבל ה"תשלום" על העומס הנוסף הוא בעצם הורדת הסל"ד.

פורסם

רק אם תצרוך 120A אז כן.

הצריכה תהיה בדיוק כמו שיש לך כרגע.

אם למשל לא תפעיל שום צרכן, אז הצריכה תהיה זהה לאלטרנטור הקודם.

אלטרנטור חזק יותר מאפשר צריכת זרם גדולה יותר, וככל שתצרוך יותר ויותר זרם ככה הצריכת דלק עולה.

פורסם
יש מאיידים שיודעים להרים סל"ד בהפעלה של מזגן או אורות. כתבתי' date=' וחבל שלא שמת לב, שמדובר על מאיידים [b']ללא הפונקציה הנ"ל[/b], וכנראה שאתה לא יודע, אבל הרבה מהמאיידים, אולי אפילו רובם המוחלט, הם ללא פיצוי על הפעלת צרכני חשמל, למעט פיצוי על מזגן.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
רק אם תצרוך 120A אז כן.

הצריכה תהיה בדיוק כמו שיש לך כרגע.

אם למשל לא תפעיל שום צרכן, אז הצריכה תהיה זהה לאלטרנטור הקודם.

אלטרנטור חזק יותר מאפשר צריכת זרם גדולה יותר, וככל שתצרוך יותר ויותר זרם ככה הצריכת דלק עולה.

לדבריך, האלטרנטור פועל באופן משתנה, לפי צריכה בפועל?

אני יודע שברגע שהמזגן מופעל, נלקח כח ישירות מהנמוע (ע"י רצועה המחברת את המדחס לציר המנוע[?]).

אבל חשבתי שחיבור האלטרנטור, כמו גם תפוקתו, קבועה לחלוטין ואפילו אם אין צריכה, האלטרנטור מפיק חשמל המועבר למצבר (בין אם יש צורך בטעינה ובין אם לאו). לא כך הדבר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...